Cok insan Iranli diyor. Tabi cevabi bende sakli) Bir de rica ederim internetten bakmayin!
a. Azerbaycanli
b. Osmanli turku
c. Iranli
d. Avrupanin gonderdigi ajan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Iste benim sorum sah ismail iran erdebil dogumlu iranin azeybaycan bolgesi diyede gecer yavuz sultan selimle beraber tarihe gecmis unlu sefavi hukumdari hikayeye gore sahin asıl niyetini ogrenmek icin kilik degistirip yanjna giden yavuz sahi santrancta yenince okkali bir tokat yer bu olaya istinaden kupe taktigi rivayet edilir akabinde birde siir yazarki siiri nasil okusanoku hep ayni sozler cikmaktadir
Tarihte iki buyuk turk hukumdarinin hikayesidir
Sanma Şahım / Herkesi Sen / Sadıkhane / Yar Olur
Herkesi Sen / Dost mu Sandın / Belki ol / Ağyar Olur
Sadıkhane / Belki ol / Alemde / Serdar Olur
Yar Olur / Ağyar Olur / Serdar Olur / Dildar Olur
Siiride yazmadan edmeedim rica ederim sevdigim bir konuyeu yavuz sultan selim hanla sah ismail cekismesi
hatta sah ismail santrancta yenince yavuza bir kesede altın verir yavuzda handa bu keseyi surlarin dibine gomer aralarinda yapilan savasi kazanincada daha once irana geldigini ispatlamak icin keseyi cikarttirir
mukemmel iki Turk buyugu
baya baya ayak ustu anlattim sah ismail ve Yavuz Selim i :))
Siiri yukardan asagi veya sirasiylada okusan ayni anlam cikiyor fena bir siir
maalesef sah ismail genc yasta vefat etmiştir 36 falandi
Cumlem dusuk olmus yavuz satrancta sahi yenince sah ismail hirsindan bir tokat atar sonrada bir kese altin verir yavuza
Yok canım ne iyisi koca turk tarihi yabanci tarihçiler derki tarihten turku cikar tarih diye bisey kalmaz :)
Oyle diyosan oyle olsunda koca turk tarihinde benim bildigim okyanusta damla
Eic icin tsk nereliymis sah ismail :)
Iranli degilki dogum yeri bugun iran sinirindadir azeri turklerinin nufusunun bolca oldugu yerdedir saf Turktur sah ismail
Açıkçası nereli olduğu umurumda değil sadece en sevdiğim Padişah olan Yavuz Sultan Selim Han'ın kendisine verdiği ayarları çok iyi bilirim.
Cevap
14Cevap
aslen türktür. avşar türklerindendir. 1970 lere kadar hüküm sürmüşlerdir.
acem diyarında dünyaya geldiğini biliyorum tabi yanlış ola bilir
Şah ismail İngiliz ajanıdır. Bunu herkesin bildiğini düşünürdüm. Bu ingiliz kayıtlarında bile var.
elbetteki safevi hanedanı olarak bir Türk'tü. bu günkü iran azaerbaycanında erdebil şehrinden..
Kardeş ülke Azerbaycan diye biliyorum ;))
Dedesi şah cüneyit tebrizli iranla alakası yok
ŞAh ismail Türk diye biliyom
guney azerbaycanın erdebıl sehrınde olması lazım
Iranli tabi :D
Urfa Siverek' li
Uruguay yerlisi mi?
kim ki o
hayır
iran
sizin oralı mi
Bursalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?