Bu Atatürk'ün hayatımı?

Bir tane soruda birisi hayattan yorulduğu ile ilgili bir soru sormuş bir tane kızda Atatürk'ün hayatıyla cevap vermiş buna şöyle yazmıştı kız;

"Bak sana bir başarı hikayesi anlatıyım. Aslında hepimizi biliyoruz bunu. Daha dramatikleri de vardır elbet ama bu hikâye bizim içib daha önemli.
"7 Yaşında, babasını kaybetti; yetim kaldı.
8 Yaşında, okuldan alındı; böyle yaşadı bir süre.
17 Yaşında, hayalindeki okulu kazanmak için yeterli notu alamadı.
24 Yaşında, tutuklandı ve 2 ay hücrede tek başına kaldı.
25 Yaşında, sürgün edildi.
30 Yaşında, o başka şehirleri düşman işgalinden kurtarırken kendi doğup büyüdüğü şehir düşman işgaline uğradı.
37 Yaşında, börek hastalığından, Viyana'da tek başına bir hastane de yattı.
Aynı yıl, komutanlık yaptığı ordu dağıldı.
38 Yaşında, dönemin savunma bakanı tarafından görevinden alındı ve hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.
38 Yaşında, giyebileceği bir tek elbisesi yoktu ve cebinde sadece 80 lirası vardı.
38 Yaşında, 5 arkadaşından 3'ü ona oy vermedi.
39 Yaşında, İdam cezasına çaptırıldı.
42 Yaşında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oldu.
Bu yazdığım hepimizin bildiği Atatürk'ün hayatı. O imkânsızlıklar içinde yeni bir devlet kurdu. Az zamanda çok ve büyük işler yaptı ömrü olsaydı daha fazlasını da yapardı. ve okudu, okudu. 3000 civarı kitap okudu dolu dolu geçen ömründe. Savaşlar gördü cesetler ve kan kokuları.. Sonunda ona inanlarla başardı, ona göre umutsuzluk hiçbir zaman yoktu; sana göre niye olsun. Onun hayatı emin ol daha trajikti. O yinede hedeflerinden ve ideallerinden vazgeçmedi. Senin gibi pes etmek yerine daha fazla düşündü daha fazla okudu. Daha fazla çalıştı. 48 saat uyumayıp kitap okuduğu günler olurmuş kütüphanecisi anlatıyor.. Hem de bunu Cumhurbaşkanıyken yapıyormuş. Bir şeyler kötü ve her zaman da kötü olucak herkesin hayatı güllük gülistanlık değil. Herkes milyoner olarak doğmuyor..
Bence, zaten gerçekten başardım demek için en alttan tırmalayarak gelmek gerek!"

Atatürk hakkında yeni öğrendiğim şeyler var doğrumu bunlar? merak ettim emin olmak için

Bu Atatürk'ün hayatımı?