Çok spekülasyon var, sizce inanıyor muydu
Tanrıya inanıyordu
İnanmıyordu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çok spekülasyon var, sizce inanıyor muydu
Genel olarak yahudi olduğuna inanılır, ama böyle bir şey yok. Yahudi bir çevrede doğdu ve büyüdü, bu yüzden yahudi olduğu inancı gayet yaygın. Ama kendisi'nin bir sözü var, "Ben spinoza'nın tanrısına inanıyorum"
Spinoza'nın tanrısı kısaca şöyle betimlenebilir: Tanrı ve evren içedir, evren tanrı, tanrı evrendir, evrendeki her şey tanrının yansımasıdır. Ayrıca bu konseptte tanrı kültürler arasında yaygın olan şekilde betimlenen bir tanrı da değildir, birçok dinde tanrı yarattığı şeyler ile övünür ve insanların bunların farkına varıp kendine tapmasını ister/emreder. Spinoza'nın tanrısı'nın böyle bir amacı yoktur. Spinoza'nın tanrısı insanların özgür iradelerini ön sınıfta tutar ve yarattıkları için övünmez. Bu görüş "Tanrıya inanıyordu" veya "Tanrıya inanmıyordu" olarak karar vermek sana kalmış.
Cevap
4Cevap
Einstein bir yahudiydi ama daha önemlisi şu sözüdür: Ben Spinoza’nın tanrısına inanıyorum.
Spinoza kimdir onu da sen araştır
İnanıp inanmamasının hiçbir önemi yok. İnansa bile dinini vicdanında yaşayıp dünyadaki doğal olayları tanrıya havale etmemiş bir insan.
Değildi
Bu adam maldı
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?