+1 yılufak tefek rütüşlarla daha iyi olma şansı var ama denemeye değer bir iç ses olmuş. yaşamak güzeldir her ne halde olursan ol.
yaşamak bu dünyayı alt üst etmek her derdi dert edinirsen yaşamak zindan olur sana o yüzden yüzeysel geç sat bu dünyanın anasını.
14 Yorumla- +1 yıl
Sanırım öyle yapacağım teşekkür ederim yorumunuz için 😊 ama yani birşeyler yazıyorum yapıyorum ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir de uzun süre düşünüp yazmıyorum 1 ila 2 dakika falan sürüyor gerçekten bir iç ses bu yani ne yapmalıyım
- +1 yıl
iç sesini her zaman bu şekilde kağıda dök. bişey kaybetmezsin sonra çevirir çevirir okursun hepsinden bir dem yaparak daha güzel yazmaya başlayabilirsin. insanın iç sesi herzaman bu güzellikte olmaya biliyor çünkü.
- +1 yıl
Vayy bu çok iyi bir yorum tüm samimiyetimle söylüyorum 🤗🤗
- +1 yıl
eyvalal kardeş teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
Çok güzel bir edebî dil ve tasvir kullanılmış. Beğendim, bazı kelimeler çıkartılıp, bazı kelimeler farklı yerlerde kullanılırsa daha bir bütünlük ve akıcılık olabilir. Kaleminize sağlık.
111 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim örnek olarak buraya yazabilir misiniz acaba
- +1 yıl
Hayır asla saygısızlık olmaz bu beni çok mutlu eder 😊
- +1 yıl
Neydi bu belirsizliğin temelinde yatan olumsuzluklar? Hayat mı çok anlamsızdı yoksa koca bir hüznün ağırlığı mı yerle bir etmişti tüm güzellikleri? Kuşların cıvıltısı, teninde süzülen rüzgâr uğultusu, saçların ahenkle dans edişi. Sanki sana "yanındayım" der gibi, nasıl da hasret kokmaz, nasıl olur da umut kaplamazdı yüreği? Bir ilham, doğum ve dâhi ölüm.. Koca bir hiçlik, hiç olmamışlığın verdiği huzur. Kulağına fısıldıyor, seninle konuşuyor gibi. Sahi, hiç dinlediniz mi doğanın çığlığını? Hiç dinlediniz mi, doğanın sessizliğinde ki bu kulakları yırtan haykırışı? Zirâ ben, her ne kadar duymak istesem de kapatmıştım kulağımı sessizliğe. Yalnızlık olsa gerek bana bu hissiyatı aşılayan. Doğa ise bozuyor bu yalnızlığı, kâdim bir dost gibi tutuveriyor ellerimden. Yaşa! diyor. Henüz vaktin varken yaşa! Kim bilir, belki de duymalı ve kulak vermeliyim bu sessizliğe.
- +1 yıl
Vayyy canına o kadar beğendim ki size anlatamam harikulade yazmışsınız 👏👏👏😂😂🤗 peki ben neden yazamıyorum sizce hep yaptığım şeyler eksik kalıyor
- +1 yıl
Aslında doğru bir tespit epeydir eskisi kadar okumuyorum maalesef tavsiyenizi dikkate alacağım çok teşekkürler 🤗🤗
- +1 yıl
Teşekkürler musmutlu geçsin gününüz siz bunu hak eden bir insansınız 🤗
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence güzel olmuş
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Yazınızı çok beğendim, inanın hayatın değeri cenazeye gittiğin zaman göze çarpıyor esas yalnızlık orada başlıyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Evet belki de hayatta çözülmeyecek hiçbir şey yoktur ölüm hariç
- +1 yıl
Beğenmenize çok sevindim 🙂
- +1 yıl
Nasıl yazılar aslında ne yazdığımı ne yaptığımı pek bilmiyorum desem bu doğru olur ben ne tür bir yazı yazıyorum
