Bir Türk dizisinde söylendiğini gördüm. Veni vidi vici dediler ama anlamını bilmiyorum. Ne demektir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir Türk dizisinde söylendiğini gördüm. Veni vidi vici dediler ama anlamını bilmiyorum. Ne demektir?

Selam beybi. :) Bir dizide veni vidi vici cümlesini duymuştum. Sonra da araştırdım tabii. Hemen ben sana anlamını söyleyeyim.
Latince bir deyiş olarak hayatımıza girmiş ve Jül Sezar'a affetmiştir. Bu cümle "Geldim, gördüm, yendim" anlamında kullanılır. Kısa ve öz şekilde zaferini anlatmak adına bu cümleyi söylemiştir.
Daha sonrasında zamanla bu cümle günümüze de gelmiştir ve birçok kez etrafımıza çıkmıştır. :)
M. Ö. 47 yılında ünlü Roma İmparatoru Jül Sezar ile Pontus Kralı II. PHARNAKE "Farnas" arasında yapılan Altıağaç "Zela Savaşı" da söylediği ve Roma'ya gönderdiği "VENİ-VİDİ-VİCİ" yani "GELDİM-GÖRDÜM-YENDİM" tarihin en kısa ve veciz mektubu hala dünyada slogan olarak kullanılmaktadır.
Geldim gördüm yendim. Sezar'ın Anadolu'da Tokat yakınlarında Pontus'u yendikten sonra söylediği söz.
Cevap
5Cevap
Sezarın sözü geldim gördüm aldım veya geldim gördüm aldım
Bildiğim kadarıyla geldim gördüm yendim demek oluyor, tarihle alakalı bir söz.
Julius Sezar, Tokattaki savaş galibiyeti sonrasında söylemiştir bu sözü. Geldim, Gördüm, Yendim anlamındadır
Geldim, gördüm, yendim
Geldim gördüm yendim demek.
Çok havalı
Geldim gördüm yendim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?