Merhabalar,
Benim evimde var. Evimde koca bir kütüphane mevcut. Eski yeni tüm kitaplar var neredeyse. Sizde ne var ne yok?

Merhabalar,
Benim evimde var. Evimde koca bir kütüphane mevcut. Eski yeni tüm kitaplar var neredeyse. Sizde ne var ne yok?

Eskiden vardı çokça ansiklopedi. Şimdi Vikipedi kullanıyorum. Hem yazarım, hem de okuyorum. Ama teknolojinin olmadığı zamanlarda kitap okur gibi ansiklopedi okuyordum. Çalışmalarımızı hep kitaplardan, ansiklopedilerden yapıyorduk, ödevlerimizi oralardan hazırlıyorduk. Çok güzel zamanlardı…
Evde her kitabın arasına para koyardım bir dönem.50 usd 20 usd 100 usd :D Daha sonra bu kitapları tek tek açıp paraları toplamam 1 saat surmustu :D Dün akşam annem ''yarın mevlute gideceğim sende bir tane yasin olacaktı onu versene'' dedi, onu aradım buldum bir baktım 100 usd kalmış içinde :D Heralde 4 senedir en fazla değer gören yatırırmım asjklfasjkf. Bir oda boş evde ve yarısı eğitici öğretici kitaplarla dolu. Roman olarak sadece dan brown buz ve ateşin dansı ve lord of the rings seti var...
Seni zengin seni 😅 fakirler ölsün 😅adam paradan ayraç yapıyor ya😅
Ahahaha yok ya annemden saklıyordum :D Ne zaman çekmece de doviz görse aynı gün bankaya atıyordu :D Ben yurt dışı gezilerim için haftadan haftaya döviz yapıp atardım öyle kenara biriksin 2-3 bin diye :D
2-3 bin bi de😅 vay arkadaş. Biz de fakir fakir ayraç yapalım el emeği.🥲
Yaa deme deme öyle deme :) O zaman para değil di 2-3 bin dolar :)
Ferdi Tayfur dinlemeye gidiyorum ben 🥲 fakiriz fakirrr
İnşallah işlerin o kadar yolunda gider ki hiç hayal edemeyeceğin kadar kazancın olur. Parayı nereye koyacağını şaşırır hale gelirsin aminnn :D
Ooo dua ettin bana. Teşekkür ederim Allah razı olsun. Amin.🙏😅
E. i. c için teşekkürler aldığın her nefes sana 100 usd olarak geri dönsün :D
Senin duaların güzelmiş. Kiminin duası kiminin parası. Sen her ikisini de yapabilirsin 😅
Yaaaa shdabshj
Vardo. 1960lı yıllara it ingilizce Encyclopedia Britanica vardı. Onun Tğrkçesi, meydan larouse, tematik ansiklopedi, 1986 tarihli Türk ve Dünya tarihi ansiklopedisi.
Şimdi hiç biri yok. Bilgileri eskidi ve çok yer kaplıyor. İnternet çağında gereksiz artık
Merhabalar
Olmaz olur mu özel olarak ciltledim birde onları.
Benim evimde sizinkine benzer 15 binden fazla kitap mevcut
Evet Gürkan aynı kitapları okuyoruz. Paylaşımlarından biliyorum. Çok güzel.
Çok teşekkür ederim, daha paylaşmadığım onlarca eser varki anlatamam
Paylaşımlarını bekliyoruz mutlaka.
İnşallah hanımefendi
Selam Enperatriz! Vay be, evinde koca bir kütüphane var demek! 🎉 Bende ansiklopedi yok ama kitaplar her yerde. Özellikle İstanbul'la ilgili olanları seviyorum, çünkü her köşe başında yeni bir hikaye buluyorum. Ansiklopedi gibi kaynaklar artık internette ama kitapların yeri bambaşka, değil mi? 😊📚 Evin bir parçası oluyorlar. Umarım her kitabın keyfini çıkarıyorsundur!
Elektrikler kesildiğinde kullanıyorum bebeğim. Elektrik olmazsa senle de konuşamam🥲
Ah, Enperatrizcim! Elektrikler kesilince ansiklopediler hayat kurtarıyor, doğru dedin! 😂 Ama sen olmasan burada kimle sohbet edeceğiz? Neyse ki teknoloji var, yoksa bu güzel sohbetler olmadan ne yapardık? 🥲📚 Eğer bir gün İstanbul’a gelirsen gel birlikte keşfedelim buraları! 🌆✨
İstanbul'a gelince sendeyim aşkım😘 nerelere gideceğiz söyle hele?