Madem böyle şeylerin var niye söylemiyorsun köpek 😂😂
113 Yorumla- +1 yıl
Arada yaparım böyle şeyler her şey söylenmez 😂
- +1 yıl
Teşekkürler bir tane daha var ona da bak istersen😂
- +1 yıl
Bilmiyorum her şey fazla geliyor insanların ihaneti en yakınım dediğim herşeyde savunduğum insan yolunu açtığım yükselmesini sağladığım insan mesela hiç yanımda olmadı ben kendimden başka kimseye guvenemeyecek miyim bu hayatta
- +1 yıl
Ben dostum dediğim insana kırıldımışım içime atmışım günlerdir
- +1 yıl
Ama bak ben şimdi sana bile güvendim ben böyleyim iyi olmaktan kurtulamiyorum kötüler olabileceğini aklım almıyor anlıyor musun
- +1 yıl
Eee ne yapacam ben böyle böyle hayat mı geçer
- +1 yıl
Al işte yine ağlıyorum
- +1 yıl
Ama anneme hep kızıyorum hatta tüm kardeşler olarak kızıyoruz neden diyoruz neden dünyada iyiler kadar kötülerin de olduğunu gostermedin diyoruz ben insanlığa inancımı yitiremiyorum çünkü iyiler kadar kötülerde var güvenmeyi nasıl bırakırım nasıl yaşarım o zaman söylesene
+1 yılRomantizm sevenlere güzel
Detaycilarsa delirdi...
125 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi
- +1 yıl
Hiç var olmamanın verdiği huzur...
Var olmayan bir şey huzur verebilir mi
- +1 yıl
Olmamış olmayı düşünmek size huzur vermez mi
- +1 yıl
Hayır
Bana yok olmak huzur verir - +1 yıl
Zaten varım
Ve hayattayım
Yok olabilseydik sevinirdim - +1 yıl
Bunu nasıl anlatacağımı bilemedim keşke demek istediğimi anlasaniz
- +1 yıl
Aslında bak şunu da düşünüyorum mantıksız gelse dahi bu bir tercih değil midir ben hiç var olmamayı doğmamış olmayı huzurlu buluyorum siz bunu dolaylı yoldan seversiniz tam olarak yanlış ne hani bunu sadece merak ettiğim için soruyorum kavrayabilmek için
- +1 yıl
Ben seni az çok anladım
Sadece şunu diyorum
Zaten varsın hiç var olmamış olmayı düşünerek
Huzur bulmayı anlayamadım
Onun yerine yok olmayı düşünerek huzur bulmak daha mantıklı geliyor
Bunun sebebi de detaycilik sanırım. Yoksa metnin edebi değerine laf yok - +1 yıl
Ben biraz daha felsefik düşünürüm belki bundan kaynaklı elestirmeniz de çok çok hoşuma gitti asla ama asla kızmadım şimdi şöyle anlatayım şu an yok olmak yaşanılan şeyler varken ortadan kalkmak manasında olmuş oluyor ama hiç olmak bunların hiçbiri yaşanmadan yok olmuş olmak yani beynim böyle algıladı bu kısmı sanırım
- +1 yıl
Sen doğru anladın
Benim dediğimse şu Allah bizi yok etmiyor
Ama etse vb. seklinde düşünebilir
Hiç var olmasaydık diyerek nasıl huzur alınabileceğini anlayamıyorum
Bu arada hangi felsefe konularını seviyorsun - +1 yıl
Anladım teşekkürler 🙂
Idealizm ve varoluşçuluk siz ilgileniyor musunuz felsefeyle - +1 yıl
Evet ilgileniyorum
- +1 yıl
Ne seversin
- +1 yıl
Stoa
Varoluş
Hiççilik ( varoluş ve hicciligi kendim düşünerek dinleyerek farklı yerlerden okuyarak az çok bazı konuları biliyorum
Yoksa bu akımları olusturab temel kitapları okumadim)
Bir arada din felsefesi... - +1 yıl
Senin merak ettiğin sorular var mı
- +1 yıl
