Geldiğin iyi oldu merak ettiklerim vardı. Şimdi Roman (Çingene) diye bir başlık atmışsın. Şunu diyebilirim, herkesin gördüğü farklıdır. Benim kendi mekanımda gördüklerim de farklıdır. Her ikinizi aynı kefeye koyamam.
Birkaç yorum okudum, Roman dediğin kişilerin asıl soy kökenleri neresidir? izlediğim birkaç belgeselde çok güzel yorumlar gelmemişti yani.
16 Yorumla
Soran+1 yılAsıl Soyumuz Hindistanın Rajashtan Kalbela Kenti (Doğru yazdıysam)
- +1 yıl
Hmm bir kaç aydır Hint Dizisine müptela oldum. Hindistan deyince şaşırdım. izlediğim dizilerde bilemiyorum belki de oranın genel kültürüdür ama kadınların kocalarına bakış şekli gerçekten hoşuma gitmişti. Yani bir Hintli ile evlenirsem şaşırmam :))))
Bu arada soru başlığın gerçekten dikkat çekiciymiş teşekkür ederim. Burada o kadar alakasız sorular var ki gerçekten seninki de dikkatimi çekmiş durumdadır.
Bizler evlenip aile kurarken genellikle karşı tarafın ailesi de araştırılır hani davul dengi denginedir atasözü de yerine uysun diye...
Sonuçta senin de küçüklükten yetişme tarzın var, sana normal gelen bizlere anormal gelebiliyor. Bu durumda nasıl uyum sağlanır bilemiyorum.
Soran+1 yılEvet o atasözünü biliyorum Güzel insanlarsınız 92 Yaşındaki Dedem Kürtlerden Hiç Irkçılık görmediğini hatta evlerine bile gittiğini çağırdıklarını söylemişti. Türklerin ata sözü bu biliyorum. Bide Hindistan değilde Bangladeş varya. İşte o Bangladeş yani Bengalceyi Ben tam olarak olmasa da Temayı yani ne hakkında konuştuklarını konuştukları konuyu felan anlıyorum sorsan Ailemde de Hiç Bengalce bilen konuşan yok ama anlaşılıyor Zaten kökenimiz onlara dayanıyor. Dilimiz de Sanskritçe'nin bir türü. Tabi bu Değişebilir bazı insanlar Pencapça'nın Lehçesi diyebilir. Yani anliyacağın Hint dilleri ile baya bir akrabayız yani. Bangladeş filmlerini Anladığım için çok seviyorum. Genelde O tarz filmler izlerim benim dilime çok yakın diye.
Soran+1 yılUyum sağlamak zorunda değilsiniz birde sadece Sövmeseniz bu nasıl kültür bu nasıl bir yetişme tarzı diye küçümsemeseniz yeter. Eleştirebilirsiniz iyi kötü ama Saygıyı geçince biz öfkeleniriz. Kavga çıkartırız. Küçümsemeden İşte "Allahım beni böyle yaratmadığın İçin sana Şükürler olsun" demeden dinleyin ya da eleştirin. Biz bize acınmasını Bizim dertlerimizi dinleyince Şükür çekmenizden Hazetmeyiz. Bunlara dikkat edin. İyi kötü eleştirinde hatamız varsa Birde bir Irkın yaptığını Tüm Irka mâl etmeyin. Yani Tüm Romanlar Hırsızdır gibi bir yanılgıya girmeyin gerçekten alın teriyle çalışıp emeğinin karşılığını alan Irkdaşlarım var. Onların hakkına giriyorsunuz böyle yaparak. Yapmayın Türk kardeşlerim Hepimiz insanız
Soran+1 yılDikte derken 😅
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılneden hep kavga gürültü illegal işler var? bana aksini iddia etme 30 yıldır romanların içindeyim torbacısıda var bohçacısıda en iyisi bile ufak birşeye agresifleşiyor.
715 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojimiz bozuk diyim sana o kavgaların sebepleri genelde Kız alıp vermede kavga oluyor bizde. Birde taciz, tecavüz gibi olaylar bizde yaygın olmasa da var. Bundan dolayı kavganın başlıca sebepleri bunlar Kavga ederken soyunuruz bundan dolayı. Çünkü bunun 2 tür anlamı var biri Tecavüz taciz edilmekten hoşlanmak, Bunun Hoşuna gitmesi eskiden rahatsız oluyorsa devamlı yapınca zevk alma vesaire 2. Si ise "Evet Taciz tecavüz edildim Nolmuş Seni takan biri var mı kime ne anlatıyon sen hayırdır?" Anlamında ki Takmamak Anlamında soyunmak. Çok kavga ederiz çünkü zamanında Çok fazla Ayrımcılığa maruz kaldığımız için ve o konuda bir şey söylenirse ve bu kulağımıza gelirde duyarsak veya Yanlış anlarsaj Karşımızdakine bağırırız oda karşılık verirse Al sana kavga sebebi. Tepki verirsek bir daha Aynı şekilde davranamazlar basit insanlar olarak görmezler diye düşünürüz çünkü.
