AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kesinliği olmayan bir bilgi. Muhtemelen de yok böyle bir şey;
“Muhakkak ki Kur’anı biz indirdik ve hiç şüphesiz onun koruyucusu da biziz.” (Hicr, 15/9)
Konuyu anlmak için soruyorum tam olarak ne olmuş. Yazılı metinlerin zarar görmesi olağan bir durum
O kadar hafız boşuna yoktu efendim. Ayetler yazılı şekilde inmedi.
Unutturuldu deniyor efendim. bu Hz peygamber hayattayken de oldu. Nasih mensuh
Bknz
Hadis denen iftira dolu saçmalıkların hikayeleri hep böyle komik oluyor
Mütevatir yalnız
Kökeni yalan olan bir şeyi 10 nesil boyunca doğru aktarsan da yalandır
Mütevatir 10 nesil aktarmak değil yalnız
Bir topluluğun 100 200 yalananması mümkün olmayacak kadar büyük bir topluluğun görmesi
Hocalar blle kabul ediyor 😂😂 Bu bilmeyenlerdeki cesurlık ve rahatlık beni benden alıyor 😂😂
Direk kelime anlamını yazmıyorum zaten.
Hadis dilinde o topluluk süreçteki herkes. Yoksa bir hadisin temeli sadece sahaben 1 kişiye dayansa bile mütevatir olabiliyor.
Hocalar kabul ediyorsa zaten orada bir sıkıntı var demektir. Hocalar daha kendi dilindeki metni anlayamıyor. Saçma sapan çıkarımlar yapıyorlar.
O bir sahabeyi Güvenilir seçiyorlar. Ohoğo o zaman tüm hadisler ihtilafa. Buna namaz hac vs vs de dahil?
Evet öyle. Biz sadece Kur'an'dan sorumluyuz. Sadece ondan sorulacağız.
43. Öyleyse sen, sana vahyedilene sarılmaya bak. Kuşkusuz sen dosdoğru bir yol üzerindesin.
44. Kuşkusuz o sana ve halkına bir öğüttür. Ondan sorulacaksınız.
( Zuhruf suresi )
E namaz kılmıyorsun o zaman
Evet namaz Kur'an da bile geçmeyen bir şey. Hatta namaz Arapça bile değil. Ben salât yaparım namaz değil. Tıpkı Kur'an da anlatıldığı gibi
Şaka yapıyorsun. Ee nasıl salat yapıyorsun peki
Salât'ın şekli yoktur. Nasıl yaparsan yap yeter ki samimi ol. Salât'ı kelime anlamı olarak yardımlaşma olarak çevirebiliriz dilimize. Bir bilgi öğretmek de, bir fakiri doyurmakta, birini güldürmekte hepsi bu kelimenin kapsamına girer.
Aslında yardımlaşma Tam anlamını kapsamıyor ama uzun uzun dinlerim diyorsan video linki atabilirim.
O zaman Hz Muhammedin hiçbir söylediğine inanmıyorsun. Ya da söylediğinin sahih bir şekilde bu güne geldiğine. Selefi misin sen
Hayır, ben hadislerin Hz Muhammed adına uydurulmuş ve dini yozlaştırmak için kullanılan iftiralar olduğunu düşünüyorum.
Kur'an günümüze kadar tek parça geliyor ama hadisler öyle değil. Burdan İran'a git onlar farklı hadislere inanıyor mesela. Mezhepler bizzat zaten bu hadislerin tutarsızlığı yüzünden ortaya çıkmış.
Benim bir mezhebim yok işimde olmaz. Bize dışardan bakanlar Kur'an Müslümanı diyor illa adlandırman istiyorsan.
"Dinlerini parça parça edip, grup grup olanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi ancak Allah'a kalmıştır. Sonra O, onlara yaptıklarını bildirecektir." (Enâm - 159)
E o zaman senin için 1 tanesi bile doğru değil
Doğru ise zaten Resul'ün tek görevi Kur'an'ı iletmektir. Kur'an'la aynı şeyi söylüyorsa hadislere ihtiyacımız yok.
