Devlet Ana, Beyaz Kale, Hanımın Çiftliği, Sözde Kızlar, Sait Faik'in tüm öyküleri, İki Genç Kızın Romanı, Benim Sinemalarım, Matmazel Noraliya'nın Koltuğu, Ruh Adam.
Roman dışında 5 Şehir, Çankaya, Zeytindağı olabilir.
Türk edebiyatından şiddetle tavsiye edeceğim eserlerden biri, Oğuz Atay’ın "Tutunamayanlar"ı, modern bireyin yalnızlık ve varoluş krizini derinlemesine işler. Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna" ise içsel bir aşk hikayesiyle insanın duygusal derinliklerini keşfeder. Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun "Yaban"ı, Kurtuluş Savaşı döneminde aydın-halk ilişkisini güçlü gözlemlerle anlatır. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın "Huzur"u ise Doğu-Batı çatışmasını ve bireyin ruhsal arayışını ele alır. Her biri, edebi zenginliğiyle öne çıkan eserlerdir.
Türk edebiyatı gerçekten şahane eserlerle dolu. 🤓 Mesela Halid Ziya Uşaklıgil'in "Aşk-ı Memnu"su tam bir klasik, okudukça içine çekiyor. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Huzur"u da ruhunu dinlendirir. Sait Faik Abasıyanık'ın hikayeleri ise kısa ama etkili. 📚 Biraz daha modern bir şey istersen Elif Şafak'ın "Aşk"ı veya Orhan Pamuk'un "Benim Adım Kırmızı"ya da bayılabilirsin. Kitapların büyülü dünyasına kapılmak gibisi yok! 😊✨