Bir kelime yazın onunla alakalı sizinle bir kitap alıntısı paylaşayım.. Örneğin; Aşk, sevgi, yalnızlık, özlem, merak, kader.. Örnekleri çoğaltabilirsiniz..

Bir kelime yazın onunla alakalı sizinle bir kitap alıntısı paylaşayım.. Örneğin; Aşk, sevgi, yalnızlık, özlem, merak, kader.. Örnekleri çoğaltabilirsiniz..

Ben iki kelime seçebilir miyim? 🥹
"Umut ve sabır.. "
KS'deki meslektaşımı mı kıracağım.. Tabi ki:)
“Evet, umut insanı ayakta tutar, umut güzel şeydir, ama umutlarımızın kontrolsüz bir şekilde büyümesine izin verirsek, gerçekleşmediği zaman yaşadığımız hayal kırıklığı da o denli büyük olur.”
Gazap Üzümleri - John Steinbeck
"Dünyada benim ihtiyaç duyduğum kadar sabır var mı Milena?"
Milena'ya Mektuplar - Franz Kafka
Çok güzel ve anlamlı oldu benim için..
Çok teşekkür ederiiim☺️
Umut ve sabra ihtiyacın var diye yorumladım. Dilerim her şey gönlünce olur:) Rica ederim..
Tam olarak öyle.. Güzel dileklerin içinde teşekkür ederim umarım hepimiz için öyle olur 🌸
Rica ederim.. Umarım..
Böyle de sürekli teşekkür ediyor gibi oluyorum ama eig için de teşekkürlerimi sunuyorum 😂😂💐
Bir dahakine teşekkür ederim'in m'si 2 adet olsun 😂 Rica ederim:)
Bakıcaz ona artıkkk😂😂
Bir dahaki eic'de görüşmek üzere 😂
✋🏻☺️
Obsesif
"... Hayatını kurtarmak için mücadele etmen gerekir. Anlamıyor musun?"
Özür dilerim, merakımı mazur görün. Alıntı nereden? Doğaçlama mı
Pardon kitapla yazarı yazmayı gözden kaçırmışım
Obsesif - Chevy Stevens
Tam da o kitabı okuyorum inanır mısınız 👍🏻☺️
Hayat tesadüflerle güzeldir :) Şaşırdım ama.. Keyifli okumalar dilerim
Teşekkür ederim🌸🌸🌸🌸🌸
Rica ederim:)
Cevap
6Cevap
Olur, Yalnızlık
" Kalabalık beni sahiden sıktı. Ben ikide birde böyle oluyorum, bazen bütün insanları boyunlarına sarılıp öpecek kadar seviyorum, bazen da hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum. Bu nefret filan değil… İnsanlardan nefret etmeyi düşünmedim bile… Sadece bir yalnızlık ihtiyacı. Öyle günlerim oluyor ki, etrafımdan küçük bir hareket, en hafif bir ses bile istemiyorum. Fakat sonra birdenbire etrafımda bana yakın birilerini arıyorum. Bütün bu beynimde geçenleri teker teker, uzun uzun anlatacak birini. O zaman nasıl hazin bir hal aldığımı tasvir edemezsiniz."
İçimizdeki Şeytan - Sabahattin Ali

