Sormak istediğim merak ettiğim çok şey var. Bu konu hakkında bilgisi olup bana yardımcı olacak varsa çok sevinirim🫶
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Tarikatlar ve uydurma islam ile alakalı ise yardımcı olamam doğruyu uzun uzun anlatabilirim ama fikirlere açıksan.
Yok öyle bir şey değil benim merak ettiğim. Daha çok kalp açmak, kamil insan olmak. Allah'ın kerametleri yani:)
Bu konuda şöyle bir tavsiye verebilirim. Allah ın emrettiği başlıca şeyler var ve bunları tam olarak yerine getirmek yani kısacası ona layık bir kul olmak zaten Allah ın sevgisini kazandırır ama üst düzey bir Kamil olmak bir nevi mucize beklemek istiyorsan bence o konulara çok girme önemli olan Allah ın sevdiği kul olmak gerisi hikaye bu dünyada ne olursan ol önemli değil. Çok fazla soru mide bulandırır. Çok fazla düşünmek şeytanın işine gelir.
Neden girmeyeyim ki? Allah bana böyle bir mevkiye ulaşabileceğimi söylüyor hemde ona iman ederek. Ha tabii ben iman ederim İslami yaşarım ama kerametlerini gösterip göstermemek Allah'a kalmış. Ayrıca mucize değil keramet mucize İslam geldikten sonra kalktı öyle desek daha doğru olur.
Tam olarak nerde ve nasıl söylüyor ayet ile açıklar mısın rica etsem
Ayetten bahsetmem doğru olmaz sadece genel olarak böyle bir şeyin var olduğunu biliyorum eğer doğru iman olursa belli bir yerden sonra kalp gözü açılır sonra hisler kuvvetlenir veya çeşitli şeyler olur. Tasavvuf dediğimiz şey zaten bu ondan bahsediyorum yani
İlk yazdığım kısımda da bahsettiğim şey buydu. Bana Allah böyle bir mevkiye ulaşabileceğimi söylüyor diyorsun ama ortada ayet yok. Geçmişten gelen kulaktan dolma bilgiler ile islam yaşanmaz. Üzgünüm bu sohbete devam etmek istemiyorum
Asıl ben istemiyorum, öyle bir olgunluğa erişmemişsin ki beni anlamıyorsun
Buyrun Sorun Bekliyorum. 🤗
Benden ilgileniyorum ama çok yeniyim dini bilgim zayıf açıkçası
Uzun yıllar ilgilendim. İstediğini sorabilirsin
Teşekkür ederim. Öncelikle yeni ilgilenmeye başladım nerden başlamalıyım bilmiyorum. Ama genel olarak başlangıca göre iyi olduğumu düşünüyorum. Sizin okuduğunuz veya araştırdığınız kaynaklarin hangisinde kalp açmak, kamil insan olmak gibi terimler vardı? Bana önerirseniz çok sevinirim. Yani şöyle diyeyim Allah'ın kerametleri ile ilgili kaynaklar desem daha doğru olur sanki. Ay umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Bu konuyu çok merak ediyorum.
Özelden yazmayabilirim çünkü burayı bilmiyorum
Sorabilirsin.
mezheplerle mi ilgili
Merhaba. Konunuz nedir
Mesela ne gibi sorular
Hayır ilgilenmiyorum
Buyur