Ataistleri anlayamıyorum?

Ya şimdi evrenin başına gidelim enerji yok bişi yok enerji yoktan var edilemez var olması için sonsuz bir kudret güç lazım bunuda ALLAH (TANRI) yapabilir şimdi şey diceksiniz dünyanın enerji değeri 0 dır (diamond tema yalanları) ozaman evren nasıl genişliyor Allah hepsini kurana yazmaş yetmemiş peygamber göndermiş ve öyle şiddetli bir patlamada bu evren insanlar için 10 yıldızlı otel gibidir her şey insan için dinazorları yarattı bize yakıt verdi gökten demir indirdi işlememiz için gökten su indirdi yaşamamız için bizleri ise bir su tanesinden yarattı içimize ruhu üfledi

şimdi inançsız dostlarım şunuda cvp verir misiniz Kuranı Kerimin içinde yazan bazı şeyler sümerlerin tabletlerinde yazıyo yaw bu 125bin peygamber nereye gönderildi hadi onu geçtim Hz. İsa ve Hz. Muhammed peygamber arasında peygamber gelmedi kimden öğrencek tanrı yok ama bilimi savunun bilimde tanrıyı dostlarım sizler memnun değilsiniz Tanrının koydu yasalardan

sizlerin derdi Tanrı neden sakat insanları yarattı Tanrı neden bizi ibadet için uğraştırıyor Tanrı egoistmidir değil kardeşim bizleri ebedien cennet vaad ediyor sen ibadet etmedin diye üzülmüyor

bu arada ben müslüman doğmadım hristiyan doğdum ama şunu bilinki müslümanlara bakarak müslüman olunmaz kuran okunarak olunur

Ataistleri anlayamıyorum?