1. MeteHan
2. CengizHan
3. Büyük İskender
4. BilgeKağan
5. napolyon
6. HülagüHan
7. Timurlenk
8. Atilla
9. Fatih Sultan Mehmet
10. Kanuni Sultan Süleyman
11. Mustafa Kemal Atatürk
12. Ogüst Sezar
HADİ BAKALIM HANGİSİNİ SEÇİYORSUNUZ YORUMLARA!!!
1. MeteHan
2. CengizHan
3. Büyük İskender
4. BilgeKağan
5. napolyon
6. HülagüHan
7. Timurlenk
8. Atilla
9. Fatih Sultan Mehmet
10. Kanuni Sultan Süleyman
11. Mustafa Kemal Atatürk
12. Ogüst Sezar
HADİ BAKALIM HANGİSİNİ SEÇİYORSUNUZ YORUMLARA!!!
İsimlerden çoğunda savaş kılıç ve kalkanla yapılıyordu ama o devir kalmadı artık. Silahların bir önemi var. Bu liste içerisinde ise tarihsel olarak bize en yakın olan Atatürk olduğu için onu seçerim. Zira atatürk tüfeğin ne olduğunu bilir ve ona göre bir strateji geliştirebilir. Fakat metehan nasıl bilsin?
Evet mantıklı bir cevap fakat takdir edersin ki soru biraz hayali soruydu dolayısıyla yer ve zaman belirtmedim savaşın neyle nasıl ve hangi zaman diliminde olacağını söylemedim orada...
Öyleyse seçilecek her kişi kendi döneminin en iyisiydi. Yani kullanıcı hangi cevabı verirse versin doğru.
Hayır dönem ve zaman gözetmeksizin her döneme uygun bir komutan seçmelisin aralarında en uygunu...
Cevap
4Cevap
Mustafa Kemal Atatürk...
neden?
Hepsi yanlış, hepsini toplasan bir halid bin Velid etmez
Halid bin velid hangsinin karşısına çıkmış ki böyle bir yorumda bulundun? CengizHan dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü hükümdarı diye geçer litaratürde!!!
Mustafa Kemal Atatürk
Neden daha güçlü tarihi karakterlerde var oysaki?
Hiç biri Atatürk kadar güçlü değil bir yerlere gitmişler istila etmişler saldırmışlar ganimetleri almışlar geri gelmişler Atatürk ise kendi yurdunu savunmuş bütün dünyaya karşı böyle bir lider olmayacak da kim olacak tarihte hangi başka lider kendi ülkesine saldıran ülkeler karşısında ülkesini savunup yeni bir devlet kurmuş sadece Atatürk var Atatürk bütün dünya da ders olarak verilen bir lider savaş gerekmedikçe yapılması cinayettir bunu hiç bir lider söylememiştir o yüzden kendi ülkeni savunacaksan savaşacaksın gidip mazlum ülkelere çökmeyeceksin.
Çok fazla kemalistsin cani hocaları nenem asmadı zorla şapkayı nenem giydirtmedi kılık kıyafetlerimizi zorla nenem değiştirtmedi diktatörlük değilde nedir bu? ha ben kötülemiyorum aksine böyle hükümdarlar hoşuma gider ama yanlış anlatmayalım lütfen...
Size yanlış anlatıyorlar sen Nutuk okudun mu Medeni Bilgiler okudun mu ? devrim gerçekleştiriyorsun Atatürk ne dedi? ben sizin seviyenize inmeyeceğim siz benim seviyeme çıkacaksınız dedi eğer ki Atatürk devrim yaparken merhamet gösterseydi devrim yapamazdı devrim yaparken merhamet olmaz size tarihi olayları kırparak anlatıyorlar Atatürk asla ama asla kimseye zorla bir şey yaptırmadı cami hocalarını neden astı Atatürk Cumhuriyet düşmanı oldukları için Cumhuriyete karşı geldikleri için astı Kubilay olayını araştır o çok sevdiğin cami hocaları Kubilay'ın kafasını kesti o yüzden çıkıp da Atatürk zorla hocaları kesti astı kılık kıyafet değiştirdi zorla yapılan bir şey yok başka türlü olmaz ezip geçerlerdi başını ezmek zorundaydı Atatürk burada merhamet olmaz kimseye de kılık kıyafeti zorla değiştirmedi Atatürk yönünü batıya döndü bize kendi öz benliğimiz olan Türk benliğini kavuşturdu biz Araplaşmıştık Türkler kara çarşaf giymez Türkler namaz kılmaz bunlar hep Arap kültüründen gelmedir Atatürk burada Türk benliğini kavuşturdu Dünyanın en başlangıcında ilk Irk Türk Irkıdır ama bunu halk anlamıyor yok diyor ben Arabım Arabın putuna tapacağım kara çarşafa gireceğim kitap okumadığı için İslam dinini de kendi kafasına göre eğip bükerek anlıyor gerçek İslam buradaki gibi değil Atatürk ne diyor Türkler İslam'a geçtikten sonra beyinleri durdu diyor bu ne demek yani tembelleştiler öz benliklerini kaybettiler bilime sanata önem verilmedi sen Atatürk'ü doğru kaynaklardan doğru bir şekilde araştır Atatürk'ün yazdığı kitapları oku bizim halk okumuyor sağdan soldan hikayelerden duyarak öğreniyor çarpıtarak kırparak öğreniyor
Yav sen hangi tarihi okumuşsun senin beynini iyi yıkamışlar tarihi gerçekleri inkar edecek kadar beynin hamurlaşmış...
