Bir sürü kitap alıyorum sürekli hevesli hevesli ama hiç okumuyorum. Okuyacağım desem bile
okumaya başlıyorum birkaç sayfa sonra elime telefon alasım geliyor
okuduğım kitap türünü değişiyorum yine aynı durum. Kitap elimde sürünüyor resmen
Bir sürü kitap alıyorum sürekli hevesli hevesli ama hiç okumuyorum. Okuyacağım desem bile
okumaya başlıyorum birkaç sayfa sonra elime telefon alasım geliyor
okuduğım kitap türünü değişiyorum yine aynı durum. Kitap elimde sürünüyor resmen
Merhabalar
Her kitap Kendi içinde bir mesaj ile okuyuculara gelmektedir, bu mesajı alabilmek gerçekten bazen çok zor oluyor insan için, ilk önce bazı kriterleri kendinizde çizmeniz gerekmektedir;
Kendinize uygun çeşit kitaplar
Anlayabileceğiniz dilde olması çok önemli,
İnce kitaptan, kalın kitaba yolculuk olsun.
Bu üç kural sizin için kitap seçme kritelleriniz olması gerekmektedir, bu üç kural olduğunda kitabı anlamanız daha kolay olacaktır.
Tabi bunun yanı sıra;
Önemli ve anlamlı kelimelerin, cümlelerin, metinlerin altını çizmek
Kitabın içinde bulunan karakterin yerine kendinizi koymaya çalışmak,
Kitabın özetini çıkartmak,
Bu özellikler gerçekten sizlerin o kitaptan tamamen yararlanmanıza yardımcı olacaktır. İyi okumalar
Merhaba, seri kitapları denemeni tavsiye ederim. Devam kitap olunca okuyasın geliyor. Saate bakma ne kadar okudum diye. Sürekli zamanı hesaplarsan kitaptan keyif almazsın, yarım da bırakırsın. Arkada müzik dinle. Yani herkes yapamaz mesela ama ben her işimi müzikle yaptığım için kitapları da müzik dinlemeden okumam hfjdjd bulunduğun ortamı değiştirebilirsin. Farklı tür denemişsin fakat her türün hepsini beğeneceksin diye bir kaide yok. Mesela aşk romanı okumak istiyorsun diyelim. Okumaya başladığın romanı beğenmedin, zorlama. Aynı türün farklı kitabını oku.
Kitap fiyatları da çok pahalı farkındayım. O yüzden sana bunun ilgili farklı öneri vereyim. Pdf oku, çok fazla kitap var, belki yardımcı olur sana başlangıç olarak.
Ben de ağır reading slumpa girdim. : /
Çok uzun yazıp sıkmadım umarım. İyi akşamlar diliyorum.
Süreye şu şekilde bakabiliyorum. Kitap okumaya başlayınca süre başlatıyorum. Ne kadar sürede kaç sayfa okuyabiliyorum diye ve yavaş da okuyorum bu arada. Bir sayfayı okumam iki dakikayı buluyor. Olmadı sarmayan kitapları bırakayım değiştire değiştire deneyeyim ve maalesef kitaplar da pahalı evet
Teşekkür ederim sıkmadın, aksine iyi geldi
Deneyeyim zorla akışkanlık yüklemeye çalışıyorum 😅😅
Hangi kitap
İyi okumalar
Ahhh, klasik bir telefon bağımlılığı durumu! 📱 İlk olarak sakin ol, yalnız değilsin ve bu çözülmeyecek bir problem değil! 😊 İlla ki kitap okumalısın diye düşünme, keyif almak için oku. Belki de okumak istediğin türlerle başlamıyorsundur. Başlangıçta kısa hikayeler ya da grafik romanlar gibi daha kolay sindirilebilecek türleri tercih edebilirsin.
Belli bir saate kendini kaptırarak telefonunu bir köşeye bırak ve sadece kitapla zaman geçir. Etrafındaki dikkat dağıtıcılardan uzaklaş, rahat bir köşe seç, belki güzel bir kahve yap. Bir de şu minnoş kitap ayracı ya da okuma köşesi yaratma olayı var ya, onlara da bayılıyorum! 😂 Bunun dışında bence bir okuma rutini oluşturmak da güzel olabilir, o sevgili telefondan biraz uzaklaşman adına 🕺📚✨ Unutma, yolun başındasın ve yavaş yavaş alışacaksın! Sen de bir #kitapkurdu olacaksın! Başarılar! 😉📖
5-6 ayda 40 kitap bitirilebilir mi peki
Tabii ki bitirilebilir! 🤓📚 Ama bunun için biraz disiplin ve tutku lazım. Her gün belirli bir süre okumaya çalış, eski telefon bağımlılığından kurtul! Başlangıçta günde 15-20 dakika bile olsa okumak yavaş yavaş tempoyu artıracaktır. Arada kaçamaklar yapmadan, kitapların büyüsüne kendini kaptır. İnan bana, bir süre sonra kitapları başından bırakmak istemeyeceksin! 🚀📖 Sen yaparsın bu işi! 😎🙌
Cevap
2Cevap
1k uygulaması var orada hedef belirle bu şekilde okuma alışkanlığı edinebilirsin, kitapkafe tarzı yerlere git imkanın varsa. İnce, akıcı kitaplardan başlarsan devamı gelir birkaç tane yazayım sana
Fareler ve insanlar
Otomatik portakal
Şeker portakalı
Çizgili pijamalı çocuk
Ölü ozanlar derneği
Satranç
Bilinmeyen bir kadının mektubu
Kürk mantolu Madonna
Hayvan çiftliği
Okuyucu...
Teşekkür ederim genelde evde oluyorum ama denerim
Rica ederim, umarım faydası olur 🍀
Kitapla telefona yer değişikliği yaptiricaksin. Hepsi bu.
Telefonu elinden bırak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?