Duygularınızın karşılığını en çok yazılı olanlarda mı buluyorsunuz yoksa görsel olanlarda mı?

Aktarılan duygu ne denli özel, sıra dışıysa, algılayanı da o denli şiddetle etkiler. Sanat Nedir? / alev Tolstoy
Duygularınızın karşılığını en çok yazılı olanlarda mı buluyorsunuz yoksa görsel olanlarda mı?

Aktarılan duygu ne denli özel, sıra dışıysa, algılayanı da o denli şiddetle etkiler. Sanat Nedir? / alev Tolstoy
esinlikle yazılı sanatlar. Görsel sanatlar bilmiyorum, güzel güzel de bakıp geçiyorum. Benim ruhuma dokunmuyorlar pek. Ama yazılı sanatlar ruhuma ve kalbime dokunuyor. Hem ben kendimi yazarak daha iyi ifade edebiliyorum hem de yazılı sanatlar beni daha çok etkiliyor.
Acaba en çok hangisi hitap ediyor duygularıma diye düşündüm suali okurken, kendi kendime düşünür oldum, aslında ikisi de birbirini tamamlıyor bence, birbiriyle bir bakıma eş değer görüyorum sanatın iki dalını da. Şiirler, kitaplar, tiyatro sözleri sanatın yazılı dalından ve ben çok seviyorum kelimelerin cıvıltısını, tılsımını, ustaca kelimeleriyle konuşan insan çekiyor beni kendisine. İzlediğim bir dizide iki kişi mektuplaşıyordu, kadın adamı görmemişti, daha doğrusu tanımadığını sanıyordu, yengesinin kelimeleriyle, ilham gücüyle o adama şöyle bir mektup yazmıştı; "Kelimeler aracılığıyla birbirimize yolculuk ederken, aramızda gizemli bir bağın olduğunu hissediyorum. Bu mektuplarda sadece kelimeler değil, aynı zamanda ruhlarımızın fısıltıları dolaşıyor. Bilinmezliklerle dolu bu dünyada sen, böyle gizemli mi kalacaksın yoksa aniden, birdenbire karşıma çıkıp gölgelerin ardındaki yüzünü ortaya mı çıkaracaksın?" İşittiğimde bayılmıştım sözün şahaserliğine, kelimelerin yazıya dökülmüş hali de mest ediyor beni, hayran kalıyorum, şöyle bir düşününce görsel sanatlar da yazılı sanatlardan doğuyor diyebilir miyiz acaba, tiyatro/sinema ve diziler için diyebiliriz bunu, tiyatro/sinema ve dizilerde kelimeler, cümleler de konuşuyor çünkü, oyuncunun repliğini senarist kelamıyla kendisi belirliyor, oyuncu ses tonunu, mimiklerini dahi kendisine yazılan repliğe ayarlıyor. Heykel ve resim gibi sanatlarda görsel sanatlardan lakin kelimeler, cümleler olmadan da sanatçının sanatını icra ettiğini görebiliyoruz, aslında onda dahi resimler konuşuyor, bence resimlerinde bir dili var, yazılı sanatlar her yerde tüm sanatların içinde sanki, keza duyusal sanatlarda öyle yazılı sanatlardan doğuyor, dinlediğimiz müzikler yazılı sanat olan şiirlerden doğuyor, besteler de öyle yine yazıdan doğuyor, velhasılkelam içimi kıpır kıpır eden sanat dalı yazısal sanatlardır, duyguların yazıya dökülmüş halini öyle çok seviyorum ki.
Teşekkür ederim.🌺
Rica ederim.
İkisini de o kadar beğeniyorum ki birini seçmek zor geliyor üzgünüm.
Yazılı sanatları okuyup hayal alemine dalmak, görsel sanatları da izleyip aklımdan hikayeler, anlamlar çıkarmak fazlasıyla keyifli geliyor bana.
Daha çok yazılı sanatlar etkiliyor
Rica ederim woman.
Cevap
7Cevap
En çok görsel ve işitsel sanatlar. mesela oyun oynamak.. şarkı dinlemek.. dizi film izlemek gibi konular ilgimi çekiyor benim.
Duygularımı en çok hangisinde bulabiliyorsam o daha çok etkiliyor görsel işitsel veya yazılı fark etmiyor
Yazılı sanatlar her zaman duyguları ifade etmek açısından her zaman daha yeterli ve açıklayıcı geliyor.
Görsel sanatı da severim işitsel sanatı da. Sanatın her türlüsü güzeldir.
Ikiside, Yazılan duygulara da zaafım var fotoğraflara da.
Her ikisi de hitap ediyor. Şiir kitabımda çizdiğim bir karakalem resim de vardı.
Yazili olanlar ve görseler le bilestirlidiginde ben
Bazen bir görsel de çok etkileyebilir ama genellikle ruha dokunan sözlerdir diye düşünüyorum. O sebeple yazılı sanatlar diyeceğim hocam.
yazılı sanatlar , şiirler şarkılar sözler deyimler
Görsel sanatlar ve duyusal sanatlar
Yazılı sanatlar
Görsel çok daha fazla hitap ediyor..
yazılı sanatlar
Görselim ben :))
Görsel sanatlar
Yazılı sanatlar.
Görsel..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?