Ciddiyetsizlik yaz bana
"Büyük teşebbüslerde, büyük tehlikelerde ciddiyetsizlik aforoz edilmelidir!.."
Goethe der ki - Goethe
Ne demek bu?
Espresso hadi yaz da göreyim jsjsksks
"Kahve, espresso gibi yakında mutluluk da toz halinde çözünebilir olaca"
Bekleyecek Vaktim Kalmadı Artık - Jean-Louis Fournier
Zaman, çaresizlik
Umutla alakalı olursa sevinirim
Kuslarla ilgili olabilir
Özlem olsun…. Bu gece özlem
“Belki umuttur. Belki de bir özlemdir. Özlem sıcacıktır. Özlem bir dost, bir sevgilidir. Sarıverir insanı sıcaklığı.”
İnce Memed - Yaşar Kemal
Rica ederim..
Tembellık, karamsarlık.
"Ah, ben gençken, neşeli ve akıllıyken, incelikle hayal edip düşündüğümde, bugünüm ve geleceğim umutla aydınlandığında geçmişim nereye gitti? Nerede o? Neden güç bela yaşıyoruz? Neden sıkıcı, silik, ilgisiz, tembel, kayıtsız, işe yaramaz, mutsuz oluyoruz?
Üç Kız Kardeş - Anton Çehov
Harıka
Geleceğinden cok emin olduğun anda bıle gecmıstekı tembellıklerın gelıyor aklına.
Pranga..
"İnsanın tek gerçek özgürlüğü yalnızlığıdır. Ve yalnızlığı küçük düşürense bağımlılıklarıdır. Aşklar, alkol, nikotin, ahlaki değerler, uyuşturucular... Hepsi de birer pranga olabilir her an, insanın ayağına. Zevk veren prangalar. Ortak özellikleri, varlıklarının verdikleri zevkin uzun bir süre sonra hissedilmemesi, yokluklarının ise derhal kalpte bir ağrı yaratmasıdır. Bağımlı insan atlı karıncaya binmiş gibidir. Ne bir varış noktası, ne de ilerleme vardır hayatında. Herkes ilk başladığı yerde, midesi kaldırana kadar döner durur... İnsanın kendisiyle mücadelesi, bağımlılıklarını yok etmesiyle başlar. Yıllarca uğraştım hepsinden vazgeçmek için. Yıllarca teker teker vücudumu ve beynimi kaplayan bu kabukları soydum. Ama her erken koparılmış kabul gibi izleri kaldı zihnimde. İnsanı hayvan yapan bağımlılıklarından tamamen kurtulmanın tek yolunun ölmek olduğunu geç de olsa anladım. Kayra'yla aramızdaki farktı bu. O diretti hepsini buharlaştırabileceği konusunda."
Kinyas ve Kayra - Hakan Günday
🙏
Umut✨
"Umut etmek mi? Ne var ki umut besleyeceğim? Günün kendinden başka bir vaadi yok, gayet iyi biliyorum; bir akışı, bir de sonu olduğunu. Işık diriltiyor beni, ama ne fayda; bugünü nasıl bulduysam öyle bırakacağım, birkaç saat yaşlanmış, bir duyguyla keyiflenmiş, bir düşünce yüzünden biraz üzülmüş olarak."
Huzursuzluğun Kitabı - Fernando Pessoa
Teşekkür ederim 😊
Bu da benden size gelsin o halde.
"Umutla olanın artık olmamasını, olmayanın olmasını bekleyenler var. Aş bekleyenler, iş bekleyenler, kısmet bekleyenler var. Şifasını, devasını bekleyenler var. Bin bir endişe ile akıbetini bekleyenler var. Mezuniyet bekleyenler, karne bekleyenler, emeklilik bekleyenler var. Borcunun bitişini, huzurun gelişini bekleyenler var. Baharı, yazı bekleyenler, mevsimi mevsime ekleyenler var. Eşini, evladını, ahbabını bekleyenler var. Sanki yirmi dört saat bir durakta otobüsün gelmesini bekleyenler var. Kapıların açılmasını, bahtının açılmasını, ufkunun açılmasını bekleyenler var. Sabahı bekleyenler, akşamı bekleyenler var. Bitmek bilmeyen uzun bir bekleyiş hali içindeyiz hepimiz. Biz böyle bekleyedururken şimdiki zaman ayaklarının ucuna basarak gelip geçiyor içimizden.
“Bir şey kaçırdım mı?” diye sordu nefes nefese gelen. “Evet kaçırdın” dedi orada olan, “geride
bıraktıklarını ve ulaşmaya çalıştıklarını”.
Bil ki her ân sadece bulunduğun yerdesin, ne bir adım öncesinde, ne bir adım sonrasında.."
Hoşmuş baya:) Ben de teşekkür ederim..
Özgürlük
"Özgürlük istiyordum, soluğum kesilircesine! Özgürlüğüme kavuşmak için dudaklarımdan bir dua koptu, esen hafif rüzgarla dağılıp gitti. Bu kez daha alçakgönüllü bir dilekte bulundum. Değişiklik, heyecan istedim. Bu dua da boşluğa karıştı. Yarı çılgınca, "Tanrım!" diye bağırdım."
Jane Eyre - Charlotte Brontë
40 defa söylemelisin :d rica ederim
ahaha evet
bulut,
"Ağırlıksız bir şeysin, bulut gibi, buğu gibi, koku gibi, hatıra gibi hafifsin."
Dul - Jean-Louis Fournier
teşekkürler,
Rica ederim..
Durgun
"Ölmek güzel, ölmek sakin, ölmek korkutucu değil; durgun bir liman."
Konstantiniyye Oteli - Zülfü Livaneli
Teşekkür ederimm
Rica ederim..
Tutku.
"Fakat Müzeyyen, bu derin bir tutku."
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku - İlhami Algör
Cesaret
"Dünyada bir tane kahraman bulunmalı. Tek başına yaşayanlara cesaret vermek için."
Tutunamayanlar - Oğuz Atay
Olur
"Şu kısa ömrümüz yoksulluk içinde, sabahtan akşama kadar uğraşıp didinmekle geçip gidiyor. Dünya ya geldikten sonra yaşamamıza yetecek kadar yiyecek verirler; ayakta kalanlarımızı canı çıkana kadar çalıştırırlar; işlerine yaramaz duruma geldiğimizde de korkunç bir acımasızlıkla boğazlarlar."
Hayvan Çiftliği - George Orwell
Rica ederim..
Ölüm
"Sadece bedenleri, şekilleri, görüntüleri sevenlere ne yazık! Ölüm her şeyi yok edecek. Ruhları sevmeyi deneyin, onlara yeniden kavuşursunuz."
Sefiller - Victor Hugo
Rica ederim..
Uyanış..
"Evet, bu ölümdü. Öldüm ve uyandım. Ölüm, bir uyanış."
Savaş ve Barış - Tosltoy
Olurrr
Kelime?
Karar veremedim sen öner bana uygun olanı
"... ve insanların arasında yalnız olmaktan daha korkunç bir şey yoktur."
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig
Tanıdık geldi bu hiss 🥲🚬
:)
Kaos
İmkansızlık
huzur olsun
"Sana hiçbir zaman gül bahçesi vadetmedim ben. Hiçbir zaman kusursuz bir adalet vadetmedim. Ve hiçbir zaman huzur ya da mutluluk da vadetmedim. Sana ancak bütün bunlarla savaşma özgürlüğüne kavuşmanda yardımcı olabilirim. Sana sunduğum tek gerçeklik savaşım."
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim - Joanne Greenberg
✨
Güzel kitaplar var
Nâmütenâhi
"Sevdiklerimizi öldürüyoruz, çünkü onlar da bizi öldürüyorlar; fakat darbelerimizi insanca vurarak, açtığımız yaraları namütenahi şefkatimizle iyi etmeğe çalışarak ve tekrar yaralayarak, sevdiklerimizi hazla keserek güzel tezadını tattırarak öldürüyor ve ölüyoruz."
Bir Tereddüdün Romanı - Peyami Safa
Rica ederim..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?