"Eğer yalanlarsanız, şunu bilin ki, sizden öncekiler de yalanlamışlardı. Resule düşen de açıkça çağrı yapmaktan başka bir şey değildir." ( Ankebut - 18 )
Kur'an'la alakasız bir şey söylüyorsa olmasa da olur. Kur'an'a ters bir şey söylüyorsa zaten kabul etmem.
Selefi zihniyetini oldum olası sevmemişimdir
Bende sevmiyorum ama geleneksel bakış açısına sahipleri daha çok sevmiyorum.
Cariyeliği dine sokan , Hurileri seks kölesi olduğunu sanan, kadını döven, zorla namaz kıldıran, kılmayanı öldüren zihniyet tam Şeytanın dinidir. Geçmişin Mekkeli müşrikleri günümüzün Müslümanlarıdır
Senin düşüncenin adı ne. Selefilik böyle der çünkü. Sadece kuran var der
Ben selefileri hadislere inanıyor diye biliyorum. Bizimki bambaşka bizimki Kur'an Müslümanlığı.
https://youtu.be/9_gg2zkYEFA?si=M3MxfgDswW7b1MMs
Bak burada selefiler ile tartışmamız var
Bilmiyororum, doğru mu bilmiyorum.
Çünkü Kuran'da "Onu biz inidirdik, biz koruyacağız" diyor. Korumamış Allah?
Töbe töbe...
🤷♀️🤷♀️🤷♀️. Hocalar bu olayı onaylıyor. Ben demiyorum onlar diyor
Saçma çünkü Kuran kitap haline gelmeden bir çok hafız tarafından ayet ayet ezberlendi. Ki senin dediğin "Onu biz indirdik, biz koruyacağız" ayetine de ters düşüyor. Her atıp tutana da "Hoca" denmez.
İşte buna unutturuldu deniyor. Bu Hz Muhammed hayattayken de oldu
Nesih mensuh. Bak bu konuya
Sıkıntılı mevzular, kafamı karıştırmak istemiyorum. Yoksa işin içinden çıkılmıyor.
Hepsinin yalan olduğuna inanırsan ortada mevzu kalmıyor. Yoksa hep soru soru soru
Hımm, sence hepsi yalan mı?
Ben de bilmiyorum. Ama öyle olduğunu düşünmek daha mantıklı geliyor. Çünkü doğru olduğunu kabul ettiğinde yalan çıkabiliyor. Ama yalan olduğunu kabul ettiğinde sorun olmuyor
Daha çok anlaşılmayan konular var. Örneğin kölelik ve cariyelik. Kuran da kaldırıldığına dair hiçbir ayet yok. Hatta peygamberin, ehli sünnetin, sahabelerin cariyelerinden bahsediliyor.
Cariyeye nikah kıymıyorsun, parayla satın alıyorsun. Aklım almıyor
Almaz. Hatta cennette göğüsleri. Yeni tomurcuklanmış kızların erkeklere sunulacağı vaad ediliyor? Vaade gel. Bu kızlar dünya hayatındaki 10 13 yaş arası kızlar? Bunu nasıl cazip gösterebilir
Bunun açıklaması ne olabilir
Evet huriler deniyor ona. E o zaman Cennet'e gidecek kadınlar ne olacak?
Peygamberin Hz. Aişe ile 9 yaşında evlendiği söyleniyor hatta evlatlığının karısıyla evlendiği Kuran da var.
Bugun Şii ler muta nikahı yapıyor. Bir kadına para verip 1 gün ya da 1 hafta neyse nikah kıyıp, cinsellik yaşıyolar. Sonra boşanıyorlar. Bu yapılan zina değilmşş.
... Sor sor...
Sıkıntılı mevzular, ben boşverdim.
Ee ben ne için kapatayım başımı? Kolay değil ki
İşte değişik mevzular. Kimi çarşaf olacak ve facare takacaksın gözün bile görünmeyecek diyor. Kimi kafası kapalj vücut hatları belli olmasa yeter diyor, kimi kafasını kapatıp boynunu ve ayak bileklerini açıyor. Bilmiyorum, kafam karışıyor 😳
O ne be
Araştırsana be