Kitap mı insanı kibarlaştırır, yalnızlık mı eğitir? Kafamı karıştıran bir soru da bu

Kibar biri değilim farkındayım ama nasıl kibarlaşabilirim?
Taktiği olan varsa paylaşsa çok güzel olur
Biraz sessizlik herkese iyi gelir
Kitap mı insanı kibarlaştırır, yalnızlık mı eğitir? Kafamı karıştıran bir soru da bu

Kibar biri değilim farkındayım ama nasıl kibarlaşabilirim?
Taktiği olan varsa paylaşsa çok güzel olur
Biraz sessizlik herkese iyi gelir
Ne kitap insanı nezaket sahibi yapar ne de yalnız kalmak.
Nezaket içinizden gelen insanlara tanısanız da tanımasanızda duygularınıza perde olan bir tavırlar bütünüdür.
Nasıl nezaket sahibi olacağız dersek, konuşmadaki incelik sahibi olmak, herkesin yapabileceği bir şeyi daha önce yapabilmek, önce dinleyip sözünü kesmeyip sakin ve dingin bir üslupla cevap vermek, bazen sıkıntı verse bile kibarlıktan vazgeçmemek ile adım atabiliriz.
Deneyeyim teşekkür ederim
İnsanın kendini eğitmesiyle olan bir şeydir. Yanlış yaptığı davranışları değiştirerek ve kendisini çok fazla yeterli görmediği konuda kişisel gelişimini sağlamakla mümkün olabilir. Kişi kibar olmak isteyip olamıyorsa altında yatan sebeplere bakmak gerekir. En basitinden insanlara çok değer vermiyordur veya değer verecek insan göremiyordur etrafta bu durumda içten içe kibar olmayı istemeyebilir. Bir başka durum ise kibarlığı samimiyeti yanlış anladıkları düşünüyor olabileceklerinden dolayı da soğuk ve mesafeli durabilir.
İşte bu! Samimiyeti cıvıklık sanmam sanırım sorunum
Nezaketli insan az vardır ama onlarında bir insan olduğunu bilmek gerekiyor. İnsanlar her türlü nefsinin üstesinden gelmeye çalışıyor mu , bunu düşünmek gerekiyor. Bazen sabrımı (nezaketimi) zorluyorlar, yine de “Dur, sakin ol!” diyorum. Sabır da herkese gösteremiyorum , bu da beni nezaketsiz yapmamalı. İnsanlar kendilerini sorgulamalı fakat karşı taraf şuçlanır, saygısızlaştırılıyor. Bence sabır =nezaket göstergesidir. Fakat ince ayrımı bilmeleri gerekiyor.
Çok doğru belki de sabrımın taştığı anlar da kaybediyorumdur nezaketimi
Bence yalnızlık insanı eğıtir. Kibar olma konusuna gelecek olursam, Kibar olmak için öncelikle insanlara saygı göstermek önemlidir. Nazik ve anlayışlı davranışlar sergilemek, başkalarının duygularını önemsemek ve yardımcı olmak ve Ayrıca, nazik bir dil kullanmak, teşekkür etmek ve özür dilemek de kibarlık açısından önemlidir.
Teşekkür etmek ve özür dilemek yeterli değil kii bunları sık yapıyorum saygılı da olmaya çalışıyorum ama bilmiyorum. Yine de kaba bir insanmışım gibi hissediyorum
Cevap
4Cevap
İnsanoğlu herşeyi yapar tek öğrenemeyeceği
Şey vardır dinlemek dinlemek insanoğlunun
Öğrenmesi tek imkansızı olan hakaretini iğnelemesini söylemeden kendisine ifade etmek için tüm hücresine konuşmaya içindekilerini tam açmış olan bir insanı sözünü bitirene kadar dinleyemez asla insan yaratığı nazik olmak bu kadar zor bir şey değil ki dünyada tek basit olan bir şey bu kadar kitapmıs eğitimmiş sistematik dersi gibi yırtılıcak değil ki dünyada en basiti ve en özel şey bunu yapamayacak kadar aciz yaratıklarız her zehir her kötülük her acı dilin ile başlar bir söz herşeyi bitirir dünyaların iyisi mükemmelin olsan dilin acı olduktan sonra iyi olamazsın tüm pislik zehir kırık kalp her şey dildendir bu nezaket olan naziklik birbirimizi dinleyerek ve bağırmadan sadece içindekileri konuşarak ifade ederek sadece karşılıklı sohbet ederek olur🌙
çok güzel açıkladın, çok haklısın dinlemeyi öğrenmek her şeyin anahtarı
Evet her şey iyileşirdi ozaman
Aslinda nezaket insanin icinden gelir normalde , karsidaki kisiye olan saygiyi kelimeler ve davranirslara dokmekti , empati kurabilmek , saygili konusmak , durus , iyi bir dinleyici olmak mesela , tesekkur etmekte olabilir.
