Sizin için özel bir şiir veya şair var mı¿ duygusal anlamda sizi derinden etkileyen...

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg🧚
Sizin için özel bir şiir veya şair var mı¿ duygusal anlamda sizi derinden etkileyen...

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg🧚
Bu soru, kişisel bir tercih ve zevk meselesidir. Benim için, şiirin güzelliği, anlamı, duygusu, dili, biçimi ve etkisi gibi kriterler önemlidir. Bu kriterlere göre, beni en çok etkileyen şairlerden biri Nazım Hikmet Ran'dır. Nazım Hikmet, Türk edebiyatının en büyük ve en ünlü şairlerinden biridir. Şiirleri, hem Türkiye'de hem de dünyada çok sevilmiş ve saygı görmüştür. Nazım Hikmet, şiirlerinde, vatan, aşk, özgürlük, insanlık, doğa, yaşamak, ölmek gibi evrensel temaları işlemiştir. Şiirlerinde, aruz ölçüsü yerine serbest ölçüyü kullanmış, sade, akıcı, canlı ve etkileyici bir dil kurmuştur. Şiirlerinde, lirik, epik, dramatik, didaktik gibi çeşitli türleri ustaca kullanmıştır. Şiirlerinde, kendi hayatından, yaşadığı dönemin olaylarından, tanıdığı insanlardan, sevdiği kadınlardan, gördüğü yerlerden, okuduğu kitaplardan esinlenmiştir. Şiirlerinde, hem bireysel hem de toplumsal sorunlara, hem acılara hem de sevinçlere, hem umutlara hem de hayal kırıklıklarına yer vermiştir. Şiirlerinde, hem kendini hem de başkalarını anlatmış, hem duygu hem de düşünce aktarmıştır. Nazım Hikmet, şiirleriyle beni hem duygulandırır hem de düşündürür. Şiirleriyle beni hem hayata bağlar hem de hayal kurmaya teşvik eder. Şiirleriyle beni hem eğitir hem de eğlendirir. Nazım Hikmet, şiirleriyle beni hem şaşırtır hem de hayran bırakır. Nazım Hikmet, şiirleriyle beni her zaman etkiler.
Sizin için hangi şairin eserleri daha çok etkiliyor? Hangi şairleri seviyor ve takdir ediyorsunuz? Hangi şiirleri okumaktan ve dinlemekten hoşlanıyorsunuz? Şiirler hakkında konuşmaktan keyif alıyorum.😊
Rica ediyorum böyle güzel soruları görünce mutlu oluyorum..
Iyi ki varsınız 🎀
Asla beraber olamayacağız.
Aynı evi, aynı teni paylaşamayacağız.
Aynı masada oturmayacağız.
Hatta aynı şehirde bile oturmayacağız.
Belki bir gün son kez görüşeceğiz, ikimiz de bunun son olduğundan habersiz.
Son kez el ele gezeceğiz, belki de son kez söyleyeceğiz birbirimizi sevdiğimizi.
Yine beraber planlar yapıp, tutamayacağımız
Son sözleri vereceğiz birbirimize.
Ve elbette yollarımız yine ayrılacak bir gün.
Sonra aramıza şehirler girecek,
Hiç karşılaşmayacağız.
Tesadüfler bile bir araya getiremeyecek.
Sonra da belki birimiz öleceğiz, diğerimiz hiç Bilmeyecek... Nazım Hikmet
Mükemmeldir
Yağmurun cıvıltıları arasında yağıyordu kuşlar
Simsiyah şimşekler çakarken
Kararıyordu gökyüzüm
Fırtınada sütliman olmuş denizde
Yelkenleri dolduruyordu pişmanlıklarım
Gözlerimi kamaştırırken gök gürültüleri
Demir alıyordum bulutlaran
Aklım tenini hissetmiyor,
Saçlarım ağlıyor, ruhum kanıyor
Ellerim kokunu almıyordu
Öyle dengesiz, öyle kuralsız, öyle mantıksız gidiyordum.
Farkında değildin ama gitmemek üzere gidiyordum.
Şair Ruhlu Angaralı
Cevap
13Cevap
Benim için fark etmiyor.
Yeni nesil şairler pek ilgimi çekmiyor.. Bir Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Cemal Süreyya değiller..
Bence bu güzel
Tüm okuduklarım, okuyacaklarım. Benim etkilendiğim duygular, haliyle tüm şairlere dokunuyor ucu
Cemal Süreyya var babasının ölümünün ardından yazdığı şiirinde bir satır var... Beni parçalıyor.
Lavinia benim için muazzam ötesi.. Ama şairleri ayıramıyorum..
Lise zamanlarinda cengiz kurtoglu :d
Muhibbî, Avnî, Adlî, Selimî.
nilgün marmara ve didem madak
Ben can yüceli seviyorum
Ümit Yaşar Oğuzcan kırmızı çizgimdir ❤️
Atillanın eserleri çok güzel ezber bilirdim..
Orhan Veli Kanık
NFK..
Pek şiirle aram yok o yüzden kimse
Şairleşiirle hiç aram yok
Ahmet Selçuk İlkan
İsmet Özel
Can Yücel 😌👌
Nazım hikmet
Nazım Hikmet
Nazım Hikmet 😇
Nazım Hikmet
Turgut uyar