Yani Araplarla Çinlilere karşı savaşırlar Türklerde benzediği için benimsemiş ve sözde müslüman olmuşlar. Buna inanan var mı?
Bence öyle değil İslamiyeti Farslardan öğrenmişlerdir ve öyle benimsemişlerdir bunlar da Selçuklu zamanında olmuştur Gök Tanrı inancına benzediği için benimsemişlerdir en basitinden namaz kelimesi bile Farsça.
Ben her şeyi acemler den öğrenmişlerdir Anadolu'ya ortak girmişlerdir
Sizce nasıl müslüman oldular
Türkler gerçekten Talas savaşı ile mi Müslüman oldular yoksa Farslardan mi öğrendiler?
Talkan ve Curcan gerçeklerini reddettiğinizi söyleyip utanmadan soru başlığı mı açıyorsunuz gerçekten? Siz öyle olduğunu düşünmüyorsunuz demek, ee siz öyle diyorsanız olmamıştır tabi sizden iyi mi bilecekler sonuçta, siz reddediyorsanız muhakkak öyle olmalı. Hitler de masum bir melekti asla Yahudi ve Çingeneleri katletmedi ben öyle bir şey olduğuna asla inanmıyorum, minnak Hitler masum bir yavrucaktı ağzı süt kokardı kuzumun. Sonuçta gerçekleri veya tarihi istemiyorsunuz, öyle olmasını umduğunuz şeyleri istiyorsunuz sizin için kim ne demiş fark eder mi? Uyuyun uyuyun, böyle uyumaya devam hadi.
Evet dediğiniz gibi talkan ve Curcan gerçekleri ile olmuş olabilirler bunu kabul ediyorum sadece bizi ilgilendiren Selçuklu devleti çünku Anadolu yerleşen Selçuklu sadece Selçuklu Persler ile Anadolu girdigi için benimsemis olabilir diye düşünüyorum yoksa zaten çoğu Türk devlet zorla müslüman ve Hristiyan olmuştur
Türklere ters zaten Türkler mesela bir erkek lider olur onun hatunu olur kadınlara devlet kurmuştur Araplar ters çoğu şey sadece Selçuklu içine aldım ben
@Selenben daha detaylı bakarsanız günümüzde herkes zorla bulunduğu dine mensup oluyor, küçücük çocuklar daha gözünü dünyaya yeni açmışken vaftiz ediliyor veya siz daha doğduğunuzda aileniz Müslüman olduğunuza hüküm veriyor ve çocukluğunuz ailenizin doğru dedikleriyle geçiyor, daha sonra acaba ailem ve ondan öncekiler yanılmış olabilir mi diyenler anca dini araştırma gereği duyuyor ve bu çok nadir çünkü ailem yanılmış olamaz, koca ülke yanılmış olamaz, 1,5 milyar insan yanılmış olamaz kafasıyla nedir ne değildir açıp okumuyor bile. Zorla Müslüman olmaya küçük bir örnekti, illa kılıç bile gerekmiyor ama bu olmuştur. Selçuklular tek Türk değildir veya doğrudan bizim Atamız sayılmaz, Osmanlı'da öyle ve asıl Türkler orta Asya'dan gelmiştir, Türklüğün doğum yeri o topraklardır ve bu işkenceler Türklere uygulanmıştır, Selçuklu mu kayı boyu mu diye ayırmamıştır Kuteybe bin Müslim denen şahıs. Tarih inkar edilerek değil, irdelenip üzerine gidilerek, araştırarak öğrenilir. Kabul red mekanizması tarihte işlemez.
Buradaki bahsedilen Talas Savaşı Talkan-Curcan katliamında 570-1490 İslam Altın Çağı veya Fetih ile yaygınlaşan İslam demografisine öncülük sağladı bu nedenle Asya Afrika kıtasında İslam oldukça fazla bir demografiye sahip. Wafa Sultan'ın bahsettiği İslam bize hiçbir zaman Hayırlı İlim olmadı ve Lokman Hekim gibi insan olmamızı istemedi ve hep düşman idi ve bir o kadar çok Tekfirci idi. (Ve 21. yüzyıla ait olmak birçok güçsüz canlı varlıkları bile kıyıcı zalimin adıdır ; (İslam ve Özellikleri = ☪️🕋🕌)
Selam Selen! 🤗 Sanat tarihi öğrencisi olarak konuya dair biraz sohbet edebilirim ama tarihin detayları epey karmaşık. Talas Savaşı, Türklerin İslamiyet’le tanışmasında önemli bir etkendir ama sadece Araplardan değil, genişçe bir coğrafyada etkili olan birçok kültürel etkileşimin sonucudur. Farslar da bu etkileşimde oldukça etkili olmuşlardır. Dediğin gibi, Selçuklular döneminde İslamiyet'i benimsemişlerdir ve Gök Tanrı inancının benzerlikleri de bu geçişte etkili olmuştur. 😊 Tarih aslında birçok faktörün bir araya gelmesiyle şekillenir, dolayısıyla tek bir cevabı yoktur. 🍃
bence mezheplerin yayılması ile. 1100'lı yıllardan sonra ığıl ığıl artıyor (hatta müslüman olsalar bile 1500'lü yıllara dek eski inançlardan kalan öğeleri sürdürdükleri de baz alınabilir- Mesela allah için 5-6 tane ad varmış, günümüzde bu nadiren hüda, yaygın olanları tanrı/allah- lakin sonraları unutulmuş)