- +1 yıl
arkadaşım kavgalarınızın sebebi o değil ben bi laf söylesem hemen kavga edecekler daha gecen tartıştım adam ufak oğlan vurur bak diyor bebek. bende öüretirsen yapar dedim. bizde böyle diyor. benim hakkıyla çalışan çingen arkadaşlarımda var ayrımclık gömrmeyen çogunuz çalma satma esrar vs işlerindesiniz birbirinize tecavğz etmeyin sizde insan olmaya çalışın o zaman. geleceğinizi düşünmediğiniz için hep kavga ama sizden kalabalık grup oldumu süt dökmüş kedi gibisiniz
Soran+1 yılKalabalıkta artistlik yapanı tenhada Döverler misali diyorsunuz yani 😂 VAlla çoğumuz Çalma işlerindeyiz Çünkü devlet bize maalesef iş vermiyor. İyi kötü bir iş bulsak bile o işte çalışan arkadaşlar jandarmayı arayıp "Çingeneleri burada istemiyoruz" diyor. Bir kerede kırmamak için Roman diyin dişimi kıracam. Bizde ya para çalarız bir yerlerde ya da eşya veya yiyecek veya parfüm çalarız iş vermedikleri için. Maalesef para gökten inmiyor bizimde hakkımız onlara sahip olmak. Evet Tecavüz hoş değil biliyorum bunun sebebi eğitimsizlik ben 8. Sınıf terkim. Ama kendimi geliştirdim 26 yaşındayım sonuç bu. Sen bir laf söylesen kavga etmeye hazır pozisyonda beklememizin sebebi zamanında çok dışlandığımız için yine bizi aynı şekilde dışlayacak mışsınız gibi gelmesi. 1 lafı söylesen 50'si bedava diye bir söz vardır o hesap. Yani iyi niyetle bir şey söyleseniz bile onu yanlış anlayıp kavga çıkaracak Irkdaşlarım var maalesef. Bizde böyle değil onu biz öyle yaptık hesabı Yani. Dışlanmaya uğraya uğraya içinizi bilsek ona göre hareket edicez. Ama içinizden söylediğiniz şeyleri duymuyoruz işte o sıkıntı
- +1 yıl
arkadaşım kimsenin dışladığı yok kendinize böyle bi bahane bulup istediğimizi yaparız kafasındasınız. romanlar iş verilmiyor diyorsun benim arkadaşım çalışıyor çalıtıgım yerde namaz kılanı bile var. ha onlar nasıl olduysa görsen roman demezsin sarısın renkli gözlüler diğerleri işin kolayına kaçıyor. kalabalıkta artistik yapmak mesele değil. ben ailemi geleceğimi düşünmesem o oromanlar gibi gider alayıyla kavga ederim siz sadece sülalecek toplanıyoruz diye ona güveniyorosunuz ama tersi olunca kedi gibiler. bak yanımda roman var adam arabasını bile düüzgün koyayım demez çünkü çirkeflik kanında var insan gibi davrananı kimse dışlamaz. sen diyorsun 2 3 romana bakıp yargılıyorsun diyorsun adamların sülalesini mahallesi vs öyle. en iyisi dediğim arkadaşlarım bile herlşeye kavga gürültü peşinde. iyi niyetle söylenene kavga çıkartan arkadaşların varsa zaten dışlanma bahanesini bi gecin.
Soran+1 yılDağ başında mı oturuyosun gözünü seveyim Yok dışlanma yokmuşta Roman mısın nereden bileceksin dışlanmadığımızı Biz öyle kafada felan değiliz. Mahallemizin önünde oturuyoruz sokaktan geçiyorsunuz bize bakıp "Vatansız Hintliler, Çingeneye bak len Tek seferli adam bulmuşta konuşuyor, Aman yaklaşma mikrop kaparsın" diyenler var. Diğer Roman arkadaşlarım bu konuda pek Taruz vermez ama ben deliriyorum gelde delirme şimdi yok Arkadaş psikolojimizin böyle durumlarda bozuk olmaması imkansız bizde sizin gibi insanız. Menfât peşinde olanlarda en az sizin kadar var evet inkar etmiyorum var. Benim Babam Menfâtçiydi aşırı, Bir gelip yorganımı örtmezdi, Herkese Ayakkabı dağıtırdı mahallede Annem gelir E çocuklara almamışsın kocacım Babam da Onlara yok onlar delikli eskimiş Ayakkabılarını giymeye devam etsinler ben ilkokulda bu sebeple çok dışlandım Aslı olmayan Şeyler söylüyorlardı öğretmende dahil herkes inanırdı Dövdü derlerdi halbuki kimseyi dövmezdim çaldı derlerdi halbuki kendileri saklarlardı eşyalarını bir yere öğretmen gelince de Öğretmenim Aleyna Silgimizi yedi/ çaldı felan oluyordu yamyam muamelesi görüyorduk Bu tabi bu gerçekleri değiştirmez ama Bizi bu hale getiren yine sizlersiniz bunlar sizin suçunuz Ben şu ülkede 92 yaşındaki dedem de dahil tek Kürtlerden Irkçılık görmedim. Onun dışında Çerkesler lazlar (Bir kere adamların burunlarından belli Laz oldukları) Türkler, Araplardan bile En az bir Tipsiz lafını duymuşuzdur. Böyle olunca dış dünyayla bağlantımızı kesiyoruz biz acınmak istemiyoruz Gelip aslı olmayan yaşadıklarını tüm Irka
