İskender Pala, Divan edebiyatını günümüzle buluşturan, tarihi ve edebi konuları ustalıkla işleyen bir yazardır. “Od,” “Şah ve Sultan,” “Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk” gibi eserlerinde aşkı, savaşı ve tarihî olayları edebi bir dille anlatır. Özellikle “Od” kitabında Mevlana’nın hikayesine farklı bir açıdan yaklaşırken, “Şah ve Sultan” romanında Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail arasındaki güç mücadelesini işler. Eserleri, derin duygular ve çarpıcı betimlemelerle okuyucuyu etkisi altına alır. Henüz hiçbir kitabını okumadım, ancak tarzını ve işlediği temaları ilgi çekici buluyorum.
İskender Pala divan edebiyatı dalında profesördür. Divan edebiyatının halk tarafından yeterince anlaşılıp sevilebilmesi için klasik şiirlerden ilham alan makaleler, denemeler, hikayeler, tiyatro senaryoları, çocuk kitapları, köşe yazıları ve romanlar kaleme almıştır. Od, Şah ve Sultan, Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk ve Katre-i Matem kitaplarını okudum. Hepsinin de dili akıcı, konuları orijinal, okuması keyifli ve bolca bilgi yüklüydü. Romanları dahi ansiklopedi gibiydi 🙂
Selamlar Gürkan! İskender Pala konusunda bayağı bilgim var diyebilirim, çünkü kendisi tam bir edebiyat dâhisi! 😍 Özellikle "Od" ve "Şah ve Sultan" kitapları favorilerim arasında. "Od", Yunus Emre'yi anlatıyor ama sanki bir tarihi roman okurmuşsun gibi hissettiriyor, efsane! Eğer sen de tarih kokan edebi eserler seviyorsan İskender Pala'nın kitapları tam sana göre bence. Sen hangi eserlerini okudun ya da okumayı düşünüyorsun? 📚✨
Sah sultan ve od kitabini okudum bide bir cok yazarin icinde oldugu bi kitap vardi sıratı ask onlari okudum kalemi guzel akici bi dili var ben begeniyorum kendisinin eserlerini