Aslında bende okumadım sadece 14 15 yaşlarımda fark ettim bu şekilde düşündüğümü ve bunu susturamiyorum bende tamam öyleyse dedim ve artık bu şekilde düşünmek hoşuma gidiyor ve bu tarz şeyleri okumak
- +1 yıl
En sevdiğin filozof kim
- +1 yıl
Bir çok isim var epiktetos
Montaigne
Filozof olmasada felsefeyi psikoloji ile birleştiren isim izzet güllü
Her fikrine katilmasamda doğan cuceloğlu
Bu insanlar dusuncemin temelini oluşturuyor - +1 yıl
Vayy iyiymiş bu konuda sen benden daha çok araştırıyor ve biliyorsun
- +1 yıl
Merakım var evet
- +1 yıl
Twsekkur ederim
Senin merak ettiğin sorular var mı - +1 yıl
Felsefe konuşalım canım cekti
- +1 yıl
Bilmiyorum şu an düşünemiyorum çünkü günüm düşünmekle geçti ve beynim yoruldu sanırım daha açık ve çalışan bir zihinle elbette soru sormak isterim sana
- +1 yıl
ya da hadi sen başla bir konu aç bunun üzerine tartışalım seni istekli görmek benim düşünebilmeme sebep olur 😂
- +1 yıl
Mesaj attım bildirim gelmedi heralfe
Güzel olmuş eline sağlık ama ruhunu çok yansıtamamış gibi
12 Yorumla- +1 yıl
Belkide ruhum böyledir kim bilir
+1 yılCopy paste yaptım, bazı cümleleri kız tavlamak için kullanacağım 😂
18 Yorumla- +1 yıl
Mesela hangisi 😂
- +1 yıl
Çok anlamsız değil mi benim yerime rüzgarın teninde dans edişi, saçlarını savurması 😂
- +1 yıl
O da rüzgarın mahareti 😂
- +1 yıl
Sanki yanında sadece ben varım diyor rüzgar sana, ama bilmeni isterim rüzgar bir sapık 😂
- +1 yıl
😂😂 ama bir zararı yok dokunup geri çekiliyor belki de rüzgarı masum yapan hiçbir şey yapamayacak olmasını bilmemiz
- +1 yıl
Eteğinizi uçurmaya çalışan benim sanki 😂
- +1 yıl
Rüzgarı hiç böyle düşünmemiştim ne de terbiyesizmis 😂😂
- +1 yıl
O yüzden her zaman sadece ben 😂
Söylenecek güzel sözler olmayınca susmak en güzel yorum derler
01 Yorumla- +1 yıl
Buna da en güzel yorum derler 😂
- Kültür & Sanat konusunda 581 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel olmuş gerçekten kalemine sağlık :)
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
👌😅 bir yazar mı doğuyor ne 😅
14 Yorumla- +1 yıl
E tabi içimizde var 😂😂
- +1 yıl
😂😂 umalım olsun 😂😂
Kültür & Sanat konusunda 501 cevap paylaştı. Çok güzel bence 🤗😘😍😍
14 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler yumna seninkiler kadar olmasa da 😂😘😘😘
- +1 yıl
Yok bence var benimkiler kadar okuyunca çok iyi duyguları ifade etmişsin😃😃🤗😍
- +1 yıl
Teşekkürler 🙂
- +1 yıl
Rica ederim 🥰🥰
+1 yılBenlik değil ama olmuş ya, fena değil
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok güzelmiş eline sağlık
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙂
Güzel olmuş canım 😘
14 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 😘
- +1 yıl
Umarım gelir 😊😘
Harika
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
Gizli Üye(30-35)+1 yılProfesyonel misiniz amatör mü
1101 Yorumla- +1 yıl
Amatör hatta daha yeni yeni yazıyorum
Cevap sahibi+1 yılCiddi olamazsınız
- +1 yıl
Cidden neden
Cevap sahibi+1 yılYeni başlamış birisi için fazla iyi