Ustteki sorunuza cevap vericek olursam , her kitap okuyan kisiler kibarlasmiyor , okuduklari kitaba ve kisinin gorus , karakterine gore degisir kibarlasip kibarlasmayacagi. Yalnizlik egitedebilir egitmeyede , kisinin neden yalniz olduguna gore degisebilir , ornegin ben kafami toplamak icin yalniz kalmak istiyorsam kendimi daha egitimli biri olarak bulabilirim , aksi takdirde kisi kendini egitmek istemedigi surece yalniz kalmanin bir etkisi olmayacaktir.
Bence kibarlık, ahlak insanın karakterinde olsa da aile eğitimi en önemli kısmı, ya da çevreden küçükken ne gördüysen. Bunlar değişebilir elbette ama oldukça da zordur. Nezaket de empati gerektirir, empati kurmanın en güzel yolunun da kitap okumak, kaliteli filmler izlemek, insanları anlamaya çalışmak olduğunu düşünüyorum
Çok güzel özetledin yahu 🤌 empati işin iskeleti sanırım özellikle de nazik ve anlayışlı olmanın ilk kuralı
Kesinlikle öyle
Eğitmekten bahsediyorsak bence acılar eğitir büyütür insanı. Bir şeylerle ne kadar çok imtihana tabii tutulursak ne kadar çok acılarla savaşırsak o kadar büyürüz. Nezaket ise bence aileden gelen bir şey 🤔. Ben nasılım bu konuda bilmiyorum ama ara ara çirkefleşiyorum hakediyorlar çünkü. Sende kaba felan değilsin sus 🤨
Ailen kibarca çevren kibarsa ama sen değilsen 🥺
Bebikim sende bir şey yok ki niye böyle düşünüyorsun
Çünkü kendime dışarıdan baktım ve çok kaba buldum kibarlığı unutmuş bir barbar gibi davranıyorum çoğunlukla 🥺😔
Kız neresi öyle poncik kalpli minnossun sendeee
bilmiyom 🥺
Noldu kız kim ne dedi
beni kıran kendimden başkası değil, kendime diyorum ondan bu kadar taktım kafaya
Sen zaten kibar Bir prensessin de neyseee
https://www.iienstitu.com/blog/guzel-ve-kibar-konusmak-icin-ne-yapmali
Güzel öğretiyor burası bak djdj
yerimkee
Karakterin özü ve o öze yapılan zarif eklemeler bazen bir yaşam dersi bazen kitaplar bazen bir nasihat ama bazı dokunuşlar nezaket aşılar..
Daha güzel açıklanamazdı 🥹🤌
Teşekkür ederim 🎈🙏❤️
Bence gözlem ve varolan durumu degerlendirme süreci eğitir bu konuda insanı. Anı kendi tarafından yaşarken karşının nazarından da bakmayı ihmal etmemek önemli.
Hayır’ın ardından teşekkürler, evet'in ardından lütfen ekleyerek başlanabilir.
- çay ister misin?
- hayır, teşekkürler.
- çorba ister misin?
- evet, lütfen.
bence fena bir başlangıç değil.
Ama bu benim için bir refleks ki bunu hep yapıyorum ama yine de kabayım
Öz saygı diyorum ben. Kendisine saygısı olan biri başkalarına kendisine davranılmasını istediği gibi davranır.
Senin bu bilgiye ihtiyacın yok ki zaten baştan aşağı nezaketlisin. Bazen bir çocuktan, bazen bir ağaçtan.. Nezaket hayatın doğasında. Kalbiyle bakan göz görür zaten çiçeğim..
🥹 gerçekten mii
🫂
Kitap konusuna göre eğitir yalnızlık düşünmeni sağlar.
Kitap zekayı kibarlaştırır. Tilki zekalarını daha kibar kullanıp insanları nazikçe kandırmayı öğrenirler. birey amin shshjjjj
njbhkj galiba bu yüzden tilkileri seviyorum kendimi bulduğumdan olabilir ehhehe
Kişinin kendine olan saygısı diyebiliriz buna.
Saygılı olmak
Kalbin kibar senin ona kulak ver
mesela buna kaba cevap veresim geliyor normal mi
Hayır normal değil … benim sana söylediğim şeylerin iyi niyetli olduğunu biliyorsun… kabalığa ihtiyacın yok
Bir söz var :
Gerçek hazine, saf sevgi ve anlayışın derinliklerinde gizlidir. Nezaketle açan çiçekler elbet bir gün açar ve hiç solmaz.
Ve unutmayın ki bir ortama girdiğinizde en zeki insan en Nezaketli olan insandır!
iltifatlar beni geriyor eleştiri alsam bu kadar gerilmem bu da anormal muhtemelen neyse zaten normal değilim sıkıntı yok
İltifat etmedim bu arada sadece içinde ki kıza yönlendirdim. Benim için de sıkıntı yok bu arada… hırçınlığına alıştım
😄 hırçın mı oldum bide güzel kitap kız şaka kız çiçek kız prenses daha ne olacak acaba adım
Prensesler hırçın olur zaten o kadarcık 😄
tanıdığın bir prenses var mı ders almam lazım da
Var içindeki kız
o prenses değil ki dünyadan bihaber hayalperest başka yok muu
Yok … o prensestir sen derinlere in şaşıracaksın
umarım
Empati olabilir.
Empati.
Üstün kişilik
Empati.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?