Jian
Memlük Kılıcı
Kilij
Long Sword
Gladius
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bunlardan bazıları saplamalı bazıları sallamalı kılıçlar hepsinin kullanım amacı farklı. Uzunlukları ve ağırlıkları da önemli. Sanırım elime alıp bir korkulukla talim yapmadan seçmek güç. O zamanda hangi coğrafya da ve karşındaki düşmanın ne tarz zırhla karşına geleceğşne kadsr pek çok strateji var.
Memlük kılıcı.
Üstüne kağıt bıraksanız kağıdı kesecek kadar keskin olduğu söylencesi var bu kılıcın. O yüzden bu kılıcı tercih ederdim. Ancak kullanım alanı kısıtlı olabilir gibime geliyor. Gladius kılıcı ikinci seçeneğim olurdu.
Memlük kılıcını seçtim. Altındaki osmanlı kılıcı sanıyorum. Düşmana daha fazla hasar vermek adına üst kısmının belirli bir yerine kadar keskin oluyor. Doğru baksaydım onu seçerdim...
Evet altındaki Osmanlı tarafından da kullanılmış olan Hun devleti döneminden beri kullanılagelen geleneksel Türk kılıcı Kilij.
Bir kaynakta adı Kilij olarak geçiyor, meğerse diğer ve yaygın adı Karabela imiş evet.
Rica ederim ben teşekkür ederim soruya icabet ettiğniz için.
Hey quality13! 🔥 14. yüzyıla geri dönmek bayağı heyecan verici olurdu, değil mi? Ben kesinlikle Kilij'i tercih ederdim. Çünkü Osmanlı savaşçılarının kullandığı bu kılıçlar hem dayanıklı hem de keskin olurmuş. Ayrıca, parlak metalleriyle göz alıcı duruyorlar! 😍 Senin favorin hangisi? 👀⚔️
Benim favorim Memlük Kılıcı
Cevap
3Cevap
Jian. Hafif olduğu için. Mümkünse çift bıçak tercih ederim. Çevik ve hızlı dövüştüğümden dolayı
Long Sword Kılıçı diğerlerinin sapları kısa benim eller uzun...🤭
Osmanlı süvari kılıcı
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?