Sevgilimle aynı düşüncelere sahip değiliz?

Ben genellikle Türkçü; gelenek göreneklerine bağlı, Türk tarihine ve siyasetine hakim, ülkem için hayatını verecek birisiyim. Fakat erkek arkadaşım; Milliyetçi değil hatta kendini bir milletten olarak görmeyi reddediyormuş, Türk kültürü ilgisini çekmiyor ya da Türk gelenek göreneklerini kabul etmiyor. Onu belli bir seviyeye kadar kabullendim. Ama Yaşadığı ülkenin temel tarihi olaylarını bilmeyişi aşırı soğuttu. Aşırı Türkçü babanın yıllardır burada yaşayan Kazak Türkü bir kız olarak Ülke tarihine hakim olmaması beni biraz gerdi. Nişanlanmayı düşünüyorduk ama böyle hayat geçer mi? "Türkü önerir misin bağlama ile çalayım" diyorum. Çocuk "ne türküsü diyor." Ben de "Çanakkale vesiare" diyorum. Erkek arkadaşım da "ben Çanakkale bilmiyorum ki" diyor. Sınır noktam bu oldu. Anlayışlı ve saygılıydım. Bana göre farklılıklarımız iyiydi ama bu "çanakkale türküsü ne?" Demek bence Türklükle de ilgili değil. Artık tamamen kültürsüz birisi ile çıktığımı anladım. Ne yapmalıyım? Ne düşüneceğimi şaşırdım çünkü dostlar

Sevgilimle aynı düşüncelere sahip değiliz?