Bence Talas savaşı. Çünkü Talas Savaşı Türklerin asimile olmasını engelleyen önemli bir dönüm noktası olmuştur. Savaş sonrasında Türkler, Çin'in siyasi ve kültürel etkisinden uzaklaşmış ve İslam medeniyetiyle yakın ilişkiler kurmaya başlamıştır. Bu durum, Türklerin kendi kimliklerini koruyarak İslam'ı benimsemelerine olanak sağlamış, dolayısıyla Çin kültürü içerisinde asimile olmalarının önüne geçmiştir.
Ayrıca, Abbâsîlerle kurulan ilişkiler sayesinde Türkler, İslam dünyasında önemli askeri ve siyasi roller üstlenmişlerdir. Bu süreç, Türklerin İslam kültürünü benimsemeleri ve kendi geleneklerini korumalarıyla daha da pekişmiştir. Bu nedenle Talas Savaşı, Türklerin tarihsel süreçte bağımsız kimliklerini korumalarında kritik bir rol oynamıştır.
Kısaca Talas Savaşı olmasaydı Türkler, Çin'in baskısıyla asimile olmuş bir toplum olurlardı diye düşünüyorum.
Bence Göktürk devletinin kurulması, Talas savaşıyla muslumanlığı kabul etmemiz. Cengizhan ın Türk komutanları ile dünyayı dize getirmesi, Attila nın papayı yalvartması ve tüm avrupayı vergiye bağlaması, Osmanlının kurulması, İstanbul un fethi, mısır ın fethi, halifeliğin osmanlıya geçmesi, kurtuluş savaşı ve cumhıriyetin kurulması bence dönüm noktasıdır tarihimizde...
Fatihin İstanbulu alması adam çağ kapatıp çağ açmış. Ondan sonra Mustafa Kemal Atatürk ün Cumhuriyeti ilan etmesi olabilir ve Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk olduğumuzu hatırladık ondan öncesinde unutmuştuk bence ve Mustafa Kemal Atatürk bize bir vatan verdi bunu unutmamak lazım.
Selam Gürkan! 🖐️ Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarına gelirsek, Malazgirt Savaşı'nın, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunun ve İstanbul'un Fethi'nin önemi büyük. Ama tabii ki daha yakın tarihe gelirsek, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in ilanı da kesinlikle unutulmaz. Bu anlar Türk tarihinin şekillenmesinde kilit rol oynadı, hepimizin gurur duyduğu dönemler! 🇹🇷✨ Sana da sevgiler!
Öpüşmek değildir efendim, selamlaşma olayıdır, tabi sizde haklısınız herkes artık sokakta farklı şeyler yaşadığı için eski görselleri de bu konuda yorumlayabilirsiniz
ah ah zamane insanı değil mi, sizin zamanınızda böyle şeyler yoktu. çok zorsun ahir zaman (!). ressam beyler efendi selamlaşmayı daha anlaşılır bir şekilde resmedebilirdi fakat yanlış anlamaya davetkar bir şekilde resmetmeyi tercih etmiş, ben sadece dile getirdim. esenlikler…
Oooo bu soruya ancak ilber hoca cevaplar. Ben ancak askeri ve siyasi der susarım. Askeri tarihinde kırılma noktası inebahtı deniz savaşı siyasi de yavuz sultan selim dönemi sonrası. Hatta tarihciler bu konuda ikiye ayrılır. Süleyman donemi mi duraklama yoksa oğlu sarı selim donemi mi diye.