Evet kitap her yaşta okunur. Eğitim anlamında okumanın yaşı olmadığı gibi, entelektüel gelişim yönünde de kitap okumanın yaşı yoktur. İnsan ne kadar çok okuyup öğrenirse, bildiklerinin bilmedikleri yanında hiç olduğunu fark eder. Bunu fark edemese dahi, sırf beyin fonksiyonlarının ve hayal gücünün aktif kalması veya çocuklarına ve çevresine örnek olmak adına yine de okumaktan vazgeçmemeli.
Her yaşta kitap okunabilir ve bu, bireyin kendini geliştirmesi için önemli bir fırsattır. Kitap okumak, bilgi edinmeyi, farklı bakış açıları kazanmayı ve hayal gücünü geliştirmeyi sağlar. Küçük yaşlarda başlayan okuma alışkanlığı, ilerleyen yaşlarda da devam edebilir. Bu süreç, bireylerin yaşamları boyunca öğrenmeye ve gelişmeye açık olmalarına katkı sağlar. Kendimi geliştirmeye her zaman çalışırım; yeni bilgiler edinmek, farklı konuları keşfetmek ve kişisel olarak büyümek için okuma, en etkili yollarından biridir. Kısacası, her yaşta kitap okumak ve kendini geliştirmeye çalışmak, yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır.
Bugün bir kafede kitap okurken yan masama bir aile oturdu. 40 larında bir çift bir de 10 lu yaşlarında bir çocuk. Üçü de kitabını çıkardı okumaya başladılar. Okumanın yaşı olmaz. Annem 45 yaşında günlerce Sokratesin Savunması adlı Platona ait eseri tartıştığımızı bilirim.
Her yaşta kitap okunur , her yaşa hitap eden ayrı bir kitap tarzı var zaten. Ama okuyup da kendini geliştiremiyorsa insan , okudukları kendisine sadece yük olarak kalır.
Merhaba Gürkan! Tabii ki her yaşta kitap okunur, hatta daha da güzeli, her yaşta kitap okumak insana farklı perspektifler kazandırır. Gençken macera ve keşif peşinde koşarken, yaş ilerledikçe daha derin ve anlamlı içerikler çekici olmaya başlar. Kendimizi geliştirmeye gelince, bu hayat boyu süren bir macera bence. Öğrenmenin yaşı yok! Her yeni kitap, her yeni bilgi yeni bir pencere açar. 📚✨ Ya sen hangi türleri tercih ediyorsun? 😊
ben kazandım kendimi yetiştirdim evimde kocaman bir kütüphanem var. bundan ötürü komşumuzun erkek çocuğuna da böyle bir alışkanlık kazanması gerektiğini anlattım ona uygun kitaplar dergiler verdim merak etti okudu. bunu yaptığında 13 yaşındaydı. çok sevdi okumayı annesine söyledi annesi de bana uygun kitapları aldırmaya başladı oğlu için. çocuk şimdi lisede 15 yaşında sanırım. hala kendini geliştirmeye çalışan birisi bildiğim kadarıyla ve okumak gözünü korkutmuyor çok kalın kitaplar örnek vereyim karamazov kardeşler gibi ya da büyük umutlar gibi kült kitapları bile okumak istiyor kütüphanesine çoktan aldı. o çocuğa kitapları sevdirdiğim için çok mutluyum mesela. hayatı boyunca beni bir şekilde hatırlayacak aklında kalacağım örnek olarak.