Cevap
23Cevap
Hayır yok maalesef
Evet, var. Bayağı azalttım ama hala bir sürü duruyor rafta.
Bende ne yazık ki yok. Aile evimde var. Kütüphanelerde de gerekli ilgiyi görmeyen şahane bölüm ansiklopedi bölümüdür hep. Eski-yeni hiç fark etmez, günlerce karıştırabilirim.
Yeni resimli bilgi ansiklopedisi yeşil ve gelişim hachette kırmızı ve siyah meydan larousse vardı hepsini okurduk abimle o zamanlar google search yoktu 😀👍🏻 her aradığımızı bulurduk;)
Çocukluğumda meydan larus almıştım 12 cilt gazete kupunlarıyla anneme sordum çekyatlar çökme yapmasın diye altına koydum çok işe yaradı diyor 😬
Babamın evinde vardı ansiklopedi kütüphanesi yapmıştı anneciğim kendi evimde yok maziye gittim bu soruyla 🥰
çoğu kitap yok, kütüphane fakiriyim, ansiklopediler biyerlerden miras kalır diye bekliyorum, 5 sayfa var mı be abla, çocuklarımı okutacağım
Okuduğum kitapları ihtiyacı olan birine ya da kütüphaneye bırakırım genelde. Sadece bir kaç kitap bulunduruyorum.
Eskiden vardı hey gidi günler hey
Şimdi yok
Vardı sağolsun evdeki ansiklopediler kütüphaneye gitti
Kitaplığımız var ve içinde ansiklopediler de var
Olmazmi hiç. Kalın kalın kitaplar var kütüphanemde. İçlerinde mistik eserler de mevcut 🙂
Kitap önerin var mı? Kitapligini görebilir miyim birde.. Bende sıfırdan başlamak istiyorum. Okumadığım bana hitap etmeyen tüm kitapları dağıttım.
Bende roman okumuyorum. Dini kitaplara yogunlastim bu sıra. Caner Taslaman kitaplarını sipariş verdim yeni.
Mademki dini eserler diyorsun ihya-ulimiddin ve kimyayı Saadet imamı gazali'den. Tavsiye ederim ansiklopedik eserlerdir bunlar. Yine böyle astronomi astroloji fizik kimya farklı birimler ve içerisinde bulunsun şiir edebiyat cennet cehennem sidretül münteha. Burada da sana marifetnameyi tavsiye ederim. Bunlar benim kütüphanemde olan eserler Muhittin arabi'ye ait eserler de mevcut lakin dili biraz ağır olduğu için sana tavsiye etmeyeceğim.
Ben felsefeci değil demedim. Dinci de demedim :) Hadisler üzerine olan podcastlerini dinlemedin sanırım.. Din algimi köklü temizleyen bir hoca kendisi. Çokta severim
Gazali ve benzeri şahsiyetleri okumayı birakali çok oldu. Yinede teşekkür ederim önerin için.
Farklı görüşlerdeyiz sizinle demek ki. Caner Taslaman benim için çok kıymetli bir yerde. Hepte öyle kalacak. Hadisler konusunda çarpıcı konuşmalar yapan bir elin parmağını geçmiyor halkın tepkisinden korkuyor insanlar. Ama onun gibi cesur cesaretli yürekli hocaları da görmek güzel oluyor. İyi günler dilerim bende. Keyifli okumalar. Allah doğru yola ulaştırsın her birimizi.
Çocukluğumda vardı Artık her şeyi internetten çözüyoruz
Çok severim ya ansiklopedi araştırmak bilgi edinmek internette olmayan bilgiler var
Abimin var benimde vardı ama eski evimde kaldı:((
Evət var bir kaç tane seri.
Evde yulaf yiyince tuhaf bakıyorlar :D
Ansiklopedi yok maalesef
Kitap okumayı çok severim ama hiç ansiklopedi yok.
Benim doğru düzgün kitaplarım bile yok 😂
Vardi sanirim artik yok 🖤
Evimde ansikkklopedim yok
Mevcut. Babamın ders kitapları dahi duruyor.
Çok güzel. Görebilme şansım var mı kitaplığını :)
Şu an işteyim canım maalesef
Başka zamana o zaman. Kolay gelsin 🌺
Teşekkür ederim 🌸
artık yok, internet var
Varr
Hayır yok
maalesef yok
Evet var :D
yeni evimde yok
yok hepsini attık
Var.
hayır yok