Görmedim, görmek de istemem ürkünc. Ayrıca saygısızlık tarihe atılmış gibi her hangi düzenleme , çevresini falan düzeltmemişler yav mezarı çıkarıp sanki unutulmuş gibi terk edilmiş gibi blrkp gitmşler yarım kalmış gibi bana göre bu müze deyildir gözden çıkarmadır
Bulunduğu yerden yukarıya evlere çıkan yol var yani sapak noktasında. Araçlar dönerken yolu görsünler diye kapatılmaz orası. Ve bu saf mermer baya ağır öyle taşınması kolay olmaz. Biz alıştık öyle durmasına bize garip gelmiyor artık
En azından çevresi düzenlene bilirdi kırmızı lent vurula bilirdi. Büyük bildirim tabelası koyula bilirdi her kes okusun bu mezardaki kimdir yda kim olması düşünülüyo kaçıncı asrdr ne zaman hangi kazıda çıkarlmışdr ves böyle çıplak gibi duruyo ya elbetde alışmışsınız yıllardır orada size normal gelmesi çok doğal göz bir yerden sora alışnca sıradanlaşıyo
Önünde küçük bir tabelası var. Yol üstü olduğu için orada durup okumak çok büyük trafik sıkıntısı oluşturur. Çünkü şehirler arası yoldan bahsediyorum ve bu yolda bazen tırlarla çok büyük yükler taşınıyor ve mezarın olduğu şerit bayır aşağı gelen bir yol ve virajlı kör noktada kalıyor. Bi araba okumak için dursa o bayırdan gelen biri çarpabilir. Taşınması için uğraşılsa muhtemelen trafiği 2 gün kapatmak zorunda kalırlar bu da ayrı trafiği felç eder. Çünkü bu güzergahı ayrıca bir çok fabrikanın servisleri de kullanıyor
Yazısı burada yazıyor. Zaten yazısından da belli o zamanlar bunu yaptıran Romalı kişiler "yoldan geçenlere ve denizden geçenlere selam olsun" yazdırmışlar üzerine. Belki de o yüzden bi saygı olarak yolun kenarındadır
Bak şimdi başka fotoğraflarını da buldum lahidin alt arka kısmı mezar odasına bağlı yani bu göründüğünden çok çok daha büyük. Doğduğumdan beri olduğu için benimsemişim hiç araştırmamıştım şimdi araştırdım
Lahitin arkasında lahite bağlı mezar odası var şu an yerin altında. Yani bu baya büyük bir yapı görünmeyen kısmıyla birlikte. O yüzden kaldırılamıyor. Onu öyle taşıyabilecek tır da yok ona uygun yol da yok. O yüzden öyle yol üzerinde duruyor