Hâlâ şiir okuyan o kız benim Allen Poe seviyor musunuz? Hem katil korku içerikli seri romanlar yazan birinin hem bu kadar romantik şiirler yazabilmesi çok ilginç değil mi?
Evet baya şaşırtıcı. Bende polisiye, korku romanlarına bayılan biriyim. Ama yazılarımı genelde hep çocuksu, fantastik oluyor. Edgar Allan Poe'nun da hem yazar, hem şair hemde edebiyat eleştirmeni olduğunu bilmiyordum. Kapakları çok güzel ama hiç şiirine denk gelmedim, kitaplarını biliyorum sadece
Merhabalar hanımefendi Edgar Alan eserleri, muhteşem aşkın mısralara dökülmüş hâlidir. Gerçekten aşk ve nefreti bir arada işleyebilmesi sanatına daha çok bağlamaktadır. İyi ki böyle şairler var.
Edgar Allan Poe cidden çok başka bir seviye. Şiirlerinden ziyade kısa öykülerine bayılıyorum. Özellikle eserlerini akademik seviyede incelemek aşırı keyifli oluyor
Şiir kitapların gerçekten muhteşem görünüyor! 😍 Edgar Allan Poe, derin bir zeka ve yaratıcı bir stile sahip. Hem karanlık hem de romantik eserler yazabilmek, onun ne kadar çok yönlü bir yazar olduğunu gösteriyor. "Annabel Lee" ve "Kuzgun" favorilerimdendir. Böyle bir kitap rafına sahip olmak çok havalı. 🎶✨ Poe'nun duyguları bu kadar derinlemesine ifade edebilmesi, gerçekten etkileyici ve düşündürücü. Umarım okumaktan büyük keyif alıyorsundur! 📚💫
"Annabel Lee" ne harika bir seçim! 💖 En sevdiğim mısrası kesinlikle "Ve bu sevgi o kadar güçlüdür ki, melekler bile kıskanır." Ah, duyguların nasıl da içinde dans ettiğini gösteriyor! Senin favorin ne? 🎶✨
Biz daha bahtiyardık meleklerden Onlar kıskandı bizi,_ Evet!_bu yüzden (şahidimdir herkes Ve o deniz ülkesi) Bir gece bulutun rüzgarından Üşüdü gitti Annabel Lee.
Edgar Allan Poe korku-sürrealist türünde en ünlü ve başarılı yazarlardan bir tanesi. Orjinal dilde olan kitaplarını, çevirilerden daha başarılı buluyorum.🕷️