öz benliğimiz avrupalılaramı benzemek atatürk'ün kendisi dahi türklere benzemiyor giyinişi olsun tarzı olsun avrupalılara benziyor türk öylemi giyinir arapları kötüledin amenna benzemeyelim peki neden avrupalılara benziyoruz azılı düşmanımız olan avrupalı köpeklere...
Oğlum senin beynin yıkanmış asıl nedediğinin farkında mısın sen? Atatürk gerçek Türk'tür yönünü batıya dönmüştür bu kadar nasıl cahil olabiliyorsunuz bir tane bile kitabını okumamışsın sağdan soldan dedelerinin hikayelerini dinleyerek beynin yıkanmış Avrupalılar düşmanımız değil Atatürk'ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilke anlayışı var bunu benimsediğinde bütün dünya ile barışırsın gelişmek çağdaş medeniyete ulaşmamız için zekamızı eğitmemiz için gelişmiş olan batılı ülkelere yönümüzü döndük köy enstütüleri kuruldu öyle bir eğitim veriliyordu ki Atatürk döneminde halk gökten gaipten gelen dinlere değil tabiata inanıyordu zekası gelişmiş eğitimde 1 numara içeriden gelişme vardı dışa bağlılık yoktu bütün dünya devletleri bizi var sayıyordu Balkanlar hep Atatürk'ün ağzına bakıyordu saygınlık vardı ama işte sen okumadığın için araştırmadığın için zekanı eğitememişsin ve sana anlatılan abuk sabuk hikayelerle Atatürk'ü biliyorsun haftada kaç kitap okuyorsun diye sorsam hiç okumamışsındır bu kadar olmayın oğlum kafanızı kuma gömmeyin
nasıl bir m*lla tarih konuşuyorum ben anlamadım ki cengizhan gibi acımasız bir hükümdarla karşı karşıya gelseydi büyük ihtimalle atatürk'ü yok ederdi.
ya da metehan gibi napolyon gibi bir hükümdarla karşı karşıya gelseydi atatürk ufla puf olurdu onların karşısında anlatabiliyormuyum dünya lideri olarak Atatürk'ü göremezsin o yıkılmış bir devleti düzeltti sıfırdan devlet kurmadı!!!
bunu o minik kafana sok haftada okuduğum kitap sayısını söylesem ağzın açık kalır bu saydığım bütün hükümdarların hayatını anlatan en az 6 kitap okumuşumdur fakat sen okumamışsın Atatürk'ün diktatör birisi olduğunu dahi anlayamamışsın ve avrupalıları düşman olarak görmeyecek kadar sığ beyinlisin avrupalılar ve araplar ve çinliler bizim azılı düşmanlarımızdır ezelden ebede dek hep böyle kalacaktır Türkün Türk'ten başka dostu yoktur anla şunu türk kendi özünü unuttu ve zamanında elimiz altında olan avrupalılara özenmeye başladık buda sonumuzun hiç hayır olmadığını gösteriyor araplarada benzeyenleri unutmuyorum dolayısıyla türkiyede asimile olmamış tek bir insan yok hepiniz toptan asimile olmuşsunuz buna bende dahil...