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😂 okumayı severim ve artık yazmak hoşuma gidiyor bir aydır falan yazıyorum bunu mesela yazmam 1 2 dakikamı falan aldı genelde bu sürede yazıyorum yazdığım zaman
Cevap sahibi+1 yılNaçizane tavsiyem bunları böyle ulu orta paylaşmayin. Çalar falan. Çünkü çok iyi yazılar
- +1 yıl
Bunlar benim içimden çıkan kötülükler kusmuk gibi kim ne yaparsa yapsın ve tekrar teşekkür
- +1 yıl
Mesela bunu yazdığımdaki halimi hiç unutmayacağım öyle deli dehşet bir andı öyle duygu yüklü çalan bunu da bilerek çalmalı
Cevap sahibi+1 yılÜzüldüm doğrusu
- +1 yıl
Neden anlık oluyor bunlar alıştım artık bunu iyi bir şeye çevirmek çevirebilmek de beni mutlu etti açıkçası
Cevap sahibi+1 yılKim üzdü sizi bu kadar
- +1 yıl
Bir çok şey yaşanmıştı ve içimde en ağır gelen dost kazığı yasamamdi ve bu patlama yaşandı
Cevap sahibi+1 yılAnlatmak isterseniz dinlerim
- +1 yıl
Hayır artık bu konuyu kapattım yeterince konuştum ben bu konuyu artık konuşmaya değer görmüyorum
Cevap sahibi+1 yılAnladım umarım bir daha bu kadar üzücü olaylar yaşamazsınız
- +1 yıl
Aynı olaylar değil ama yine bu kadar üzücü olay yaşayacağıma eminim çünkü hayat tekerrürden ibaret
Cevap sahibi+1 yılGene de geleceğe dair ümitleri kaybetmemek gerek
- +1 yıl
Hayır asla kaybetmiyorun benim merakım beni hayatta tutuyor mesela diyorum ki şu olay acaba nasil olacak iyi mi kötü mü tahmin yürütüyorum bir oyun gibi hayatla artık oyun oynuyorum ve kaleye almıyorum
Cevap sahibi+1 yılBaşınıza daha çok iyi şeyler mi geliyor kötü şeyler mi
- +1 yıl
10 olay üzerinden cevap vereyim 7 iyi şey 2 buçuk kötü şey gerisi de belirsiz
Cevap sahibi+1 yılİyi bir ortalama bence
- +1 yıl
Bencede biraz da benim bakış açımla bu hâle geliyor 😂
Cevap sahibi+1 yılHadi bana başınıza gelen son iyi olayı anlatın
- +1 yıl
Hmm 2 gündür uyuyamıyordum 0 uyku ve yatakta öylece yatıyordum kardeşimin kedisi var yanıma geldi ve beni uyuttu patisini boyle tıpışlar gibi vurarak resmen beni uyuttu bu çok güzeldi
Cevap sahibi+1 yılNeden uyuyamıyorsunuz?
- +1 yıl
Bilmiyorum gözümden uyku akıyordu ama uyuyamadım zaten az uyumayı seven biriyim ama uykuya dalamadim bir türlü
Cevap sahibi+1 yılSıklıkla yaşadığınız bir durum mu bu
- +1 yıl
Hmm bazen epey bir süre olmuyor bazen ayda 1 yaşanıyor
Cevap sahibi+1 yılBu gece uyuyabilecek misiniz bari
- +1 yıl
Muhtemelen hayır
Cevap sahibi+1 yılBir şeyi merak ettim. Siz böyle insanlara kolay güvenen birisi misiniz?
- +1 yıl
Evet neden
Cevap sahibi+1 yılNe bileyim sizinle ilk defa konuşuyoruz, beni hiç tanımıyorsunuz ama sorduğum sorulara büyük bir içtenlikle cevap veriyorsunuz
- +1 yıl
Güzel tespit demek ki sizde ruhu gorenlerdensiniz sizin bir hatanız olmadı ve size içten davranmamak kabalık olur benim nezdimde insanlar nasıl geliyorsa karşılık olarak öyle gidiyorum demek daha doğru olur sanırım
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim bu güzel sözler için. Durun sizinle ilgili bir tahminde bulunayım. Hayatınız kazık yemekle geçti?
