Lise fiziği iki dayanıklılık sorusu arasında çelişkideyim. *"Fizikçiler"* yardımcı olabilir mi lütfen?

Gerçekten fizik bilen anlayan cevaplasın lütfen. Alakasız ve saçma yorumları şikayet edeceğim. Yazılıya hazırlanıyorum. Vaktimi çalmayınız:

"Koltuk ve kanepe gibi mobilyaların ayaklarının, sandalyelere göre daha kısa tasarlanması dayanıklılık ile ilgilidir." Öncülünü bir kaynak kabul etmiş

Başka kitapta "koltuk ayaklarının sandalye ayaklarından daha kısa olması onları sandalyeden daha dayanıklı yapmaz" öncülü doğru kabul edilmiş.

Ben anlamadım şimdi hangi kaynak doğru? Ben neyi kabul edeceğim? Atladığım/gözden kaçırdığım bir nokta mı var yoksa?
Güncellemeler
+1 yıl
1. Kaynak için açıklama şu:1/h dolayısıyla koltuk daha sağlamdır şeklinde düz bi mantık2. kaynak için açıklama:"1/h sadece düzgün geo. Şekillerde "cismin kendi ağırlığını taşıması" için çalışan bir formüldür. AncaK işin içine "dış faktörü (üstüne binen ağırlığı)" katarsak bu sefer kesit alanına bakmamız gerekir. Bu durumda ayakalrın uzunluğu değil kesit alanları önemlidir." Şekilde bi açıklama var ve çok mantıklı bi açıklama.. buna göre soru çözünce diğer kaynakta sorum yanlış çıktı?
Lise fiziği iki dayanıklılık sorusu arasında çelişkideyim. *"Fizikçiler"* yardımcı olabilir mi lütfen?