Lan oğlum sen var ya sen o kadar beyni küçük bir insansın ki yani şu sözlerin dumura uğratıyor insanı ulan kıt beyinli Cengizhan ile Atatürk'ü nasıl karşılaştırabiliyorsun? ya da Metehan ile Atatürk'ü nasıl karşılaştırabiliyorsun Cengizhan ile Metehan Moğol Moğollar da gerçek Türk'tür Atatürk de gerçek Türk Türk niye Türkle karşılaşıp savaşsın emin ol ki Napolyon Osmanlı devletini çökme döneminde saldırmış olsaydı Atatürk onu da dize getirirdi o müthiş bir dahi hem bu liderler aynı dönemde mi savaşmış ya da en basit örneği aynı dönemde mi var olmuşlar bu kadar beyinsiz olmayın ya yuh yani hani site engellemese sana demeyeceğim küfür kalmayacak burada bunlar nasıl kıyaslama yapıyorsun sen gittin 1200 lü yıllara o yıllardan geldin 20nci yüzyıldaki Türk kurtuluş savaşını karşılaştırıyorsun bu kadar olmaz yani diyecek çok laf var da hangi birini yersin bilmiyorum Türkler tarih boyunca göçebe hayat yaşamışlardır Talas savaşına kadar Türkler Tengrici'ydi 10ncu yüzyıla gelindiğinde Türkler Araplara teslim oldu hepimizi kılıçtan geçirdiler Türkler ile Müslüman Araplar tarihte ilk kez ittifak oluşturdular. 751 yılında Talas Irmağı kenarında gerçekleşen savaşta Arap ve Türk orduları Çinlileri ağır bir yenilgiye uğrattılar. Talas Muharebesi, Türk-Müslüman ilişkilerinde ve Türklerin Müslümanlaşmasında bir dönüm noktası olmuştur. daha sonraki yüzyıllarda 13ncü yüzyıla geldiğimiz de Osmanlı devleti Yavuz Sultan Selim dönemine kadar tam İslamlaşmamıştı Yavuz dönemi geldiğinde halifeyi almak için Yavuz Mısıra sefer düzenledi Mısır dedi ki siz Türk Irkısınız biz size veremeyiz Araplara özgü bir şey halifelik dedi sonra Yavuz hoca getirdi rüyalar görerek seferlere çıkmaya başladılar sonra duraklama dönemi oldu Osmanlı da bu dönemde Avrupa akılcılık çağından geçti bilime sanata önem verildi Osmanlı hiç bir şeye önem vermedi matbaayı bile sokmadılar
gerileme dönemi olunca da hayla kılıçla giderken savaşlara Avrupalılar tank tüfek icat etmiştiler Atatürk burada sıfırdan bir devlet kurdu nasıl kurdu biliyor musun? sana Türk benliğini vererek 20nci yüzyılda kazandığı Türk kurtuluş mücadelesini kazandıktan sonra bütün dünyaya burasının bir Türk devleti olduğunu Lozan Antlaşması ile gösterdi Osmanlı bir devlet değildi Osmanlı bir aileydi bir dili bile yoktu sende bu söylediğimi beynin var ise o kafanın içinde karınca kadar bile olan o beynine sok bütün hükümdarların 6 tane kitabını nerede okudun hangisinde okudun 1 tane bile Nutuk okumamışsındır size diyorlar gerçek Nutuk yayınlanmadı o sahte Nutuk diye diye beyninizi çürütüyorlar yandaşların kitaplarını okuyarak ancak kendi beynini kandırırsın ben Atatürk'ün Nutuk kitabını Medeni Bilgiler kitabını Atatürk'ün fikir ve düşünceler kitabını Emperyalizm ve tam bağımsızlık kitabını okudum sen bunları okudun mu?
hangi kitapları okuyorsunuz çok merak ediyorum yani torbacını değiştir sen Avrupa düşman evet ama Avrupa'nın zekasını erişmemiz lazımdı yönümüz batıydı bundan önce Arap zihniyeti içindeydik gerçek Türkler asildir Atatürk sayesinde medeni çağdaş bir yurt olduk Avrupa'nın zeka seviyesine erişmemizi istedi Atatürk zekamızı eğitmemizi doğruyu yanlış sorgulamamızı körü körüne araştırmadan inanmamamızı istedi ben haftada 1 kitap bitiriyorum ve sen Atatürk hakkında gram bilgi sahibi olmayan cahil bir insansın herkes Atatürk'ü anlayamaz bilemez Atatürk diktatör değildi size göre diktatör Atatürk Türk benliğini kavuşturmaya çalışan birisiydi Türkçüydü bunun için de yapması gereken işler vardı merhamet gösteremezdi sen zaten bana zeka seviyeni şu kıyaslamalarınla göstermiş oldun Avrupa'ya özenmedik Araplaşmıştık Araplaşmadan çıktık yönümüzü çağdaş Medin yet olan Avrupa'ya döndük böylelikle zeka seviyemizi geliştirdik akılcılık çağından Atatürk sayesinde bir nebze olsun geçtik ayrıca dünyanın hangi ülkesine gidersen git Japonya Çin Bulgaristan İngiltere Amerika Birleşik Devletleri Fransa Almanya buralar da Atatürk özel olarak çocuklara ders olarak veriliyor Avrupalılar Atatürk'ü okuyup Türkiye'ye geliyorlar merak ediyorlar böyle bir lider sadece Türklere çıktı diyorlar o yüzden sen o küçük beynini bu kadar yorma yani yazık valla yazık üzüldüm senin adına.
Lord Kinross Atatürk kitabını oku bir sürü yabancı yazar var Atatürk'ü anlatan kitaplar yazıldı sen ne anlatıyorsun hayla Napolyonu mu anlatıyor bütün dünya ya da Cengizhanı mı anlatıyor dünya hayal alemindesin valla yazık
Fatih Sultan Mehmet
Süpersin akrep güzeli😎☝️
🙏🤗
Fatih Sultan Mehmet
Evet güçlü bir figür : )))
Oğuz han ve Fatih sultan Mehmet
😎😎eyvallah var ol!!!
Cengizhan.
Fatih Sultan Mehmet
Evet çok güçlü bir figür🙂
Cengizhan
11 veya 5