Soran+1 yılmal etme evet bunlar diğerlerine göre Esrar Çocuk kaçakçılığı Keyfi Dilencilik Diğerlerine göre ayırt edilecek derecede bizde daha çok. Ama neden böyleyiz neden bizde bu kadar çok neden bu kadar Menfat işleriyle ilgileniyoruz Bir araştırın bizim kültürümüzde namus çok önemli değildir. Hatta hiç önemli değildir eğer bir Roman kızı Evlenirsen Gidip Abisiyle kaçarsa şaşırma yani Namus bizde önemsiz. Millet ne der diye düşünmeyiz. İster O*ospu deyin İster Eğitimsiz biz böyleyiz. Kimse kusura bakmasın. Bizi ilk önce insan yerine koyup konuşun ondan sonra bunları söyleyin. Hiç hakkınız yok şu an şikayet etmeye
- +1 yıl
arkadaşım hala geçmiş geç. miş vs şöyle dediler böyle dediler. bak sana diyorum insanca davransan kimse sana laf etmez ve örneklerinide verdim. 2 yaşındaki cocuk bile bi yerden bir şey çalma derdinbde sen cocuguna ne öğretirsen öyle gider. hem kendin diyorsun namus önemsiz bizde tecavüz var vs sonra size iyi gözle bakmamızı istiyorsun. bunu yapan romanda olsa türk kürtte olsa kimse istemez dışlar
Soran+1 yılBurası sosa Platform dürüst oluyorum o yüzden. Kimse bu gerçekleri sana gerçek hayatta yüzüne söylemez İnsanca davransanız kimse bir şey demez diyorsun var mısın idiasına Peki? Giyimimizi gören çingene lafını ağzımıza çok af edersin tokuşturuyor. Neden bu kadar eminsin Kimsenin bir şey demiyeceğini eğer "İnsan önce çocuğuna bir düzgün güzel kıyafetler alır (Paramız varda biz mi almıyoruz?), İnsan çocuğunu bir Kuaföre götürür yazık çocuğun Saçına daha yaşı kaç başı kaç En bu çocukla hiç ilgilenmiyor musunuz Siz (Verin parayı en güzel Saç modelini yapalım çocuğumuza), Bu insanların acilen kısırlaştırılması lazım, Bu insanlar bela, Bu çocukları bu yaşta dilenciliğe alıştırıyorsunuz, Bu çocuklar Büyüyünce Seri katil olmazsa namerdim" Demezlerse gelip burada herkesin içinde özür dileyecem senden. İyi davransakta bu fakirliği yüzümüze vuracak insanlar var sen hala neyin Öğretmesinden bahsediyorsun? Annem bizi el bebek gül bebek yetiştirdi 7 kardeşiz En büyük abim Şu an Tinerci. Neden çünkü iş vermediler. Ve bunun yetiştirme tarzıyla alakası yok Sen bir Erkek çocuğuna Kız gibi giydir Kız oyuncakları al ve bir dene bakalım Onlarla oynayacak mı? İlgisi varsa oynar. İlgisi yoksa oynamaz aynen o hesap. Annem saçımızdan tırnağımıza herşeyimizle ilgilendi. Peki hangi kardeşimin Şu an düzgün bir işi var? Bizi böyle olmaktan memnunuz sanıyorsunuz bizde isterdik Ana dilimiz ingilizce olsun Tüm dünya bizi bilsin bizim dilimizde konuşsun hayali bile güzel ama olmadı işte kimse dilini ırkını kendi seçmiyor yani yapıda olması lazım o dediklerin.
Soran+1 yılSosyal platform diyecem
- +1 yıl
dışarda görsen beş parasız dersin ama altınızda woswos arabalarla geziyorsunuz çalıştıgınız içinmi? tabikide illegal işlerden. adam devletten kömür alıyoruz beş dakka sonra başkasına satıyor. çalışan romanlar nasıl çalışıyor işte. düzene soksaydınız iş bulurdunuz ama siz bunları bahane ederek çalışması zor geldiği için farklı şeylere yöneldiniz. adam akşama kadar yatıyor evde
Soran+1 yılSizde Kurnaz olun sizde alın ne var Sizde de akıl var. Düzene soksaydınız iş bulurdunuz diyorsun Öyle olsaydı zaten bir devletimiz olurdu sakın yanlış anlama pkk desteklemiyorum ama tüm dünya da bizim şimdi dürüst olmak gerekirse belki kendimize ait bir devletimiz yok ama tüm dünya bizim. Bu bilgiler neyine yetmedi hala illegal işler Çalışan Romanlar nasıl çalışıyor felan Nerede yaşıyon sen cennette mi? Bizde gidelim oraya.
