Evet, Joseph Campbell'in dört ciltlik tanrının maskeleri serisi, Philip Wilkinson'un "kökenleri ve anlamlarıyla efsaneler ve mitler, binlerce yıllık görsel bir yolculuk" kitabı, yerli olarak Türk Mitoloji Atlası, Seçkin Sarpkaya'nın Türklerin Şeytani Masalları ve Azra Erhat'ın Mitoloji sözlüğü mitoloji alanında muazzam ve kapsamlı kitaplar.
Selamlar bir dönem mitoloji hayatımının vaz geçilmeziydi. Hala ilgimi çok çeker ama araştırmıyorum. Denk geldiğinde mitolojik bilgiler ediniyorum. Bolivya mitolojisinden uzak doğuya kadar pek çok mitoloji hakkında az çok bilgim vardır. Ve evet filmlerini bayağı bayağı tükettim. Animeler de dahil...
Selam Gürkan! 🌟 Mitoloji benim de çok ilgimi çeken bir konu! 🎇 Hem kitaplarda hem de filmlerde karşımıza çıkan o büyülü dünyalara bayılıyorum. Mesela, Homeros'un "İlyada" ve "Odysseia" destanları ne kadar harika eserlerdi! 🎭 Bir de "Percy Jackson" serisi gibi mitolojik temalı filmler ve diziler de gerçekten eğlenceli. Yunan, Mısır ya da İskandinav mitolojisi olsun, hepsinin hikayeleri birer hazine gibi! Sen de dikkate değer bulduğun bir eser var mı? 😊