yiioo kitap okuyan empatinin ne olduğunu anlar, bilir. ama insan gerçek bir empati yapamaz ve kitap okuyan empatiyi bildiği için yapmak ister , yapamadığı içinde yarar yerine zarar verir çoğu durumda.
mesela senin yaşamın iyi diyelim yazın çeşmedesin gündüz plajda güneşleniyosun, gece klupte eğleniyosun (sonrasını söylemiyim) bu insanların birçoğu kitap okur okuduğu için empatiyi bilir ve filistinli çocuklara empati yapmaya kalkar (savaşta engelli kalan, ölen vs) yapamaz. yapmak istedğinde bunu fırsata çevirip "prim" yapmayada utanır (zira biliyo) ve batırır yani yapmasa daha iyi. ve ayrıca kitap yaşamı değiştirmez , sadece senin bakışını değşitirir ve bunun yaşama etkisi yoktur. yine fakir vardır, yine manipulasyon vardır, yine kötülük vardır, yine savaş vardır. felsefeciler vesair 1700lü yıllarda varmış bir bo.. k olsaydı (iyi bir şey anlamında) olurdu zaten 1. dünya, 2. dünya savaşı çıkmış o filozoflar dan sonra. neyse kendini düşünmek iyi bişiy tabi senin için okumaya dewamm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Benzer tarzlardan hoşlanıyor olmalıyız. İnsanların aynı kitaplar ve aynı filmler üzerine konuşmaları ve farklı yorumlar yapması nefis bir olay.
Çok seviyorum ben kitap okumayı, sanki başka bir dünyaya giriyor insan ama bu ara erteledim ben galiba
Kitap okuyup paylaşmak evet çok güzel bir his.
yok , kitapları sevmem okumam da, benden başka kimseye faydası yok. bende bencil biri değilim.
Hmm… Kitap okumak bir çok şeye iyi geliyor bence. Bencillik senin düşüncen ama katılmıyorum
neye iyi geliyo? işte söyledğgin şey bencillik zaten, o iyi gelen şey sana iyi gelir.
Empati duygun gelişiyor mesela
Kitaplar öğretici ve BENCİL değilsen paylaşmak senin elinde
yiioo kitap okuyan empatinin ne olduğunu anlar, bilir. ama insan gerçek bir empati yapamaz ve kitap okuyan empatiyi bildiği için yapmak ister , yapamadığı içinde yarar yerine zarar verir çoğu durumda.
Kitap alerjin korkutucu ama?
mesela senin yaşamın iyi diyelim yazın çeşmedesin gündüz plajda güneşleniyosun, gece klupte eğleniyosun (sonrasını söylemiyim) bu insanların birçoğu kitap okur okuduğu için empatiyi bilir ve filistinli çocuklara empati yapmaya kalkar (savaşta engelli kalan, ölen vs) yapamaz. yapmak istedğinde bunu fırsata çevirip "prim" yapmayada utanır (zira biliyo) ve batırır yani yapmasa daha iyi. ve ayrıca kitap yaşamı değiştirmez , sadece senin bakışını değşitirir ve bunun yaşama etkisi yoktur. yine fakir vardır, yine manipulasyon vardır, yine kötülük vardır, yine savaş vardır. felsefeciler vesair 1700lü yıllarda varmış bir bo.. k olsaydı (iyi bir şey anlamında) olurdu zaten 1. dünya, 2. dünya savaşı çıkmış o filozoflar dan sonra. neyse kendini düşünmek iyi bişiy tabi senin için okumaya dewamm
1000kitap kullanmanı tavsiye ederim, okuduğum her kitabı oraya ekliyorum daha fazla motive olmamı sağlıyor.
1000 kitap uygulama mı
Uygulaması da var internet sitesi de var çok kullanışlı.
çok teşekkür ederim birazdan bakacağım
Game Of Thornes serisi var elimde bir türlü başlayamadım sanırım motive edilmem gerekli başlamak için gözümü korkutuyor sanırım
Aynı ilde olsaydık kitap kafelere gidebiliriz
Güzel olurdu ama ben yurtdışındayım
Hangi ülke
Ne okuduğuna, okuduğun kitabın tarzına bağlı. Ama farklı türk kitapları da demek lazım.
*denemek
kitap arkadaşlığı nasıl oluyor
Aynı kitabı aynı anda okumak belirli bir zaman kadar sonra üzerinde konuşmak veya belirli sayfaya kadar sonra üzerinden konuşmak
o zaman ne tarz kitaplar okuyorsun
Kişisel gelişim
Gerçeklere dair her şey
Fantastik kitapları tercih ediyorum
Aşk romanlarınıda etmiyorum
skalayı çok geniş tuttun, önerim var - karamazov kardeşler - dostoyevski
Zülfü Livaneli - serenad okuyorum
Benn
Şu an okuduğun bir kitap var mı
Var, hangi kitabı okuyorsun
Ben ben
Ciddiyim bu arada