Soran+1 yılYa evet söyleneni boşverip Direk işe odaklanmak bizim elimizde kabul ediyorum ama O lafları sen duysan İntihara kadar gider iş. Tamam kabul kimse bize zorla illegal işlerde çalış geçimini hırsızlıktan yap felan demiyor. Zaten o işleri de ya Suriyeliler ya da biz yapıyoruz senide anlıyorum amacın Irkçılık değil dedin zaten Aynı şeyleri Türkte yapsa Kürtte yapsa tepki gösteririz diye ama insan bir savunma ihtiyacı hissediyor tabi kendi kendime Neden bu ön yargı sadece bize neden diğer ırklara değil diye de sormuyor değilim. Ama ne bileyim insan da bir savunma şeysi oluyor. Tüm dünya bizim dedim ama Tüm dünya da Dışlanan Irkta bizim. 1. Sıradayız Irkçılık görenlerde bunda bizde hatalıyız size biz sütten çıkmış ak kaşığız demiyorum. Ama 2 tarafta suçlu. İş için gidiyoruz denemedik mi sanıyorsun iş için gidiyoruz adam diyor ki "Çingene işçi istemiyoruz" diyor
Soran+1 yılyüzüme yüzüme. Ben bu muameleyi doğuda görmedim. Bizi evine davet eden Kürtler bile oldu. Kürtleri bu kadar sevmemin sebepleri bu. Bu insanlardan her şey çıkar Katil çıkar Pkk'lı (Hepsi olmasada) Çıkar, nadirende olsa hayat kadını çıkar Ama Irkçı çıkmaz bu insanlardan. Kalıbımı basarım bir tane Irkçılık gördüysem bu insanlardan elin suriyelisi bile Gelip Tipsiz diyebiliyor ama Elin Kürdü Bir kere Tiksintiyle bakanı bile görmedim Kürtlerden. Hatta Biz Kürtlerden kendi aramızda bahsederken Dağların Adamları diyoruz bakın biz herkesi Adam demeyiz. Herkese bu lafı yakıştırmayız ama bu insanlar ciğerlerine kadar hakkediyor 26 yaşındayım bir tane ırkçılık gördüysem Küçükken bir Kürt tanıdığım vardı Kardeşim anlatır hala daha Diğer çocuklar ona "O oynamasın Topumuzu çalar" felan diyorlarmış Bu Kürt tanıdığımız çocukta "Eğer o oynamazsa bende oynamam. Annem oynamadığımı görürse çok üzülür oda oynayacak" demiş Bizim çocuklarda "Ama o topumuzu çalar" Demişler Bizim Kürtte "Eğer Topunuzu çalarsa bakın bunu herkesin içinde dedim herkesin içinde de özür dileyecem sizden." Demiş o şekilde oynatmışlar kardeşimi hala anlatır kardeşim. Öyle Adamın dibidir Kürtler. Biz Romanlarda da her şey çıkar Top çıkar Hırsız çıkar Tinerci çıkar Nadirde olsa O*ospumuz bile çıkarda Vatan haini çıkmaz bizden. Bu sebeple dedimya Tüm dünya bizim diye 😁
Soran+1 yılHayat kadını değil F**işe yazmıştım çevirmiş
- +1 yıl
neyse artık bu konu uzadıkca uzar. en tehlikeli romanların içinde yaşayan kuzenimde vardı içlerinde yaşadıgı için arkadaşları o romanlardı genel olarak kendi komşularına çok zarar vermezler en pisi bile olsa pis derken kirlilik değil. romanlar ilk andan beri göçebe oldukları için bi devletleri olmadı devlet kursan hangi ülkede kurulcak heryerde romanlar var.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,6b cevap paylaştı.
u +1 yılkonuşmanız nasıldır
01 Yorumla
Soran+1 yılTatlı konuştuğumuz söylenir genelde kendi aramızda cenazeden Ceza evinden, Serseri erkeklerden Felan bahsederiz. Nadirende Türkye de olan Kadın Cinayetleri Pkk'ya özellikle felan görür bir iki göz yaşı döker göbek atmaya devam ederiz. Roman havası açıp Neşemizi gösteririz maksat Çok dertli olduğunu belli etmemek. Ve bu tarz Şeyleri Genelde Romanca söyleriz Türkçe değil. Bunun sebebi Türkçeyi sevmemek değil. Sevmesek burada olmayız zaten nankör insanlar değiliz. Sadece Ana dilde olunca daha çok Duygusallaşıyoruz zaten genelde kavgalarımız Türkçedir Çünkü kendi dilimizde konuşurken bağıramayız. Ben çok denedim kendi dilimde konuşurken bağırmayı yok olmuyor. Karşı kaldırımdan geçen biri duymaz mesela sesimi. Sadece yanımdaki onunda kulaklarının harika olması lazım sesimi tekte duyması için.
