Kitabı 2. okuyuşum ve bu bölümde sarsılmam demiştim ama maalesef... birbirini seven çok seven gerçekten seven insanların kavuşması dileğiyle...

Kitabı 2. okuyuşum ve bu bölümde sarsılmam demiştim ama maalesef... birbirini seven çok seven gerçekten seven insanların kavuşması dileğiyle...

"Sadece seninle konuşmak istiyorum. İlk defa her şeyi sana söyleyeceğim. Bütün
hayatımı bilmelisin, her zaman senin olan ama senin asla bilmediğin hayatımı... Fakat sırrımı ben öldüğümde, artık bana cevap vermek zorunda olmadığında, uzuvlarımı ateşle sarsmakta olan şey gerçekten nihayete erdiğinde öğrenmelisin. Eğer yaşamaya devam etmek zorunda kalırsam, bu mektubu yırtacağım ve her zaman sustuğum gibi susmaya devam edeceğim. Mektup ellerindeyse şayet, artık ölmüş olan bir kadının sana, ilk dakikasından son nefesine kadar hayatını anlattığını bil. Sözlerim seni korkutmasın; ölü bir kadın artık hiçbir şey istemez, ne aşk ne merhamet ne de teselli. Senden sadece bir tek şey istiyorum: Burada sana sığınmakta olan acımın söylemiş oldüğü her şeye inanman. Söylediğim her şeye inan, senden sadece bunu istiyorum. Hiç kimse biricik yavrusunun ölüm saatinde yalan söylemez"
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig
Oldukça derin ve etkileyici👍
Güzel kitaptı
Okumama kararı aldım. Bir üye daha yazdı. Bu kadar etkileyici geldiyse bana şu kisa paragraf, büyük ihtimal kitap beni öldürür.
Biraz fazla dramatik.. Yayınlandığı dönemde birçok intihar vakası yaşandığı için yasaklanmıştı diye hatırlıyorum hatta.
Belli insanları hala etkileyen bir kitap.
Sen okuma o zaman boş ver 😂
😂😂
Film olarak ilk aklıma gelen Yeşil Yol diyebilirim. Kitap olarak ise saymakla bitiremem ama Körlük, Korkma Ben Varım başı çekiyor.
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu beni çok sarsmıştı. Bir de o mektubun gerçek bir kadına ait olması bitirdi. Her sayfada ağlaya ağlaya okumuştum kitabı kimse kimseyi bu kadar sevmemeli ya günah.
Evet kesinlikle.
Cevap
8Cevap
Aytmatov romanları hep sarsmıştır beni. Bir de roman değil ama İsmet Bozdağ’ın ATATÜRK’ün sofrası kitabı çok sarsmıştır beni.
Hem kitap hem de film olarak beni etkileyen çok fazla parça oldu. Zaten izlerken ya da okurken kendimi aşırı kaptırıyorum.
Kaptırmamak elde olmuyor ❤️
Kitap olarak Halil Ertuğrul'un kaleme aldığı " Kendini arayan kadın "
Film olarak " Titanic"
Titanic beni de çok etkilemişti 🥹❤️
@wineandorange i üç kere izledim aynı filmi ilk izlediğim de ağlamıştım 😢ben bütün aşkların emeklerin sonu güzel bitsin istiyorum filmde olsa
Kesinlikle öyle olmalı da işte.. İyi ki Titanic diye yazdın ya yeniden seyredeyim bende. Bugün iş güç yok. 😄❤️
Tmmm peki hadi seyret bakalım 👍👍🥰🙋❤️
❤️❤️🥹❤️
Babam ve oğlum her zaman bir his uyandırır.
"Hayat Güzeldir" filmindeki babanın ölüm sahnesi dokunaklıydı baya gerçek sevgi hakkında güzel bir örnek olmuştu.
Beni en son, Ayşe Kulin'in Sevdalinka kitabı sarsmıştı.
7. Koğuştaki Mucize
Aaa evet. Onda çok ağlamıştım
Şşş kapa kız sayfayı spoiler verme.
😄😄
akıl oyunları yaptı geçmişte bunu
Sarsan değil de etkileyen kitaplar oldu.
Puşkin-Yüzbasinin Kizi
Daha olmadi
Oldu
Bir Nefes Yeter.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?