Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi minnetle anmaktayız.
Tüm dünyaya Türklerin eğilmeyeceğini gösterdiğimiz büyük zaferi yıl dönümünde saygı ile anıyorum.🇹🇷

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi minnetle anmaktayız.
Tüm dünyaya Türklerin eğilmeyeceğini gösterdiğimiz büyük zaferi yıl dönümünde saygı ile anıyorum.🇹🇷
Nasıl anlatalım ki , mermilerin bile havada çarpıştığı, bir ulusun var olma ya da yok olma çabasını. Süt emen bebeğini kundağa bırakıp cepheye koştuğu, 250 kilogramlık jit mermi hangi imanla kaldırılır? Atalarımız yok olma pahasına sadece göğsündeki imana yaslanarak Allah a sığınarak kendisinin kaç katı ordu ve silaha karşı koyduğunu görmek şahit olmak nasip olmadıysa bile bu mübarek günde birer fatiha yollayalım. Amin
Aminn
Ne güzel yazmışsın öyle teşekkür ederim
Çanakkale, Türkiye'nin Marmara bölgesinde yer alan tarihi ve stratejik öneme sahip bir şehir. Özellikle 1. Dünya Savaşı'nda Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı yer olarak bilinir. Bu savaş, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönemeçtir ve Çanakkale, kahramanlık destanlarıyla anılır. Ayrıca, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Çanakkale Şehitleri Anıtı dünya çapında bilinen bir simgedir.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Abdulhamid Han'ın "Atalarımın ve benim yaptırdığım kale ve tabyalar eğer hala ayakta ise düşmanlar Boğaz'ı geçemez" sözünü söylemek isterdim. O gün Çanakkale geçilmediyse askerlerimizin Allah ve vatan sevgisi , atalarımızın aklı sayesinde olmuştur.
👏👏👏
Şanlı tarihimiz için dönüm noktalarından biri.
Cevap
8Cevap
Şanlı bir tarih
Mehmet Akif Ersoy'un “Bir zamanlar” şiirinden şu dizeleri paylaşmak isterim:
Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz,
Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz,
Kapkaranlıkken bütün afakı insaniyyetin,
Nur olup fışkırmışız, tâ sinesinden zulmetin.
Her 18 Mart 'da derinden hüzün hissettiren, milli mücadelenin dibini hatırlatan, unutulmayacak bir zafer. Yıllar önce bir yazı okumuştum "Komutanım benim tüfek bozuldu basmıyor diyen askere 'Tüfeğin sağlam oğlum senin parmağın kopmuş' dediği yerdir Çanakkale"🇹🇷
Canımızı borçlu olduğumuz yiğit nice insan.. Ölmediler şehitlik mertebesine yükseldiler unutulmaz yıldızlar!
Çanakkale’de yaşayanlarda o ruhu ve duyguyu hiç bulamadım 2 kez gittiğimde 😢
Boğazı geçerken anıtı görmüştüm çocukken gerçekten aklıma gelince tüylerim diken diken oluyor.
Vatan sevgisi … Tarihimiz… Bayrak … kısacası tüm Değerlerimiz
Kefensiz yatan binlerce askerimize selam olsun ruhları sahd olsun
Bir destandır Çanakkale 🙌🏻
Gömelim Gel Seni Tarihe Desem Sığmazsın 🇹🇷
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?