Kendime 500-1000_2000lik puzzle aldım. Başlıycam ama sizce konforlu ve daha hızlı nasıl bitirebilirim.

Kendime 500-1000_2000lik puzzle aldım. Başlıycam ama sizce konforlu ve daha hızlı nasıl bitirebilirim.

Bu iş sabır gerektirir. Bir oturuşa yapmak yerine her akşam 1-2 saatini ayırarak günlere yayarak yapmak keyif verir. 1000-2000 parçalık puzzle bir gecede yapılırsa beni mutlu etmez.
bitirdiğimde de mutlaka tersinden koli bandıyla yappıştırıp sonra çerçevelettiririm. Çünkü orada bir emek vardır.
500 parçalıkta iki günde anca çercevesini yaptım 🙄
İyi işte
Arkandan kovalayan yok ya. Yavaş uavaş, sindire sindire yapacan. Emeğin eseri olacak
Bakalım. Sonunu görmek şu an için ilk hedef
Yardıma geleyim diyrcem ama gelecek yerlerim ağrıyo 😁
Yaşlılıktan normaldir 😄 sağol
Hee yaşlıyım. Belediye otebislerine de bedafa biniyom. Zoruna gitmesin 🤣
Ooo çok havalı
Evet, puzzle çözmek için bazı kolay yollar ve yöntemler vardır. İlk olarak, puzzle'ı küçük parçalara bölmek ve daha sonra bu parçaları birleştirmek genellikle işe yarar. Ayrıca, puzzle'ın kenar parçalarını ilk olarak bir araya getirmek ve ana hatları oluşturmak da yardımcı olabilir. Renk ve desenlere odaklanarak benzer parçaları gruplamak da çözüm sürecini hızlandırabilir.
Kolay yolu olarak genelde aynı renkleri önce ayırıyordum ben.. mesela sarı ev var diyelim ona benzeyenleri toplardım bir araya.. bir de bir yerden başlamak daha iyi oluyor köşelerden özellikle de böyle böyle uzun da sürse yapmıştım 2-3 kez küçükken
Al sana 5000 lik hediye ediyim 😂
@Degisik_-_ Teşekkür ederim ama hiç gerek yok gerçekten düşünmen yeter ceylanım 😂
Yok yok sen seversin hatta varsa milyon parçalı ondan alayım,😂😂
İkimiz yapacak neden olmasın tabi 😂😂
yapacaksak''
Çok seviyorum puzzle yapmayı..🥰
Belirli bir stilim yok, bir iki parçayı neresinden denk getirirsem gerisi zevkle akıp gidiyor, ara vermek zorunda kaldıysam bir an önce devam etmek istegini taşıyorum..😅 Bitince de üzülüyorum 😕
Cevap
15Cevap
Ben ilk olarak kenar çerçeveden başlarım yapmaya. Sonrası daha çabuk ve kolay ilerliyor zaten.
Puzzle yapmayı çok seviyorum. İlk başta kenardaki parçaları ayırıp başlayabilirsin. Sonra renklere göre ayırabilirsin. Biraz sabır ister yeni başlayacaksan 500'lüğü tavsiye ederim.
Öncelikle renklerine göre ayır hepsini sonra kenarlarından başla zamanla diğerleri de oturuyor
Kenarı yaprım figürleri bulmaya çalışıcam
İşte renkleri figürlere göre ayırmaya başlıycam
Kenarlardan orataya doğru giderim genelde. Veya ilk belirgin cisimlerle başlıyorum ortaya çıktıkta kenarlara doğru ilerliyorum.
Yaptın mı büyük ölçekli hiç. Bende kenarları tamamladım şimdi renk renk ayırıp figürleri oluşturmaya başlıycam ama zor ya 😄
Aaa hiç olmadı şimdi bunun gerçeğiyle o aynı olabilir mi
Ya bu zaten 3 günde biten bişey değil ki. Yapınca tablo yapıp kullanmalık işte
Önce dış çevresi, çerçevesini tamamlarsın, sonra renklerin yoğun olduğu köşeden başlayıp içeri doğru ilerleyebilirsin…
Vallahi birkaç defa küçüklüğünde yapıyordum ama bu yaşa geldim iş yapmak için kafamı yormadım belli bir zaman sonra başım ağrıyor bırakıyorum
Önce köşeleri ayırmak lazım. O köşeler çerçeve haline gelince geri akıyor.
Akmıyor 😂😂
Yapmanın en kolay yolu şudur önce yan taraflardan başlamak, yan taraflardan başlarsan ortaları bulmak çok kolay oluyor
bi kaç kişiyle yapmak lazım tek başına ömür yetmez :D
Tek başladım bakalım yardımcı çıkar mı 😂
😂😂 anneminkini ödünç alayım
Her zaman köşelerden jsjsjs sonra kriz geçir
O kriz noktasındsyım 😂
Ben 300 parçayi yapamadım çünkü sıkılıyorum jsjs
Sıkılmadım ama çok az kaldığını hissediyorum 😂😂
Foto isteriz uydur soru 😂
Bitsin tabiki havamı atıcam 😂😂
Ben renklerine göre ayırıp ona göre yapıyorum kolay yolu var mı bilemedim şu an.
Önce en ortadaki parçayı bulacaksın. Sonrası çorap söküğü gibi gelir.
Köşelerde ya da renk değişim yerlerinden basla
Valla sana bol şans ben sıkıntiya hic gelemiyorum😂
parçları renklerine ayır
Bence karışık olması ve beni zorlaması ama bir noktadan başlamak daha iyi oluyor
Sabriniz var mi cidden bitirmeye
Umudum var demek daha doğru 😄
Söyleyeceğim tek şey sabırlı olman gerekiyor 😅
O ilk kural ben ayları gözden çıkarttım zaten 😄
Yok ya uğraşırım bence
youtube.com/shorts/aLvqy4rludc?si=9zzgfuP2BeofyhRV
Bu replik geldi aklıma hahahha 😂😂
😂😂😂 istediğim gazlanma
Zevk almak şart yoksa uzun işler sıkar
Hiç uğraşmam yaparsam kenar köşelerden başlarım
hiç sevmem
çok sıkıcı geliyor bana : )