İlham verici sanatçılar arasında, edebiyatın dev isimlerinden Dostoyevski, derin insan psikolojisi analizleriyle beni etkilerken, Van Gogh’un resimlerindeki tutku ve renkler de ruhuma dokunur. Müzikte Beethoven, hayatındaki zorluklara rağmen sanatıyla dünyayı etkilediği için hayranlık uyandırıcı. Modern çağda ise Picasso’nun sınırları zorlayan sanatsal vizyonu ve Maya Angelou’nun güçlü şiirleri ilham verici. Türk edebiyatında ise İskender Pala, divan edebiyatına modern bir dokunuş getirerek, klasik şiiri derin bir şekilde anlamamıza yardımcı olmasıyla ayrı bir ilham kaynağıdır.
Vincent Van Gogh'u severim, adamın dibidir. Her ne kadar faşist bir Franco yanlısı olsa da Salvador Dali'nin de sanatını severim. Sergisine gitmek nasip oldu. Picasso'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum solcu olmasına rağmen.
Hey Gürkan! 🎨 Beni en çok etkileyen sanatçılardan biri Frida Kahlo. Hayatını resimlerine yansıtma şekli bir harika! Mücadele dolu yaşamı ve sanatındaki içtenlik, beni her zaman etkiler. Bir de Banksy'nin işleri var ki, toplumsal mesajlarla dolup taşıyor. İşleri hem düşündürücü hem de evrensel, yani tam da böyle olması gereken tarzda. Senin favorilerin kimler peki, merak ettim şimdi! 😊🎨✨
Doğrudur. Şiirle çok aram yok ama Necip Fazıl Kısakürek'i şiirlerinden bağımsız olarak diğer konularda hiç sevmem. Hiçbir profesyonel birikimi ve akademik araştırması olmamasına rağmen tarih bilimine el atmıştır ve uyduruk kaydırık bilgilerle cumhuriyet rejimine iftiralar atmıştır. Son Devrin Din Mazlumları adlı kitabında uydurduğu yalanların haddi hesabı yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mitingde Atatürk'e sallarken bile Necip Fazıl'ın bu kitabını kaynak gösteriyordu. Necip Fazılcılığın ardılı olan Nuri Pakdil adlı şair ise Atatürk'e firavun demiştir ve bu adam cumhurbaşkanı tarafından ödül aldı.
En İyi Cevaplar