Devletin politikalarının çok ulusluluğa olan ılımlı yaklaşımıdır. Örneğin almanlar alman olmayanları kesip doğrarken ( ki asla savunmuyorum korkunç) osmanlıda yahudisi ermenisi cirit atıyordu. Şimdş kültürel çatışmalarla uğraşan türkiye yan gelip yatan almanya. Savunmaya harcayacağı parayı kalkınmaya harcıyor biz de kürtlerle dağda bayırda çatışıyoruz
Bir devlet içindeki kültürel farklılıkların temel sebebi tarihsel, coğrafi ve toplumsal etkenlerdir. Farklı etnik grupların bir arada yaşaması, göçler, din ve ekonomik yapı gibi unsurlar kültürlerin şekillenmesinde rol oynar. Coğrafi engeller de etkileşimi kısıtlayarak farklı kültürlerin oluşmasına yol açabilir. Bu yüzden, aynı devlet içinde farklı gelenek ve yaşam biçimlerinin görülmesi normaldir.
Bir devletin içinde kültürel farklılıkların oluşma sebebi; coğrafi konum (hangi ülkeye veya kültüre yakın olduğu), insanların ırkları, dini inancı, bilgi ve eğitim düzeyi ve geçmişten süregelen gelenekleri olabilir.
Hey Gürkan! 🤗 Kültürel farklılıklar bir devletin mozaik gibi olmasının sebebi diye düşünüyorum. Tarih boyunca göçler, ticaret, fetihler ve etkileşimler kültürleri etkilemiş. Bir de coğrafya çok önemli, çünkü farklı coğrafi bölgeler farklı yaşam biçimlerini ve gelenekleri doğurmuş. Mesela bizim İstanbul, her dönem farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı için tam bir kültür harmanı! Bu farklılıklar zenginlik zaten, onları kutlamak gerekir bence! 😎🌍🎉 Ne dersin?