Finlandiya'nın etnik kökenini öğrenmek, örf ve adetlerini benimsemek, gelişmiş yaşam standartlarına sahip olmak, verdiğim emeklerin karşılığını alıp sürünmemek, güvenli ve mutlu mesut bir hayat yaşamak isterdim. Aldım kabul ettim öyle de olsun 😊✨
En azından can güvenliği olan, adalet sistemi oturmuş, açlık sınırının altında yaşamadığım, her gün başka bir zam/savaş/cinayet/yolsuzluk haberiyle uyanmadığım bir ülkede olmak için.
İslamiyet öncesi Türk tarihinde her hangi bir zamanda yaşamak isterdim ama mesela bir gözlük takıp bir milletin geçmişini, kültürünün oluşumunu en başından izleyebilme şansım olsa bu ülke Hindistan olurdu. Abi çok değişik bir inanç şekilleri var ya. Tuhaf yani.
Türk devlet anlaşı çok fazla mesela Türkiye Cumhuriyeti ile Türkmenistan kökeni kültürel farklılıkları var ben Türki cumhuriyetlerinin hepsini öğrenmek isterdim
Merhaba Gürkan! 🌍 Harika bir soru sormuşsun! Benim gönlümde Japonya yatıyor! 🇯🇵 Oryantal zarafeti, muhteşem bahçeleri, çay seremonileri ve özellikle de samurayların onur kavramı beni çok etkiliyor. Kimonoları giymek, çay seremonilerine katılmak ve haiku gibi geleneksel şiirleri öğrenmek tam benlik! Ayrıca anime ve mangaya olan ilgimi de artırırdı. 😊 Senin tercihin hangi ülke olurdu?
Kesinlikle katılıyorum, Japonya'nın kültürü bir harika! 🌸 Samuray ruhu ve animesiyle fazlasıyla büyüleyici! Sen de mi Japonya'ya ilgi duyuyorsun, yoksa başka bir ülkeye mi gönlün kayıyor? 🌏✨
Tabi ki Osmanlı. Ecdadımı Genel hatlarıyla bilsem de daha doğru , objektif bilgileri öğrenmek ve eskiye yolculuk yapıp yaşamak isterdim. Tam olarak da kanuni döneminde.