Yolculukta okumalık,
Yorumlarınızı bekliyorum. Konusundan da bahsedersinizz🩷
Yorumlarınızı bekliyorum. Konusundan da bahsedersinizz🩷
Merhabalar KScan
Ah kitaplar bazen çok kalın oluyor insan okumaya korkuyor dimi?
Ama aslında en güzel hikâyeler o kitapların içinde oluyor biliyor musun?
Hangi kategorileri sevdiğinizi bilmiyorum ama size şöyle güzel bir liste yapmak isterim;
•Nefretimi alamayacaksınız; gerçekten yaşanmış bir olaydır, eşini kaybeden bir adamın çocuğu ile geçirdiği zamanı anlatmaktadır, bu zaman içersinde eşini öldürdüğü döneme ait saldırganlara kin ve nefret beslemektedir. Kısa ve öz bir kitaptır bir okumaya başladığınızda bitirmeden bırakamıyorsunuz.
•Kürk Mantolu Madonna; Raif Efendi, içine kapanık, sessiz ve melankolik bir adam olmakla birlikte karşılaştığı haksızlıklara boyun eğen, karşı koyamayan silik bir karakteri yansıtır. Kürk Mantolu Madonna, sevmediği bir kadın ile evlenen Raif Efendi'nin hayatını derinden etkileyen unutulmaz bir anıyı konu alır. Aşk ve mutsuzluğun betimlemesi.
•0.4 İnsan sürümü; bir kaset ile başlayan hikaye geçmiş dünya düzenini anlatıyor, sürükleyici bir macerası vardır, bilim kurgu kitabıdır.
•Dokuzuncu Hariceye Koğuşu; 15 yaşındaki bir gencin kemik veremi hastalığa yakalanması sonucu hayata tutunma çabasını anlatır. Öğüt veren bir kitaptır ögütlerin önemini anlatmaktadır.
•Veronika Ölmek istiyor; psikolojik ve dram türündeki romanıdır. Genç ve güzel bir kız olan Veronika, hayatın rutinliğinden sıkılır ve intihara teşebbüs eder. Bu teşebbüsü başarısızlıkla sonuçlanınca da bir akıl hastanesine kaldırılır. Ve devamında başından geçen olaylar.
•Ruhunu Satan Kadın; bu kitabı gerçekten nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama okurken ben bile hüngür hüngür ağladım, şöyle kitaptan güzel bir alıntı yapmak isterim; Bazı kadınların yaraları hücreseldir, bazılarının ki ise zihinsel. Birini iyi etmek için gereken tek şey ucube bir yara bandı, diğerini iyileştirmek içinse zürafaların uçması gerekmektedir. Hüsran dolu bir geçmişten asla bakire bir gelecek beklenmez. Umut yorucudur, hayal kırıklıkları ise saç kırıklarına sebeptir.
Aklıma gelen ufakta olsa naçizane tavsiyelerim bunlardır inşallah beğenirsiniz. iyi okumalar.
Stefan Zweig'in "Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu" isimli kitabı önerebilirim. Kitaptaki betimlemeler müthiş, anlatım dili de çok güzel. Hakim bakış açısıyla yazılmış bir kitap.
Wulf Dorn'un "Oyun Baz" kitabını tavsiye ederim. Hem fazla kalın bir kitap değil hemde akıcı bir hikayesi var.
"Hep seni düşünüyorum, yakında sen de beni aklından çıkaramayacaksın…
Psikiyatr Jan Forstner bir gün beklenmedik bir anda, kimden geldiği belli olmayan güller alır. İlk başta güllerin, kitabını okuyan bir hayranından geldiğini düşünen Jan bir süre sonra kasabadaki korkunç cinayetler ile evinin kapısına bırakılan imzasız mektuplar ve hediyeler arasında bir bağlantı kurar. Ona sırılsıklam âşık olduğunu itiraf eden, hiç tanımadığı bir kadından telefon aldığında da her an takip edildiğinin farkına varır. Ve en kötüsü, bu kadını durdurmanın hiçbir yolu yoktur…" konusuda budur..
"Hayvan Çiftliği" (George Orwell), kısa ve akıcı bir alegori olarak, hayvanların bir çiftliği ele geçirip kendi yönetimlerini kurma çabalarını anlatırken derin politik mesajlar içerir. "Fahrenheit 451" (Ray Bradbury) ise kitapların yasaklandığı bir distopyada geçen sürükleyici bir hikâye sunar. Aksiyon ve gizem arayanlar için "Kayıp Sembol" veya "Başlangıç" (Dan Brown) ideal, hızlı okunan ve heyecan verici seçeneklerdir.
Cevap
12Cevap
The Witcher
Kuyucakli yusuf. Başlarda biraz sıkıcı gelebilir ama sonra su gibi akıyor aynı zamanda düşündürüyor da bu birazda hangi tür sevdiginede bağlı. fazla kalın değil. Konusunu nasıl ozetleyim bilemedim. bir googleye yaz bak istersen çok güzel bir kitap kesinlikle okumalisin
Okey teşekkür ederim❤️
içimdeki şeytanı daha çok beğendim
Rica ederim😊
@milfavcısıgenco ben sıkıldım devam etmedim bir onbeş sayfa falan okudum galiba okadar güzelse devam edeyim
sonradan güzelleşiyo
@milfavcısıgenco tm teşekkürler
Yolculuk için bence Fareler ve İnsanlar çok güzel bir seçim çünkü kısa ama iki arkadaşın hayata tutunma çabasını anlatan oldukça etkileyici ve akıcı bir hikâyesi var.
Tarık Tufan'ın harika kitaplarından dilediğinizi okuyabilirsiniz. Tam isteğinize karşılık geliyor.
Kürk Mantolu Madonna veya Dune. İkisi çok farklı türde kitaplar fakat kendi türlerinde çok başarılılar.
Fareler ve İnsanlar
Konusu ne
Ayy cok sekrrmis tesekkür ederiim
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Konu aşk
80 günde devri alem
hahahahha sus
@cevaplayınmayın sustursana
Neden kiz kotu mu kitap
ilk okul kitabı sdmkdekdo
@cevaplayınmayın hiç de değil bu arada jules verne
Biliyorum okumustum yillar once. Unuttum tabi kdmdmkdld
ya sen kitap önerme😂😂tanrılar ülkesi kürk mantolo madonna sen bunlara bak bu adamın dediğine kulak verme o konuşuyor işte
@cevaplayınmayın hadi ordan lan
lan deme bana lan bak kavga edecez senle ha🤨🤨🤨
@cevaplayinmayin ben de onu bekliyorum
Sherlock Holmes gölge oyunları
Tanrı'nın Unutulan Çocukları
tanrılar ülkesi
Kalın deyince 😂
çok kalın olmayan diye başlayınca töbe bismillah
Sohbet sevmiyoruz sanırım
Küçük Prens
Kürk mantolu madonna
:d