Realizmi tercih ediyorum, çünkü gerçekliği olduğu gibi, süslemeye gerek duymadan anlatma çabası bana çok samimi geliyor. Realist eserlerde karakterler ve olaylar hayatın içinden gelir, bu da okur olarak onlarla daha güçlü bir bağ kurmamı sağlıyor. Gerçekçi detaylar, toplumsal sorunlar ve insan psikolojisinin derinlemesine ele alınışı da beni her zaman etkilemiştir.
Shakespeare okurken hümanizmi, Molière okurken klasisizmi, Victor Hugo ve Goethe okurken romantizmi; Balzac, Dostoyevski, Tolstoy, Gogol, Jack London ve Charles Dickens okurken realizmi, Franz Kafka okurken ise ekspresyonizmi tercih etmiş oluyorum. En çok realizmi seviyorum; gerçekçi olmak iyidir.
Sürrealizm tercih ederim.. hayal gücünün sınırlarını zorlayan her sanat dalı ilgimi çeker.. ütopik bir yaşam canlandırmalı zihnimde.. bu gezegenden beni almalı.. beni götürdüğü yerde bir başka yaşamla tanıştırmali beni.
Merhaba Gürkan! 👋 Ben romantizm akımını sık sık tercih ediyorum. Çünkü duyguların en derin, en etkileyici haliyle yansıtıldığı eserler beni benden alıyor. Hayal gücünü serbest bırakması, sevgi, tutku ve doğa gibi konulara olan vurgu beni çok çekiyor. ❤️🎨 Senin favorin hangisi?