+1 yılKendinizde sevdiğin ve sevmediğiniz özellikler neler?
04 Yorumla
Soran+1 yılSevdiğim Bizde her şey çıkıyor Esrarcı, Tinerci, Dilenci, Nadirdr olsa F**işe bile Çıkarda Vatan Haini çıkmaz bizden. Bu sebeple Her yerde varız Almanya Irak suriye Lübnan Fransa İngiltere biz her yerdeyiz. Tüm Dünya Bizim
Sevmediğim ise; işte O tecavüz/Taciz yaygınlığı Aile içi seks, Aile içi istismar, fakirlik, Tinercilik, Oryantallık vb.
- +1 yıl
Tüm her şeyi bırakıp farklı bir yerde yeni bir hayata başlamayı düşündün mü?
Soran+1 yılAilemi bırakıp niye gideyim ki onu hiç düşünmedim. Gerekte yok
Soran+1 yılAyrıca Roman olduğum için onlara yakın olmam gerekiyor 😃
Roman olmayan biri ile evlenmenize aileniz ne diyor
011 Yorumla
Soran+1 yıl"Gacolarla mı evleneceksin?"
"Evet anne Küçüklükten beri hayalim"
"Bizi Beğenmez elalemin Lazını Çerkezini beğenir. Abe Roman Erkeklerin Toprağı mı kurudu Kız?"
Sohbet aynı böyle gelişir 😂
Soran+1 yılGaco yani Roman olmayan demek
Soran+1 yılBiz bu anlamda kullanırız
Soran+1 yılNasıl yani anlamadım
Soran+1 yılAslında bunun sizden bir farkı yok bizde iltifat "Seni yaşatacağım, Çok güzelsin, Seninle ben sonuna kadar biriz, Sende seversin tabi (bak fark ettiysen seni seviyorum değil sende seversin tabi diyoruz 😂), Asla ayrılmayacağız, Seni sevdiğine verdim, Seni gelinliğinle çıkaracam burdan, benden Asla soğumayacaksın" tarzı oluyor. Beddualarımız ise klasik "Gelinlik/Damatlık bile sana kefen olsun, Sen beni unutamazsın ben senin vicdan azabınım, Gözyaşlarım ahiretine mirasım olsun, Allah Be la nı versin, Sevme kimseyi, Annelik/Babalık hakkım haram olsun sana, Anneler gününde kefenin çıksın, Toprağını kimse öpemesin, cenazende tek kal, kimse cenazene gelmesin gelecek olan da kaza yapsın, Ölün çıksın, O Allah be la nı versin lafı mezar taşı yazın olsun" şeklinde beddualarımızda car seç beğen al 😅
Soran+1 yılTabi ki hah 🤣
+1 yılŞarkılarınıza bayılıyorum ne demek yani ablan bin yaşına da gelse taş taş
01 Yorumla
Soran+1 yılAblan star işte bebeğim. 1000'i bırak 10.000 yaşımıza da gelsek içimizdeki yaşama sevinci ölmeyecek. Bunun için Ablan bin yaşına da gelse taş taş taş *
- Kültür & Sanat konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılÇeri başınız kim? Çeri başı ne yapar görevleri nelerdir? Çeri başı olmadan da oluyor mu :))
04 Yorumla
Soran+1 yılÇeri başı kim Anlamadım Her Romanda olmuyor o 😂
- +1 yıl
Nasıl ya cingebeler çeri başı seçer.. Baya baya rituel gibi.. Ben çok bulundum o sokaklarda roman çingeneler arasında.. Bir kaç seçimde eglenceyzdz katıldım İzmir'de.. Neyse başka sorum yok.. Ne sorucam doğuştan keman calabiliyormusunuz genlerene kazinmis mıdır diyim :))
Soran+1 yılKeman ben değilde ablam fena çalar aşık olursun 😂 şaka bi yana Bizden iyi Müzisyen daha anasının karnından doğmamıştır 😂
- +1 yıl
Keman çok severim paganini hastasıyım.. Müzik konusunda tartışılır. Genelde Balkan müzikleri iy severiz. Ama o kadar da değil :))
Romanlar çok güzel oluyor. Eminim ki sen de çok güzelsindir
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekürler
+1 yılErkekleriniz serseri ki cocuklari sokağa mi saliyorsunuz hortumla mi banyo yapıyorsunuz erken mi evleniyorsunuz
07 Yorumla
