Deizim
Ateizm
Agnostizm
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şıklardan deizm ama ben panteist olduğum için bana o yakın geliyo. Agnostisizm de mantıklı ama pozitif agnostisizm saçma geliyo. Negatif versiyonu daha ii
Panteist olduğum için bana en yakını deizm ama hiçbir zaman deist olmadım. Seçeneklerdeki en mantıklı olanı agnostisizm. Evrimden dolayı panteizme yöneldim. İnanacak olsaydım hristiyanlığı tercih ederdim diye düşünüyorum ama o da son derece mantıksız geliyor.
Sadece seçeneklere göre yanıt vereceksek, Agnostizm.
İnsan kendi yaşamının çeşitli evrelerinde seçenekler arasında dolanabiliyor.
Kimileri "tebliğ"de bulunmak için hiç bir fırsatı kaçırmıyorlar ve yaptıkları sakil davranışın amaçladıklarının tam aksine bir duygu yarattığını da göremiyorlar.
Teşekkür ederim.
Cevap
14Cevap
Kişi hangisine inanmak isterse içinden o mantıklıdır. bana göre inanç mantıklı.
Yani mantık yönünden bakildiginda Agnostizim diğerlerine göre daha mantıklıdır. Değişim Tanrı vardır der, Ateizim Tanrı yoktur der ama ikiside geçerli ispat sunamazz.
İslamm.
İşine geldiği gibi yaşamak demek hepsi boşuna seçerek yorulma
Yargılamadım ki hepsi böyle değil mi kabul etmekle zorlanılan bir şey var ortada ancak yokluk üzerinde tartışılamaz bunu felsefe yapanlar çok iyi bilir geriye kalıyor deizm o da adalet eşitlik hiçbir yerde şekilde bize müdahale etmediğine göre tanrısının varlığını kabul etmesen bir şey kaybetmezsin
İnsanlar işine geldiği gibi yaşamaya meyilli olduğu için kusursuz değil zaten ama bu üçü basite kaçmanın net üç yolu tıpkı dinini bilmeden aynen he inandım diyen dine inandığını savunanlar gibi bu hayatta bir dini eleştirerek var olan dini yok diyen yoktan var olmaya çalışan üç görüş bunlar felsefe mantık ve ilahiyat okumadan ayırt etmek çok zor insanlar çok yetersiz yetişiyor artık bunlar ciddi seçimler öyle şıklarla bu görüşler de dahil hiçbir dinin kitabını ilkesini bilmeyen insanları muhatap bilip sorulacak sorular değil
Ben senin için cevap vermiyorum ki sadece illaki burada bunları seçip kafası rahat olan vardır biraz bilmemeye öğrenmemeye biraz yetersizliğe yönelmemeleri gerektiğini anlatmak istedim sadece
Valla kusura bakma ama cidden hiç mantıklı değil hiç biri
agnostizim ve deizm
Hiçbiri. İnsan mutlu olmak istiyorsa biraz dindar olmalı.
Sorduğuna göre hiçbiri mantıklı gelmemiş
Yağsız çıtırım fikrim şu.
Bir yaratıcı varsa neden bir din, kural göndermesin, bizi yarattı ve kendi halimizde mi bıraktı, mantıklı mı?
Bir yaratıcının varlığını mı kabul etmek daha mantıklı yoksa sözde büyük patlamayla kurulan milyarda bir ihtimalli düzeni kabul etmek mi?
Bir damla sudan bir insanın meydana gelmesi tek başına bir yaratıcının varlığını kabul etmek için yeterli. Siz mucizeyi nerde arıyorsunuz yahu, topraktan bitki, bitkiden de meyve oluşuyor. Toprağa tohum atıyorsun toprak sana o tohumun meyvesini veriyor bundan daha büyük mucize ne olabilir?
Kendi pencerende ki evrim ne? Binde bir ihtimalli bir düzen mi?
Bu açıklama da eksik kardeşim her sonuç bir neden içinde var olması zorunludur nedensiz sonuç imksansızdır varlığın var oluşu da patlama , tanrı vs bir şeye bağlı olması zorunludur hangisini seçtiğin senin birikimine bağlı bir durum ancak insanlar bilip bilmeden inatla Tanrı olamayacağı savunuyor seküler olmak daha rahat geliyor maalesef evrende gördüklerinde tanrıyı görebilmek için insanın inanması şarttır eğer ben bir şeyi tatmamakta inat ediyorsam bana o şeyin tadının biri acı biri ekşi olduğunu söylesin beni ikna edemez hiçbiri çünkü tadına bakmadan hangisini kabul etsem yanılma payım var
Gerçekten bakış açınız çok dar. Seküler olmak daha kolay olduğu için değil dinin yanlışlsrını göz ardı edemediğimiz için İslam'dan uzaklaşıyoruz. Nedenlere sonuç bulamıyorsan deizm mantıkkı çünkü tanrı inancı var. Tanrının varlığını dinlerle sınırlandırmak çok saçma. Bir tanrı var ve evrende kum tanesi kadar bile yer kapsamayan bizlerin cinsel hayatını inceliyor, kadınları geri plana atıyor, çocuk evliliğini destekliyor... Bu insanların düşüncesindeki tanrı olamaz. Yıllarca dinden çıkarsın korkusu ile soru bile soramayan çocuklarız biz. Gözümüz açılınca dinden çıktık. Yoksa ben de Kelime-i Şehâdet getirip Türkiye'deki gibi mülüman olurm. Namaz kılmayıo oruç tutmuyor zina yapıp içki içiyorlar sonra elhamdülillah müslümanım. İçimi rahatlatmak için ben de müslümanım derdim ama bu hem sizin dininize hem de kendime hakaret. Biri din değiştirince 'ay bugün ateist olayım' demez. Araştırır, sorgular hatta korkar. Araştırmaya bile korkar. Daha önce islamın çizdiği sınırlardan çıkıp düşünmeyen ya da çıkar çıkmaz geri giren insanlar bilip bilmeden konuşmasın.
Hiç biri mantılı değil
D şıkkı Teizm
Agnostizm
Agnostisizm
Deizm
Deizm belki
Kâfir putperest
Hiç biri
D hiçbiri
hiçbiri
Hiçbiri.
Hiçbiri seçeneğini eklememişsin