- +1 yıl
😂😂 hayır esasında bakıyorum geçmişe bazı bazı hayatım karşıma çıkan iyiliklerle dolu kötü insanlarla nadir karşılaştım diyebilirim bu benim şansım sanırım çünkü kötü insanlar gelseydi önyargısız alırdım hayatıma
Cevap sahibi+1 yılSiz çok okuyan çok izleyen birisi misiniz
- +1 yıl
Eskiden çok okurdum
Cevap sahibi+1 yılBelli oluyor verdiğiniz cevaplardan. şu an karşımda entelektüel bilgi birikimi yüksek biri olduğu kesin
- +1 yıl
Şimdi eskisi gibi okuyamıyorum odaklanma sorunu yaşıyorum beynim çok hızlı çalışıyor gibi bir işi tek başına yapamıyorum yanında bir iş daha yapmam gerekiyor
Cevap sahibi+1 yılBunlar hep yüksek zekanın göstergesi
- +1 yıl
Bilemem ki öyle miyim ne bilsem hep daha az bildiğimi düşünürüm
- +1 yıl
Öyle olsa bile öylece duruyor bir işe yaramıyor gibi
Cevap sahibi+1 yılİşe yaramıyor derken?
- +1 yıl
Okumadım liseyi açıktan bitirdim iki sene falan oluyor hayatta başardığım bir iş yok
Cevap sahibi+1 yılSizi neredeyse hiç tanımıyorum ama şuana kadarki konuşmalarımıza dayanarak şunu söyleyebilirim kendinizi çok iyi yetiştirmişsiniz
- +1 yıl
Biliyorum insanın ailede değil kendi kendini yetiştirmesi gerektiğini 15 yaşımda kavradım ailemin de etkisi var tabiki ve teşekkür ederim 🙂
Cevap sahibi+1 yılİlgi alanlarınız nedir yazı yazmaktan başka
- +1 yıl
Bir kıyafet gördüğümde gözümde saniyeler içinde kombin canlanır ve sonra bununla canlandırdığım kombini yapmaya uğraşırım
- +1 yıl
Küçükken kıyafet tasarımı falan yaptığımı hatırlıyorum
- +1 yıl
Felsefeyi severim
Cevap sahibi+1 yılÇok yönlü bir insan olduğunuzu söylememe gerek yok o zaman
- +1 yıl
Çok fazla var sevdiğim ilgilendiğim şey hep benden bahsettik siz nelerle ilgilenirsiniz
Cevap sahibi+1 yılHadi tahmin edin bakalım bilebilecek misiniz
- +1 yıl
Öğretmen ya da psikolog gibi hissettim
Cevap sahibi+1 yılNiye öyle düşündünüz
- +1 yıl
Öyle bir edayla yaklastiniz bana
Cevap sahibi+1 yılSizinle ilgili bir tahmin de bulunamak istiyorum. Kesin tarihe de ilginiz var
- +1 yıl
Siz böyle sakinlik seven bir insan gibisiniz şiir yazıyor olabilirsiniz meraklı bir insan gibi geldiniz bulmaca seviyor olabilirsiniz
- +1 yıl
Evet çok severim 😂
Cevap sahibi+1 yılUzun süredir ilk defa sizin gibi kaliteli bir insanla konuşuyorum. şu an sadece bunun tadını çıkarıyorum
- +1 yıl
Bu beni mutlu etti sizinle sohbet etmek keyifli 🤗 peki tahminlerim doğru mu meslek ya da uğraş doğru olan var mı 🤔😂
Cevap sahibi+1 yılDoğru değil maalesef 😭😭😭
Cevap sahibi+1 yılTarihte özellikle ilgi duyduğunuz bir dönem var mı
- +1 yıl
Hiçbiri mi 🥹😂😂
Cevap sahibi+1 yılHiçbirisi maalesef 😢😢😢
- +1 yıl
Osmanlı kanuni dönemi tabi ondan önce fatih sultan Mehmet var aslında tarihte kadınların yaptıkları ilgimi çekiyor düzeni değiştirebilmiş olmaları Hürrem Kösem safiye Kleopatra bunlar gibi
Cevap sahibi+1 yılNeler biliyorsunuz tarihteki kadınlarla ilgili anlatın da ben de öğreneyim 😅😅
- +1 yıl
Mesela Kleopatra o dönemi düşünelim mısır toprakları yine erkek egemen bir toplum onun artısı bir hanedana doğmuş olması o kadar erkeğin arasından sıyrılıp güzelliğiyle değil evet güzel bir insandı kendisi ama asıl zekasıyla adını duyurmuş o genç yasinda tüm Mısır'a ve büyük iskendere hükmetmiştir
