Evet seviyorum da ben zamanla kişiliğimin bu tarz kitaplar okuyarak gelismedigini fark ettim. Yaşayarak içimden aklimdan ne geçerse bizzat yaşayarak tecrübe etmem şart. Okuyorum yine sevdiğimden de yani bi kulagimdan giriyor öbüründen çıkıyor.
Hiç sevmem :D kişisel olarak kendim gelişiyorum ve kitapları da itici buluyorum neden dersek her insanın hikayesi başkadır ve aynı zamanda karakteri de.. Herkes aynı yollardan aynı şekilde geçemez.. :D
Evet seviyorum ama son zamanlarda kitap okuyamıyorum maalesef.. en son yüzüklerin efendisi okumuştum.. bunun gibi dram ve fantastik içeren kitapları severim daha çok
Herkes kendi hayat şartlarına, piskolojisine, sosyo-kültürel özelliklerine göre tavsiyelerde bulunuyor o kitaplarda. oyda herkesin yaşadığı hayat farkı, gücü farklı, enerjisi farklı. Hiç verimli bulmuyorum.
Kişisel gelişim kitabı adı altında satılan ana akım kitapların çoğunun boş olduğunu ve sadece ticari amaçlar doğrultusunda yazıldığını ve pazarlandığını düşünüyorum. Bence kişisel gelişim için kaliteli bir roman, felsefe veya psikoloji okumak çok çok daha etkili olacaktır, insanın fikir dünyasını fazlasıyla zenginleştirecektir. Bunun için de klasiklerden ve zaten literatürde yer edinmiş, kalitesi kanıtlanmış kitaplardan başlamak bence en doğrusu.
Şahsen sevmiyorum bu kişisel gelsiim Kitapları iyice bencilestirdi bence bizi sonra etrafımızda ki herkes den soyutlanmamiza sebep oldu en iyiis edeni romanlar ya da Zülfü Livaneli. Ayşe kulin. Sabahattin Ali. Dostoyevski... Gibi gibi