Kitap olur, film olur, dizi olur, hatta şarkıda geçen Firuze bile olur.. Kiminle oda arkadaşı olmak isterdin?

"Kendi muhteşem, gerçek, harika, kırılgan, kusurlu, hatalı, hayvansı, yaşlanan, görkemli özümüzü kabullenebilmeliyiz."
Kitap olur, film olur, dizi olur, hatta şarkıda geçen Firuze bile olur.. Kiminle oda arkadaşı olmak isterdin?

"Kendi muhteşem, gerçek, harika, kırılgan, kusurlu, hatalı, hayvansı, yaşlanan, görkemli özümüzü kabullenebilmeliyiz."
Joker karakteri elbette.. çünkü çoğu özelliğimiz benziyor ve karakteri de seviyorum ayrıca.. filmleri de güzel
Desene değmeyin keyfime.
Ben de bu sualleri kendime soruyorum hep, şu şarkıyı yazan ben olsaydım, şu kitabı ben yazmış olsaydım dediğim olmuştur. Çalıkuşu kitabını ben yazmış olmak isterdim mesela, üç oyuncu Çalıkuşu olmuş olsa da en güzel Çalıkuşu şüphesiz ki Aydan Şener'di. Reşat Nuri Güntekin görseydi Aydan Şener'i, işte benim tasvir ettiğim Çalıkuşu derdi muhakkak, sanki o kitabın içinden çıkıp da gelmiş gibiydi Aydan Şener, cuk oturmuştu Çalıkuşu Feride ona, keza Huzur Sokağı kitabındaki Feyza karakteri de Türkan Şoray'a cuk oturmuştu. İzzet Günay'la beraber başrol oynamışlardı Birleşen Yollar filminde, filmin adı Birleşen Yollar olsa da Huzur Sokağı kitabından ilham alınmıştı, hatta kitabın yazarı Şule Yüksel Şenler'de film çekimleri esnasında yanlarındaydı, nasıl muazzam bir kitaptı o kitap.
Bu arada Sezen Aksu'nun okumuş olduğu Firuze şarkısını kastediyorsanız, şarkıda geçen Firuze, Müjde Ar, şarkıların hikayelerini araştırıyorum bazen, Müjde Ar'ın annesi Aysel Gürel, kızı için yazmıştır o şarkıyı, güzel şarkıdır, Müjde Ar'ın gerçek adı da Kamile Suat Ebrem'dir, niye söylediysem bunu da, Müjde Ar'la arkadaş olmak ister miydim acaba, neden olmasın ki, oladabilir, kızıl afet Müjde Ar, kendisiyle de sohbet etmek keyifli olurdu, ahh Gülen Gözler filminde iki ustaylq oynadı o yaaa, ah yaaa o hususta kendisiyle muhabbetler ederdik, Tarık Akan gibi bir karizmayla oynadı, ah ne şanslı annesi hanımefendi Aysel Gürel'in de dediği gibi; "kıskanır rengini baharda yeşiller, sevda büyüsü gibisin sen Firuze" Münir Özkul ve Adile Naşit'le oynamış, daha ne olsun lakin o şarkıyı yazan Aysel Gürel'le hasbühal etmek, kendisiyle arkadaş olmak isteyebilirdim, kim bilir belki benim için de bir şarkı yazardı, neden olmasın ki, olmayadabilir, oladabilir lakin her şekilde tanımak isterdim o çılgın, duygusal kadını. Masumlar Apartmanı dizisindeki Gülben'le arkadaş olmayı nasıl da çok isterim, bana benziyor o kız, benim de öyle hayallerim vardı, canım Gülben, çocuk kalblim, öyle iyi anlıyorum ki Gülben'i, gönül kendine benzeyen gönüle akıyor işte. Ve tabii Çalıkuşu Feride Aydan Şener, Huzur Sokağı Feyza Türkan Şoray, Bilâl İzzet Günay kendileriyle arkadaş olmak isterim, isterdim
Diyecek pek bir şey bulamıyorum. Oluyor bazen böyle.
Bence siz zaten hepsiyle arkadaş, hemhâl olmuşsunuz bile. Daim olsun.
Demi arkadaş olmak için karşılıklı tanışmaya gerek olmayabiliyor, bazen mümkün olmuyor tanışmak, hayali, kurgusal bir karakteri herkesten çok yakın görebiliyor insan kendine, kendini de böyle tanıyor, yakınlaşıyor kendisine böylelikle. Müteşekkir bu arada🌺
Kesinlikle, ben kitabımın karakteri Efilda ile çok yakın arkadaş oldum. Dostuz hatta. Hasbihal ediyoruz. O sayede bilgi birikimim gelişiyor.
Kitabınızı okumayı çok isterim, Efilda isminin anlamını da araştırmıştım, bulamamıştım, sizin ürettiğiniz bir isimmiş.
Evet, bana ait tüm kurgu, karakterler. Özgün olmalıydım. Umarım bir gün okursunuz. Yorumunuzu da ben merak ederim.
Teşekkür ederim.🌺
Rica ederim
Yeni keşfim. Kızıl goncalar, cüneyt.
Hayatı, biraz benim hayatıma benzediğinden ilgimi çekmişti Cüneyd. O da annesine hasretmiş, sanırım birini de öyle sevebilmiş. Güzel tercih, merhametli adam.
Başka yerlerinden aynı adamı benimsemişiz, güzelmiş. 🙏🎈

