Bir düşünün, Hepimiz 2024 yılı. Günümüzün Zeki Akıllı ve modern insanlarıyız içimizden herhangi biri, geçmişe bir yolculuk yapmış olsa. Karşılaştığı bir topluluğa. Gelecek hakkın da ve Geleceğin teknolojilerini, insan yaşam standartlarını ve icatlarını anlatıyor olsanız. Geçmişin insanları da sizi hayranlıkla dinliyor olsalar. Onlara Sizin şu deniz de yüzen gemilerinizden 10 kata daha büyük gemi gibi araçlar ile biz havada uçuyoruz deseniz. Size anlattıklarınız bakıp insanlar gözlerini gemilerine çevirip sonra da havada kuşa bakıp sonra size dönüp söylediklerinize inanırlar mı idi? Siz bunları uydurmuyorum ben yalancı da değilim deseniz.
Ve beklenmedik bir şey oluyor: "Peki, bu anlattıklarını bize göster ve üret," diyorlar. İşte o an, modern insanın bildiklerinin sadece yüzeysel olduğunu, aslında derinlemesine bir bilgiye sahip olmadığını fark ediyoruz.
Günümüzün Akıllı ve Zeki İnsanlarına Sorular
1. İnsanın en önemli gıdası olan anne sütünün içeriğinde neler vardır?
2. İçtiğimiz suyun içerisindeki maddeler nelerdir?
3. Yediğimiz ekmeğin içerisindeki maddeler nelerdir ve oranları nedir?
4. Sabah kahvaltısında yediğimiz zeytinin ana içeriği nedir?
5. Peynir yapmak için gereken bileşenler ve oranları nedir?
6. Yediğimiz etin içeriği nelerden oluşur ve sağlıklı et olma oranı nedir?
7. Toprak çanak, çömlek yapmak için kullanılacak çamur nasıl olmalıdır?
8. Bıçak yapmak için saf demir madeni nasıl elde edilir?
9. Kurşun kalem yapmak için hangi malzemelere ihtiyacımız var ve nasıl elde edilir?
10. Şeffaf cam nasıl üretilir?
11. Plastik nasıl üretilir?
12. Bisiklet zinciri yapmak için gereken zincir ve dişlisi nasıl ve hangi matematiksel denklem ve bilgi ile yapılır?
13. Araç tekeri yapmak için lastik nasıl üretilir?
14. Araçlar da kullanılan Benzin' elde etmek için Petrolden nasıl ayrıştırılır?
15. Bir otomobil aracının motorunu yapak için ne ve neleri hangi formülleri bilmek gerekir?
16. İnsanın anatomisi nasıldır? kaç kemiği vardır? organları nelerdir? işlevleri nedir? derisi ve katmanları nelerdir?
17. İnsan gözü ile nasıl görür? İnsan gözü nasıldır?
18. Uçmak için Uçak yapmak için Aerodinamik prensip ne kanunları nelerdir? Uçak yapsanız uçar mı?
19. Jet nedir? Jet yakıtı nedir? Dünya dan uzaya çıkmak için gereken jet itiş gücü her bir kilogram' karşılık ne kadar itiş gücü gereklidir?
20. Dünya atmosfer basıncı nedir? Nasıl ölçülür? Atmosferimizi kaç katmandır sırası nasıldır? Hangi gazlar ve maddeler içerir?
Daha Çok soru sorarım da anlayana yeterli gelir diye düşünüyorum. Söylemlerimize bakıldığın Modern çağdaş akıllı zeki. Neler biliyor. Nelere ne teknolojilere sahip. Söyleyecekleri, anlatacakları ile. Ne kadar itimatsız Gelecekten gelmiş İLKEL İNSAN olduğumuzu anlatmaya çalıştım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer