İki seçenekten biriyle geri kalan ömrünüz hayat bulacak olsaydı hangisi olmazsa olmazınız olurdu?

İki seçenekten biriyle geri kalan ömrünüz hayat bulacak olsaydı hangisi olmazsa olmazınız olurdu?

Kitaplarla olsun. Mesela 3 gün önce bir yazarla)(ismi bende kalsın tanınmak istemiyor) tanıştım. Yatalak olmasına rağmen çocuk kitaplarına verdiği önem..
Ah ikisinide seçsek olmaz mı? Kitap okurken arka fonda bir eylül şarkısı olmalı içinde gölgeli hüzünler geçen... Kitap okumak lazım çünkü kitap güzeldir, beyninde bin bir kapı açar insanın. Yeni yerlere seyahat edip yeni hayatlar tanımayı sağlar ve her okuyucu aslında bir izleyicidir de. Okuduğunu kendine göre anlamlandırmaya çalışıp hayal kurar ve gözünün önünde canlandırırsın. Yani aynı zamanda okuduğunu izlersin de. Kitaplardan uyarlanan filmleri düşünün! Uyarlayacak olan kişi, kitaptan esinlenerek karakterlere, olayların geçtiği yerlere, vs. şekil verir. Ve hayal gücüyle yorumlayarak oluşturduklarını bize hazır halde izlememiz için sunar. Yazar da kendi hayal gücünden yola çıkıp kurgularını yaratır ve bize farklı dünyalar oluşturabilmeniz için sunar. Biz de gözlerimizle yazılanları okur, beynimizle algılar ve bu sayede canlandırdığımız resimleri hayal gücü monitöründen izleriz. Herkesin hayatı, baş rolünü oynadığı bir filmdir veya filmlere konu olacak bir kitaptır. Örneğin üzgün isek drama, endişeli isek gerilim, kızgın isek aksiyon ve aynada kendimize bakarak bunları düşünüp duruyorsak bir korku filmi olur hayat. Ama hepsine gülüp geçebiliyorsak, komedi'nin imdb'si bizi kırmızı halıya götürür. Bana “Okumak mı, yazmak mı?" diye sorarsanız; ''Seyretmek," derim. Çünkü ben okurken de yazarken de dünyayı seyreylerim!
Yüreğinize sağlık.
Rica ederim
Çok güzel dile getirmişsiniz.
Nasıl zor bir sualdir bu böyle, ah ikisi de vazgeçilmezim, üzüldüğümde kimi vakit müziğe sığınırım, keza kitaplarım da dokunulmazımdır, her şeyimdir, bebeklerimdir onlar benim. Şöyle bir düşününce de kitaplar şarkı söyleyebiliyor, bazı kitapların içinden şarkılar geliyor.

Üç Kız Kardeş kitabını okuduğumda Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini şarkısını söylemiştim, çünkü kitabın sahifesinde o şarkı geçiyordu lakin hiçbir müzik, kitap fısıldamıyor, hiçbir müziğin sözlerinde kitap ismi geçmiyor. Sadece bunun için de değil, kitapların şarjı bitmiyor, son kullanma tarihi yok lakin müzikler biraz daha teknolojik, hem de kitaplarımı daha çok seviyorum, ikisi arasında seçim yapmak zor olsa da kitaplarım olmadan yaşamak daha zor.
Yüreğinize Sağlık.
Kitaplarla tabii ki. İnsan boş hüzünlere sevk etmez, anlayışlı bir dost gibidir kitaplar.
Cevap
8Cevap
Aralarda hiç müzik dinleyemeyecek/kitap okuyamayacak mıyız? Hiç mi yani? 😢 Eğer öyle ise yaşamayı seçiyorum...
Kesinlikle kitaplarla geçirmek isterdim..
Şarkılarla tabi ki de.. şarkılar olmazsa yaşanmaz
Sonra niye terssin diyorlar 🤦♀️ ikisi de olmadan olmaz. Kitaplarla zamanı yitirip, şarkılarla geçirmem lazım. Müptezel gibi bi nevi.
İnsanların hoşuna gidecek görüşlerin yoksa ters oluyorsun.
Yoo düzüm aslında terssin diyorsunuz. Hoşa gitmeyecek çok görüş paylaştım tatlı dille.
Kim diyor? Ben demiyorum, en azından artık.
Hiç önemli değil zaten, ben memnunum halimden. 🤷♀️
şarkı kısmını ben doldururum, kitaplarla geçsin o zaman 😊
👏
Bu yaşıma kadar bundan sonrasında bana yönümü gösterecek sayı ve içerikte kitap tükettim. Bu yüzden şarkılarla geçirmeyi tercih edeyim.
Müzik dinleyerek kitap okumak bence biraz yanlış cevapladım herhalde soruyu ama ikisinden birini seçiceksen müzik diyebilirim ama emim değilim
Şarkısız olmaz ya. Kimsesizken, her yer sessizken onlar var her zaman.
Şarkılarla olsun müzik hayatımdan çıkarsa kitaplar bende yerini pek dolduramaz
Şarkılar olurdu. Sırdaşım, duygudaşım, dert ortağım oluyorlar. Üzerimde hakları çok..
Kitaplarla.. Bir de küçük not defteri, bir şeyler karalardım..
Şarkıları seçerdim , kulaklığı takıp dinlediğim zaman o an dünyadan ayrılıyorum
Neyse ki sadece soru düşüncesi icimi daralttı 😒 kitap seçiyorum ben şarkıları kendim mırıldanırım
Of evet, tek istedigim bu, ama para lazim para icin vaktimi calismaya harcamam lazim nahhhh imkanli
Direkt ölme şıkkı da yok mu🥲
Bu razı olunacak bir tercih değil.
Siz kitap okuyun, müzik tınıları dans eder kulaklarınız da.
Kesinlikle öyle 🌿☺️
ikisini de seçmek istiyorum ama ben 🙄
Hayır.
ama ama 🥲
Kitaplarla dolu bir ev 🏠 📚❤️🩹
Kitaplar tereddütsüz.
Şarkısız yapamam üzgünüm
Kitabı seçerdim
Kitaplar🤍okuyup gözlerimi kapatmak
Kitapların arasında bir ömür yaşayabilirim.
Kitaplarla geçirmek isterdim.
Kitaplarla tabikide
Daha güzel seçenek yokmuydu ikiside eşit derecede
Kitaplarla
Şarkılarla
şarkı
Kitaplarla.
Şarkılarla
Kitaplar
Kitaplarla
Şarkıyla
Kitaplarla