Bizim millet neden kendi irkindan baska bir irk sevmiyor?

Bugun dukkana kizin biri geldi, yurt disinda arap dukkaninda calisiyorum, oyuzden baya arapcada ogrendim, bende araplarla konusuyordum sonucta arap dukkani ve arapca konusuyordum. bana gelmis araplasma sen turksun dedi araya girdi saygısızca. Kadinlar o sirada bana tsk edip hediyeler filan veriyorlardi, oyle yapincada uzulup gittiler, yani ne varki bukadar gurur yapacak, kendini yuksekte hissedecek boyle araya girip bagiracak. madem turksun yani saygi, edep turklukte olan birsey, ötekilestirmemek, eskiden osmanli cok karisikti, yani dunyanin her yeri her yerde bi irk bir yerde yasamiyorki, öluncede zaten hangi irktan olduguna bakmiyorlarda, yani savaslarin sebebi zaten hep kendini yuksekten görenlerden oldu, yok benim milletim en ustunu, yok baska milletler asada, bak oyle diye diye mileti yakip sabun yapti birisi, yani bukadar acimasizliga gerek yokki, hepimiz insaniz sonucta, zaten burada yabancilarda bizi hor goruyor, herkes bi benim milletim derdinde, neden kimse kimseyi insan oldugu icin sevmiyor? Ama en cokta bu irkcilik bizim milettede var neden? Hem araplasmissam ne olmus? Oda avrupali olmak icin neler yapiyo, ben birsey dedimi? yani insan insanla yasadikca benzer bu normal birsey, benim cogu arap arkadaslarimda cok guzel turkce konusuyor, yani simdi onlarda turklestimi? Hem olsada olmasada ne olurki, yani anlasabildikten sonra araya fitne fesat sokmaya ne gerek varki? bak zaten ulkenin hali belli her seferinde karistikca karisiyor yok turk, kurt, ermeni, yunan, falan, filan, herkes iç içe yasiyor anlasabildikten sonra ne fark ederki, turklerde dunyanin her bir yerinde yasiyor, ta antartikanin denizin dibinden turk bulmuslar yani ne varki, birbirimizden ogrenmeliyiz at gozlugu taktigimiz zaman geriye dogru gidiyoruz. herkesin birbirinden ögrenecegi seyler var bence gereksiz gurur yapti? diger kizda benden iyi turkce konusuyor, hatta araplarda sevindi ne guzel turkce konusuyor filan dediler yani arap deyince barbar birseymi akliniza geliyor, avrupa onlari o sekilde gosterdiki katledilirken dunyanin sesi cikmasin diye eskiden adamlar hep ilimle bilimle ugrasiyordu, yani neden bukadar o kizin zoruna gitti bilmiyorum ingilizce konussam bukadar dert etmezdi bence?

Bizim millet neden kendi irkindan baska bir irk sevmiyor?