Soran+1 yılErkek konusu istisnadır serseri anlamında. Çocukları sokağa salan var ama Bu genelde fakir Irkdaşlarım da Dilenmek için çocuklarımızı salarlar Genelde Anne ve Baba çok uzaktan görünmeyecek bir yerden kendi çocuğunu veya çaldığı çocuğu izler. Duymaz ama o uzaktan eğer çocuğuna kötü davranıldığını görürse bir anda ortaya çıkar ve rahat bırakmaz sizin tabirinizle Çocuğumuza kötü davrandınız diye Bela oluruz başınıza kolay kurtulamazsınız bizden. Bazen çocuk kaçırırız Dilendirmek için bazen de Kendimiz o serseri diye adlandırdığınız erkeklerimizden Tecavüz sonucu hamile kalırız ve Düşük yapacak kadar yeterli Bilgi sahibi olmadığımız ve yeterli alanda olmadığımız için Çocuğu doğururuz Fakat o çocuğa bakmayız kötü davranırız Çünkü sevdiğimiz adamdan ve istediğimiz bir şekilde hamile kalamadık. Hortumla banyoyu çok fakir Irkdaşlarım yapar Mahallemizde de yapan çok o tarz banyo Rahatsız oluyorsanız Elin Rusu Almanı Fransızı ne der ne düşünür diyorsanız Verin parayı Banyo yaptıralım evimize. Erken evleniriz genelde. Çünkü okulda bizle ne öğretmen ne de Öğrenciler Giyim kuşamımızdan bizi istemezler ve bizle ilgilenmezler. Benim bir akrabam 9 yaşında evlendi 13 yaşında hamile kaldı Diğer akrabam 10'da evlendi 11'ine yeni girdiğinde çocuk doğurdu. Bir diğer akrabam ise Okumak istemediği için 8 yaşında kocaya verdiler 9 yaşında hamile kaldı ve çocuğu doğururken Oksijen yetmezliği ve erken doğumdan kalp krizi geçirip Öldü. Çokta severdim kendisini. 26 yaşındayım aynı yaştaydık onunla. Yaşaydı 20 Temmuzda 26 olacaktı. Her gün bize gelirdi ve Benim Yanıma gelip "Aleyna sanada çingene diyorlar mı, Seni oyunlarına katıyorlar mı, Okulda Mutlu olmak nasıl bir his, sanada bitli diyorlar mı?" Tarzı şeyler sorardı Dizime yatıp. Akşam akşam aklıma düştü rahmet istemiş belli Fatiha okiyim ona. Ben 8. Sınıf terkim çünkü Ortaokulda berbat davranıyorlardı ve hiç arkadaşım yoktu. Bir Roman kızı evde oturamaz. Ya iş bulabilirse is bulur bulamazsa Evlendirilir. Bizde öyle.
Soran+1 yılSordun üşenmezsen oku hepsine cevap verdim
- +1 yıl
parayı verin banyo yaptıralım diyorsun hiç çalışanınız yok altlarında lüks araclar ama dışarda görsen fakir sanarsın. hattad evletten yardım bile alıylrlar.
Soran+1 yılO bahsettiklerin hangi Romanlar? Söyle bizde oraya gidelim
- +1 yıl
Valla Aleyna, tüm verdiğin cevapları okudum, Yalnız hoşuma gitmeyen olaylar da anlattın. Dilendirmek için çocuk kaçırmak hoş bir şey değil. Şimdi hoş olmayan şeyler yaptığınızda size de hoş davranılmaz değil mi?
Verdiğin cevaplara bakıldığında sen Roman olmasaydın kendi ırkdaşlarını nasıl görürdün?
Soran+1 yılRoman olmasaydım Kendi Irkdaşlarımı sizin Türkiye'de Ekonomiyi eleştirdiğiniz gibi Tam bir Pislik, Laf anlamayan, Söz dinlemeyen, Kafasının dikine gidin, Eleştiriyi Kâle almayan Biri birileri olarak Görürdüm bak ben 8. Sınıf Terkim Ama kendimi geliştirdim Psikoloji ile ilgili kitaplar okuyorum Gelişim kitaplarını da bitirdim. kendimi geliştirdim Yani o "Çingene işte ne beklersin" dediğiniz Hiçbirşeyi yapmıyorum. Normal insanca yaşayıp gidiyoruz bir nevi. Benim her türden arkadaşım var ve hiç ayrım yapmıyorum. Gerek Irk olarak gerek İletişim olarak gerek arkadaş olarak. Hepsi eşit benim için. Yani siz hoş olmayan şeyler yapan bir Romana denk geldiğiniz de sizde ona hoş davranmayın ama Kendi halinde Konuşan Ateş yakan kıyafet ören veya saç ören Irkdaşıma da bir zahmet hoş olmayan bir şey yüklemeyin Yani. Sırf giyim tarzı kötü diye Yapmayın içini bilmiyorsunuz.
