Arkadaşlarınız kitaplarınızı ödünç almak istediği zaman güvenle verebiliyor musunuz?

En son 3 İskender Pala kitabımı bir arkadaşıma verirken kitaplarımı ödünç verdiğim yerden gelmiyor veriyorum ama okuyunca geri alırım dedim aradan kaç sene geçti bilmiyorum ama ne gelen var ne giden. Artık isteyenlere kitaplarımı ödünç vermiyorum diyorum. Çok istersem hediye ediyorum ama ödünç vermem.
Pek veremiyorum ya 😂 onlar benim bebeklerim gibi oldu arada tozlarını alıyorum falan ahzh
Teşekkürler bebek ❤️💋
Kuzenim ve yeğenim dışında kimseye ödünç kitap vermiyorum.. Veremem..
Ben eskiden okurken genelde yakın arkadaşım isterse veriyordum.. yani güvendiğim için de sorun olmuyordu zaten geri aynı şekilde alıyordum onlardan. paylaşmayı severim ya
Cevap
25Cevap
Ben ödünç verdiğim kitapları daha geri alamadım, o yüzden artık herkese ödünç kitap vermiyorum 😅
Yaşadığım şehirde merkezde kitap paylaşım alanları var, okuduğum kitapları oraya bırakıp okumak için başka kitap alıp okuyorum. Bir seferinde yeni iki tane Harry Potter kitabı bulmuştum, onları aldım yerine iki kitap bıraktım.
Tabiki hayır diyemem veririm ama içim el vermiyor isteyerek vermiyorum onları bir arada odamda görmek beni mutlu ediyor ama birisi bile eksik olsa rahat edemiyorum
Vermiyorum
Okuduktan sonra saklamak istediğimiz bir kitap değilse bağışlamayı veya durumu olmayan okuma seven gençlere vermeyi tercih ediyoruz.
Çok verdim geri gelmiyor. Özlüyorum bazen ama yeni kitaplarla tanıştıkça yeri doldurulamasa da biraz unutturuyor
Asla vermem. Çok beğendiyse yenisini alır hediye ederim. Kendi kitaplarımı vermem. Okumalarıma ihanet gibi gelir…
Kimseye kitaplarımı vermem. Kimse de kusura bakmasın, değer verdiğim insanlara da gerekirse alırım.
Hiç sevmiyorum ;köşeleri vs yırtılır , katlanır ya da geri getirmezlerse felan korkarım!
Ben sana alayım bundan diyorum. Kimseye vermem. Geri gelmedi çünkü ödünç verdiklerim.🙄
Hayır alamadım ve artık vermiyorum yanımda okumalarına izin veriyorum
Önceden veriyordum şimdi vermiyorum giden gelmiyor çünkü
Hayır güvenemiyorum versem bile ölüyorum meraktan kitabın başına bir şey gelir mi diye 🤦🏻♀️
Veremem... istemesin benden parasını verim gitsin alsin dnsjsj
evet dağıtırım
sırf bu yüzden bir kütüphanem olmayacak
Geri almak şartı ile verirdim. Ayrıca takibi için defterime yazardım.
Hayır vermem gerekirse yenisini alır hediye ederim…
Kimseye vermem birine verdim zamanında kitabın içinden geçmiş aklıma geldikçe deli olurum
Veriyorum bazılarını bağışlıyorum hatta ihtiyaç sahibi okullara
Kitap okuyamıyorum ben hemen uyuyorum. O yüzden çok kitabım da yok
Kişiye göre benim için özelse veririm ama genelde vermem.
Veririm tabiki fakat güvendiğim kitabımı yıpratmayacak kişilere veririm
Kitaplarım benim en değerli hazinem. Kolay kolay vermem.
arkadaşlar kitapların ucundan kemiren yaratıklar var kimseye ödünç bir şey verilmez.
Vermem. Eğer vermek istersem de geri almamak üzere vermeyi tercih ederim.
Okuduktan sonra direkt veriyorum almamak üzere okumuşum daha napıcam başkalarıda yararlansın
Bir kere verdim kitap yok oldu kime verdigimi de hatirlamiyorum.
Ablamın eşi var hiç vermez o mesela ben olsam veririm
Verdiklerimi geri alamadığımı fark edince vermeyi bıraktım..
Kitaba zarar vermeyecek biriyse veririm
Ödünç vermiyorum ama ödünç alıyorum.
koleksiyonalrımdan, asla
Benim kitaplarım yok olsa vermem 😂
olsaydı asla vermezdim
Alsınlar kitap alt tarafı
Herkese emanet edemem
Tanıdığım iki kişiye verebilirim sadece
Hiç sevmediğim şeylerden biri djfb
Veriyorum evet
Vermem. Asla. Kırmızı çizgimizdir
Ben türkiye de iken yakiyordum hep