Bu adamla oda arkadaşı değil, beraber ölmeye bile gidilir
Gücün kendisi vücut bulsaydı bu karakter
Jiren. Olurdu
Bilmiyorum, merak ettim. Güzel
Bu bir anime karakteri , animenin ismi : dragon ball süper
Gücün turnuvasında ortaya çıktı
Karakterin özelliği; yalnız, gücü sadece kendi bildiği adaleti uygulayan ve düşmanlarını acımadan yok eden biri
Sempati duymaya başladım.
Cevap
8Cevap
Çok var aslında ama aklıma ilk geldiği için Elfida diyorum.
Efilda?
Haluk Levent'in şarkısında ki Elfida. Hatta şarkının en sevdiğim kısmı da şu:
Elfida, sen eski bir şarkısın
Elfida, beni fark etme sakın
Omzumda iz bırakma, yüküm dünyaya yakın
Elfida, hep aklımda kalacaksın
Şımartılmamış aşkın sessizliğe yakın
Kim bilir kaç yüzyıldır sarılmamış kolların
Sisliydi kirpiklerin ve gözlerin yağmurlu
Yorulmuşsun, hakkını almış yılların
:)
Benjamin button filminden benjamin ya da zignata geçidinde ki avril adlı yaratık
Başka ne olabilirdi ki 😂
Benim karakterlerle aram iyidir ya avrile aşık olmuştum
Çok güzel ☺️
Feride karekteri olabilirdi.. Kendime en yakın hissettiğim bir karekter..
Güzel tercih 😊
Teşekkür ederim.. Evet kesinlikle.. Sanırım tekrar okuma vakti gelmiş.. 😊
Keyifli okumalar ☺️
Sherlock Holmes olsun isterdim kesinlikle. Beraber çok eğleneceğimize eminim..
Harika bir tercih.
😊✨️
Simyacı kitabındaki baş karakterle şu anda adı aklıma gelmedi. Onunla oda arkadaşı olabilirdim 😃
Sanırım Santiago :) Ama dikkat edin Fatîma sıkıntı çıkartmasın size 😂😂
Şu çöldeki kadın mı oda? İnanın isim tutma hafızam yok😇 Santiago olabilir. Ondaki o inanç onun mucizesiydi 😃
Evet o kadın, Santiego’ya körkütük aşık 😂
Ahh kahretsin 😃Bir aşk üçgeni yarattım desene 😂
Simyacı 2 / Çok Yakında! 😂
Aksine Fâtıma kadar sabırlı da değilim😂hiç şansım yok😃
O hâlde lütfen köstek olmayın bu aşka 😂
Kullanıcı adımda ki karakter. Kimseye eyvallahım olmazdı.
Bence yine olmasın🙏
Bi tane var cook hayran olduğum bir karakter dır
Kim?
🤐🤐🤫pek söylemek istemiyorum
Ramiz dayı olabilirdi baya hayat dersleri alırdım kütüphane gibi adam neticede
Yakışır
Müzik tutkunu olduğum için piyanist filmindeki Adrien olurdu hayranım o oyuncuya
Harika bir karakter. Paltolu müzisyen
Karakter sahibi olan biriyle, krakerlerle isimiz yok
Bircan Yıldırım'la olmak isterim kendisine çok seviyorum.💕
Yıldız Yılmaz Argun Kuyucu Yıldırım olurdu kesinlikle 😄
Kimseyle oda arkadaşı olmak istemem 😒
Dağılın.
Kim dağılıyor :D
Görüşün sertliğinden mütevellit, kim varsa dağılsın işte. 😅
Ama minnoş bir görüş yapamazdım çünkü neden, şeyden odamı paylaşmayı sevmem 😅
Onu bize gayet hissettirdiniz efenim, karakterler mahzun uyanacak sayenizde 😂😂
😅 sanmıyorum manipüle etmeyiniz beni.
O noktaya gelmemesi adına, noktalıyorum şu an 😂 huzur dolu bir gün diliyorum odanızda 🌞
Bilmukabeloo 😅
Oliver Twist olurdu galiba
Duygusal bir tercih, başarılı.
Kesinlikle Einstein.
Zaten başkası anlaşamazdı senle 😂
Sağol da feno da evcil hayvan ismi gibi şey olmadı mı? 😂
Tamam feno da kalsın Zen. 🙄
Teşekkürler bilmukabele efem
Mihriban ama şiirdeki Mihriban olurdu.
Sarı saçlı olan mı?
mr and mrs smith'teki Angelina Jolie ile
Aksi düşünülmezdi 😂