Varolun siz. Neşe katıyorsunuz bu ülkeye 👏🏻👏🏻
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekür ederim. Bu neşeyi size de aşılayacaz 🙃🤫😉
Soran+1 yılO zaman olmayanlara aşılayacaz 😂
Hırsızlık yapıyo musunuz
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet yaparız. Biz yapılmasını istemesekte yapanlar olur onlarada Kızamayız. Napsınlar canları bir çok şeyi istiyor ama alamıyorlar. Suç bizde değil bize iş vermeyende elin suriyelisine bile iş verdiniz Tabi biz dış kapının dış mandalı olduğumuz için bize iş yok
Soran+1 yılBize de onlar kadar değer verin hiç mi hatrımız geçmedi sizde? Yıllardır Türkiye deyiz bir tanıdığımın düzgün bir işi yok
Soran+1 yılTanıdığım yok ama Lise okuyup Üniversiteye geçecek olan var
Soran+1 yılO öğretmenlik istiyor Tuturabilirse Geçecek oraya
- Kültür & Sanat konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılAile içi seks doğru mu?
31 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef ki doğru. Çok isterim yok demek. Ama arkadaş çevrem çok var onlardan gördüğüm kadarıyla 2 tane rastladım biri Babası dokunmuş Hamilelik önleyici bir şey kullanıyordu diğeri de aynı şekilde Babasından hamileydi. Onun durumu daha Kötü düşük yapma ihtimali de var halbuki umarım düşük yaparsa Abisi gelip "Analar gününde s**** Çocuğunun Mezarına" demez. O Abiden böyle bir lafı beklerim ben çünkü. Çünkü hiç sevgi namına bir şey söylemiyor arkadaşıma. O arkadaşımı daha dün bize getirmiştim bu sabah gitti yattıydı bizde. Akşam annesiyle babası kavga ettiği için korkmuş bize gelmek istemişti bende kıramamıştım gel demiştim. Senin Babanda dokunmaz di mi felan demişti 20 yaşında kendisi benden 6 yaş küçük. Yok dokunmaz bana güven felan demiştim gelip yatmıştı oda. Birde Eğer Bebeği aldırırsa kendisinin ölme ihtimali var. Maddi imkansızlık ve yetersiz eğitimden dolayıda Hamilelik önleyici hap almayı ve O hapı kullanmayı bilmiyor (Zihinsel engelli değil. Sadece Eğitimszilikten Kendisi okuma yazmayıda daha 1 yıl önce 2023'te tam söktü zaten sadece derdini anlatabiliyor yazarak bana) VAlla bilmiyorum onu yine evime almak istiyorum ama annem sağolsun o gittikten sonra "O hayat kadını niye eve aldın?" Diye evde kavga çıkarıp huzur bozduğu için. Halbuki ki annemin de Akrabamız tarafından 10 milyon karşılığında İlişkiye girmemeyi ve o parayı Almak için abimle beni sokakta dilendirdiği günler dün gibi aklımda. Aynı şey kendisinin de başına gelmişti ama Onun başına gelince hayat kadını oluyor. Onun annesiyle benim annemde kavgalıydı zaten. Annem yüzünden. Olmadık şeyleri olmuş gibi göstermeye çok meraklı. Şizofren gibi.
Çok güzel oluyorsunuz , sorum yok
14 Yorumla
Soran+1 yılNeremizi beğeniyorsunuz peki? İyi anlamda mı yani
Soran+1 yılTeşekür ederiz
+1 yılçingenem çingenem kara gözlü çingenem 😌
02 Yorumla
Soran+1 yılAşık oldum ben sana
Benimsin diyorum inanmıyorsun bana 🤣- +1 yıl
oh oh 😃 ben de çingene gibiyim kız aynısı altına bayılırım misal 😃
Eve Feratlar ve küpekler girebilir mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok fazla Cennet Mahallesi izliyorsunuz 😂
+1 yılŞimdi soru yağmuru başlar
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye sen hiç mi merak etmiyorsun Neden böyle olduğumuzu felan cidden aklınızda hiç soru yok mu
- +1 yıl
Yok çünkü roman çok arkadaşim oldu mahallelerin de çok bulundum
Neden göbek atıyorsunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılAslında çok derdimiz var fakat Göbek atarak hem hıncımızı atıyoruz hemde karşı tarafa Takmıyoruz gibi bir imaj vermiş oluyoruz. Çok fazla tanıdığım kavga ederken Göbek atar mesela. Bunun sebebi Karşı tarafa "Senin söylediklerin benim canımı sıkmıyor, Havlamaya devam et, bak oynuyorum, İstediğin Kadar konuş, Kudur, Havla, Umrumda değilsin. Takmıyorum" izlenimi. Hani birine açık açık Söylemeden nasıl dersinya o hesap yani
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizde kim kimi denk getirirse onu mu becerir?
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım soruyu tam olarak
Gizli Üye(30-35)+1 yılHint kökenli misiniz?
02 Yorumla
Soran+1 yılAy yerim 🤣 Evet hint kökenliyiz Hintçe olan bazı kelimeleri anlarım ama maalesef Ana dili Hintçe veya diğer Hint dilleri Olan biri ile Karşılıklı anlayış imkansız demeyeyim de zor. Çok zor. Hintçe olan bazı kelimeleri anlıyorum sadece bazı kelimeler benzer. Aşırı benzemiyor ama
Cevap sahibi+1 yıl🤣 Teşekkürler 😌
+1 yılKara mı
02 Yorumla- +1 yıl
😀
Soran+1 yılBeyaz tenliyim Annem Buğday babam Esmer ne oldu
+1 yılRoman ve çingene aynı şey değildir.
