Anna Karenina kitabını okumaktayım, uzunca bir kitap, dili de anlaşılır, ah kıskanıyorlar Anna'yı, ne kötüler, kadın kadının kurdu maalesef ki, Anna'cık ne yapacak bakalım, çıkmaz bir durumda
Kitabı nasıl buldun? d. tema çok eleştirilmişti yazarlar tarafından
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Gayet donanımlı ve araştırma yapmış bir yazar. Yani sırf hava olsun diye agnostik birisiyim demiyor, argümanlarının neye dayandığını ve hangi kaynakları araştırıp ortaya koyuyor. Yani öyle boş birisi değil. Dili de çok akıcı ve güzel.
Hani ben bu da diğerleri gibi cool gözükmek için böyle ilgi çekmek için bu yola girişti sandım ama bildiğin akademik bir hoca gibi kaynaklarına kadar araştırmıs. Cidden bir çaba içinde bu yazar.
Gerek yok. Kaldı ki ben sadece Agnotizm nedir, merak ettiğim için aldım. Yani yoksa yazarın inandığı şeye inanmıyorum. Argümanları nelerdir ve neyi savunma mekanizması olarak sunuyor, o yüzden.
Bunu videolarında söylüyordu Diamond zeki birisi ama yeterince değil çünkü bir evren yoktan var olamaz alem için de alem olma ihtimalimiz yüksek ve bir güç var tüm bu alemleri meydana getirmiş hayat vermiş yokluktan gel milyarda bir tesadüfle dünyada hayat bul hemde bir sistem içinde yaşa tesadüflerle eko sistem olsun vs yani ben zannetmiyorum tanrı var yok bilinemez demesi kaçak dövüş olur bir yaratıcı kesinlikle var neye benziyor nerede bulunuyor bilinmeyen tarafı budur bana göre
Herkesin kendi iradesi ve düşünce sistemi var. O yüzden bu Tanrı meselesi insanın kendisiyle hesaplaması ile alakalı. Herkes istediğine inanma özgürlüğüne sahiptir. Bak sen de zannetmiyorum diyorsun, evet Tanrı var veya yok diyebilmek ispatlanması zor olan ve bizi aşan bir mevzudur.
Gözünün gördüğü aklının yettiği yere kadar düşünürsek bir güç var bu kesin... ama var mı yok mu demek kaçak dövüşmek kimse kimseyi kandırmasın sadece nerede bulunuyor neye benziyor bunu bilemeyiz
Belki de yok? Evren kendi kendine oluşmuşta olabilir, sonuçta her oluşumun bir sebebi var bilimsel olarak. Çok derin mevzu şimdi bu saatte gitmez. Adamı savunduğumdan değil zaten sorgulamaya çalışıyorum ve anlamak için düşünüyorum ama bende senin gibi bir Tanrı kavramına inanmaktayım.
@SonsuzBilinmezlik__ Evren bile Kaos & Düzensizlikten geliyor hala daha kusursuz değil Evrenin kendisi Kusurlu ve ne kadar çok yaşarsa yaşasın Bir gün o da ölecek İnsan aklı ve bilinci Ölümü kabul etmek istemediği için Dinler var kimse hayatını bu kadar Anlamsız kılınmasını istemez
Az bir zaman yaşayan canlılarız muhabbetten anladığım kadarıyla 30 yaşını geçmişiz 20 sene daha sağlıklı yaşarız sonrası malum artık yanı vardı yoktu diye diye hayat geçip gidiyor belki de hayatın kuralları vardır dinler doğrudur neden buradayız bizim burada ne işimiz var onu düşünmeliyiz
Din hem sana umut verir hem de belli bir ahlak çerçevesi içine sokarak topluma entegre eder yani İnanmak her halükarda iyi bir şey ama Objektif olarak konuşacaksak maalesef ki senin burada olman da tesadüf eseri yaşaman da burada da ne işin olduğuna karar verecek olan sensin
Alfabe bilinmeden roman okunmaz. Heidegger, Hegel, Kant, Thomas Akinas, kilise babaları, Klasikler, ibni sina, kindi, farabi okumadan direk tepeden başlarsan anlamazsın zaten
Evettt bende yeni kitap alınca o geldiğinde kutuyu açarken bile o kadar mutlu oluyorum ki ya da hangisine başlasam döngüsü sanırım birazdan kitap araştıracağımm😆