Kendi özümüze dönsek? Tabi dil değişir alır verir ama biz çok fazla almış hiç vermemişiz neredeyse 😕

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Dilde sadeleştirme Atatürk zamanında yapıldı ve başarılı da oldu. Ama tam da başarılı oldu denemez. Yavaş yavaş ve yeni kelimeler türetilerek başarı kazanılabilir.
Başladı ama Atatürk bir yerden sonra durdu. Hatta bir konuşmasının, saf Türkçe olması talimatını verir elındeki metni okur sonra döner ve derki; İsmet bir şey anladın mı? Hayır der! O da ben de diye cevap verir
Cevap
1Cevap
Konuşmak çok çok güç olur
Neden Fransızca, Arapça, Farsça Ya da İngilizce olmazsa olmaz mı bizim için? Saf Türkçe’ye ne kadar hakimsiniz?
Şuanki toplumda kullanılan yaygın Türkçede hayli fazla mevcut, alışılmışın dışı olur yeni bir dil devrimi gibi olur
Haklısınız, hatta din düşmanlığı olarak yorumlanıp, cephe alınır
Ben öyle yorumlamıyorum, bu kadar kültürümüze dilimize işlemişken arap düşmanlığı yapmayı gereksiz buluyorum, mülteci meselesini ayrı tutarak
Hayır eski osmanlı dili olur hatta daha eski
Eski Osmanlı dili diye bir dil mi var? Türk’ün dili Türkçe şu an konuştuğumuz değil tabi… Siz GökTürk Türkçesinden bahsediyorsanız o ayrı tabi
)) kınamıyorum seni boş ver sen
Osmanlı dili diyen birisi mi beni kınayacak? Ha ha 😆 evet bence de boş verin iyi günler
Konuşulur Niye Konuşulmasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?