08 Yorumla- +1 yıl
Acikla
Soran+1 yılAçıklamaya gerek yok. Roman Romanyada ki insanlara Roman derler Çingene ise normal Bizim gibi insanlar yani.
- +1 yıl
Ne saçma açıklama bu jskwmxklwkxkxx
Soran+1 yılOnlara Rumen ya da Roman fark etmiyor. Bizim kendimizi Çingene olarak Anılmaktan hoşlanmamamızın sebebi şu ki Bize zamanında Çingenesin diye çok Irkçılık yapan oldu Dedem 92 yaşında hala anlatır Türkler, Lazlar, Çerkesler, Ermeniler gelir Mahallemize Çingeneye bak, Aman bulaşma mikrop kaparsın, Çingeneyle ilişkiye giren Kiremit Eriyene kadar lanetli ve kirli kalır felan dediklerini ve Bir Tek Kürtlerden Irkçılık görmediğini söylemişti. Biz Kendimize Roman denmesini istiyoruz. Çünkü atalarımız bu haksızlıklardan kurtulmak için çok uğraştılar Çünkü biz Çingene değiliz biz insanız Biz böyle kabul edilmek istiyoruz. Sakın şimdi gelip bize "Roman diye bir şey yok ben Çingene diyecem anormal kötü bir durum yok" felan demeyin Hayırdır Amcanızın Oğluna mı sesleniyorsunuz? Ben o Irktanım ve açık açık Çingene diye anılmaktan Hoşlanmadığımı söylüyorum. Romanım diyince de zaten anlıyorsunuz neyin ne olduğunu gereksiz uzatmalara gerek yok. Roman İnsan demektir Bizim dilde
- +1 yıl
romanyadaki insanlara rumen derler roman değil:
Soran+1 yılRoman diyende var
- +1 yıl
Ama diyen de var işte doğrusu bu değil
Soran+1 yılDoğrusu ne peki? Söyle de öğrenelim
Gizli Üye(25-29)+1 yılEnsest ilişki çok mu
12 Yorumla
Soran+1 yılHah 😅 Küçükken Bir akrabam gelirdi Annem bana onu hiç akraba diye tanıtmazdı Yabancı diye tanıtırdı. Her gün gelip Annem'e Cinsel ilişki teklif eder kabul etmezse 10 Milyon gibi yüksek bir para isterdi o para yoksa Ya abimi ya da beni Dilendirmeye götürürdü Çünkü iyi kötü bir iş bulduğumuzda Çalışanlar gidip ta Jandamaları arayıp Çingeneleri burada istemiyoruz derlerdi. 26 yaşındaydım Ben bu Muaemeleyi tek Kürtlerde görmedim bir tek onlar Öyle davranmazdı bize. Hala Kürt tanıdıklarım var. Tek diyebileceğim şey olağan üstü misafirperver insanlar. Neyse Son çare olarak Abimle ikimiz Dilenirdik 7 kardeştik birde. O parayı buldun topladın topladın yoksa anneme Silah dayardı kafasına zorla İstediğini yaptırırdı Babam ceza evindeydi Annem de biz Annesiz Yetim büyümeyelim diye Bu ilişkiyi kabul ederdi. Ondan sonra Hamilelik önleyici bir hap içip "Eğer babanız ceza evinden çıkarsa Ona sakın söylemeyin bu durumu" derdi. Bu Akrabam bir kaç kez bize bile dokunmaya çalıştı Bende dahil. Kendimizi kirletirdik bize dokunmasınlar diye bilirsin kötü kokan ve pis birine dokunmak istemezsin ondan iğrenirsin Adam 36 yaşındaydı şu an 50-60 vardır o zamanlar 36 yaşındaydı ve sanki Kendi Karısına dokunurmuş gibi dokunurdu bize. Ölse üzülmeyeceğim biridir o. Diğer Roman arkadaşlarım da Dahil insanlar yanımızdan geçerken ellerini burunlarına tıkarlardı. Çünkü kendimizi kirletmekti tek derdimiz bize dokunmasın diye. Bunu elin suriyeli hurdacıları hala yapıyor. Napalım bizimde çilemiz bu. Herkesin çilesi farklı. Bizimkide bu. Ensest ilişki ise Diğer Irklara göre gözle görünür derece fazla olsa da Hepimiz böyle değiliz. Sadece benim karşılaştıklarım böyleydi. Kötü kokan bir Roman görürsen belki sebep budur yani
Cevap sahibi+1 yılHadi ya kötü bir durummuş fırsattan istifade etme durumu her zaman kötü zaten. Allah kolaylık versin sizde böyleyse karşı çıkamayan neleri var. Üzülmemen gayet doğal tabi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar