Türkiye olamaz abi bazen bunu düşünüyorum
böyle bir kadim devlet şu ülkeden nasıl çıktı ben çözemedim
İstanbul ve İzmir'de yaşayan halk zaten batıya kaptırmış
şimdi osmanlının kökleri buralarda değil anadolunun kalbinde olma ihtimali daha yüksek diyeceğim de bilemedim..
hayır uzak tarih olsa anlayacağım gel git zaman unutursun yakın bir tarihte bir imparatorluğu yıkılmış bir ülkenin vatandaşıyız mk
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Fatih Sultan Mehmet döneminde Türk imparatorluğu olarak anılan bir imparatorluk Türkiye'de kurulmadı! Aynen!
Türk İmparatorluğu demeye bin şahit ister!
Sonradan bozulması bu gerçeği değiştirmez. Genç Osman bir Türk ile evlendi mesela.
Biz osmanlinin devamı değiliz zaten Türkiye Cumhuriyetiyiz ve Atatürk ilkelerinden de vazgeçmeyeceğiz ne arap ne batılı bir Türk gibi yaşayacağız
Türkler nasıl yaşıyordu bir bana anlatsana 😂
Türkiye Cumhuriyeti. hmm
hani şu yasaları olmayan, ilkeleri dağılan, eğitimden noksan ve osmanlının devamı olan halkın disiplin ve kültürüyle ön ayak olmuş ama devamını getirememiş batı ülkelerin sınır kapısına dönmüş ve 5 milyon nüfusluk isveçin bile posta koyduğu ülke mi...
Evet bence de değiliz.
Bu dediğin hepsi akp suçu normalde öyle bir ülke değiliz
Osmanlı halkı falanda değil
Bu ülke kuvayi milliye ruhuyla kuruldu Osmanlı kültürü değil
@asiprens2905 anlatıyım tamam hangi dönem istersin
yaşı küçük nehirciğim kuvai milliye ruhu : hesapsız fedakarlığı göze alabilen bir araya gelmiş kişilerin oluşturduğu manevi gücün yarattığı bir ruhtur bu kitapta geçen anlamıdır.
Bu fedakarlığın altında
-Vatan sevgisi, dini bütünlük ve ahlaki güç yatar.
seyid onbaşı o topu kaldırırken önce Allah Allah nidalarıyla kaldırdı, çok büyük bir zorluk çekmeye başladığın da vatanını hatırladı o kadar seviyordu ki sinirleri çatlamasına rağmen umursamadı
başardığında ise ona gücünü veren alçak gönüllülüğünü ahlakı sağladı.
sen kahramanların kurtardığı bir toplumda yaşıyorsun ve bu kahramanların bilinci yıkılmış imparatorluktan kalma, izmirin can con takımı kurtarmadı ülkeyi ilk darbe anında atm kuyruklarında sıraya giren, her fırsatta ülkesinden kaçma çabasında olan zihniyettekiler Atatürk'ü , osmanlı halkının ruhunu hava civa için kullanmaktan başka bir halt bilmez.
bu yüzden sorguladığım şey nerede o ruh? nerede o bütünlük? sizde kalmadığı kesin ama anadoluda hangi topraklarda yetişti bu? nerede kökler..
Akıl yaşta değil baştadır okulumu tarih birincisi olarak bitirdim
Bana bunları öğretmeye kalkma zihnimi kimse yikayamaz
Darbeyi çıkaranlar zaten siyasal İslamcıların ne anlatıyorsun sen
öyle bir amacım olduğuna düşündüğüne göre o başta akıl olmadığı kesin
daha öğrenecek çok şeyin var birincilik veren okulunun elinden öperim güzel (!) eğitim sisteminin nadide çiçeği olmuşsun
rastgele..
Eğitim sisteminin içine edende sevgili başkanın
Sokakta yeniçeri gezmesini falan mı bekliyorsun? ya da padişahım çok yaşa falan diyip insanların birtakım insanlara kul köle olması falan?
milli benlik konusunda bilinçli, disiplin ve ideal bir toplum düzeniyle örnek, ahlaki ve bilgi seviyesi bakımından donanımlı bir millet beklemiştim
karşımda batı toplumlarının ürettiği her şeyi yalamaya hazır iphone sırasına girmiş asalak bir toplum çıktı
Lale devrinde batıya özenmeler başlamıştı aslında.
Kök kalmadı yarısı arap, yarısı batılaştı.
Yetişti ne mk bitki mi bu
Osmanlı Devleti Türkiye kadar küçük değildi kocamandık da işte olan oldu
bana gerçekçi gelmiyor ya yakın tarihte imparatorluğu yıkılmış devletin milleti ne bilim daha bisiler bekliyor insan acaba diyorum osmanlnın asıl kökleri başka topraklar olablir mi başka millet sdkd
Öyle diyorlar