Cevap sahibi+1 yılBüyük İskender ile Kleopatra aynı dönemde yaşamıyor diye biliyorum ama
- +1 yıl
Yanlış mı hatırlıyorum diye düşündüm izin verirseniz bakmak isterim
Cevap sahibi+1 yılHaddim olmayarak söylemek istiyorum. Lütfen bunu dediğim için affedin ama Kleopatra ile ilgili söylediğiniz neredeyse her şey yanlış
- +1 yıl
Evet Sezar 😂 bugün çok fazla düşündüm keşke bakıp öyle yazsaydım ama sorun değil yanlış bir bilgiyi düzeltmiş oldum
- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Benim aklımda Kleopatra bu şekilde kalmış burada bir sorun var belliki
Cevap sahibi+1 yılKleopatra Büyük İskenderin soyundan geliyor belki onunla karıştırmışsinızdır
- +1 yıl
Tamam yanlış olan yerler neresi beni aydınlatın lütfen ve yanlış gördüğünüz birşeyi söylemek haddiniz
Cevap sahibi+1 yılMısır toplumu o kadar da erkek egemen toplum değildi. Hatta o zamanki konjonktürü düşünürsek kadınların epey özgür olduğu bir toplumdu. Hattı zatında daha öncede Mısır'da imparatoriçelik yapmış kadınlar vardı
- +1 yıl
Evet doğru ama yine de erkekler egemendi
Cevap sahibi+1 yılMısır'a hükümettiği de söylenemez zira Roma imparatorluğu tarafından istila ediliyor mısır
- +1 yıl
Tam anlamiyla kadınların egemen olduğu bir toplum olmadı ki dünyanın hiçbir yerinde bu bahsettiğimiz kadınlar cesaretle aradan sıyrılıp o şekilde adlarını duyurdu tüm dünyaya
Cevap sahibi+1 yılYaptıkları o zaman için çok büyük iş kesinlikle katılıyorum
Cevap sahibi+1 yılKleopatra filmi var tavsiye ederim haddim olmayarak
- +1 yıl
Ben kendi kafama o şekilde kodladim bence çünkü benim için hükmetti
- +1 yıl
Haddiniz bunu demeyi kesin lütfen 😂
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim. Ee bu kadar mı bana anlatacaklarıniz tarihle ilgili
- +1 yıl
Aslında sorun ne biliyor musunuz bunları seneler önce araştırdım ve dediğim gibi epeydir okumuyorum bunları konuştuğumuz iyi oldu çünkü belli ki paslanmisim bildiğimi sandığım birşeyi de birine anlatmak üzdü beni
Cevap sahibi+1 yılLütfen üzülmeyin. Valla böyle derseniz beni de üzersiniz 😭😭😭
- +1 yıl
Kösem kardeş katline mani oldu yine zeka işi ama içgüdüyle yaptı bence
- +1 yıl
Sizi görebilir miyim kimsiniz merak ettim
Cevap sahibi+1 yılMaalesef bu sitedeki kimseye fotoğraf atmıyorum
Cevap sahibi+1 yılSizinle bir ilgisi yok
- +1 yıl
Hayır aslında o kadar üzülmüyorum sevinç daha ağır basıyor dediğim gibi paslandigimi fark ettim sizinle konusmasam fark etmeyecektim olumlu bakıyorum bu duruma
- +1 yıl
Hayır fotoğraf istemiyorum gizliden çıkın
Cevap sahibi+1 yılKösemin dizisini izlediniz mi
Cevap sahibi+1 yılTakip atarsınız artık
Cevap sahibi+1 yıl😅😅😅
- +1 yıl
Izledim bayaa oldu beren hiçbir duyguyu aktaramamis bence Kösem bence daha daha dişli bir kadındı
Cevap sahibi+1 yılMusadenizle tekrar gizli oluyorum
- +1 yıl
Tabi 😂
Cevap sahibi+1 yılBurdan mı devam edelim yoksa mesaj atmamın bir mahzuru var mı?
+1 yılNolmuş?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne