Mutlu ve huzurlu sabahlar 👋😊
Memleketinizin veya yaşadığınız şehirlerin isimlerinin ne anlama geldiğini, veya bu isimleri nereden aldıklarını biliyor musunuz?

Mutlu ve huzurlu sabahlar 👋😊
Memleketinizin veya yaşadığınız şehirlerin isimlerinin ne anlama geldiğini, veya bu isimleri nereden aldıklarını biliyor musunuz?
Adana: Bilgiler kesin olmamakla birlikte, Bizans kaynaklarına göre bu şehri Uranus’un oğulları Saros ve Adanos ele geçirmişlerdir. Adanos şehre ismini verirken, Saros ise bugünkü Seyhan’a ismini vermiştir.
Adıyaman: Bu şehir çok eski zamanlarda Perre ismiyle anılmaktaydı. Daha sonraki dönemlerde bu bölgeye Emeviler tarafından bir kale yaptırıldı. Bu kale ile birlikte şehir Hısn Mansur yani Mansur’un Kalesi adıyla anılmaya başlanmıştır. Bu kent, 1. Selim zamanında ele geçirildikten sonra Adıyaman ismini almıştır.
Afyonkarahisar: Hisar kelimesi kuşatma anlamına gelmektedir, karahisar ise acılarla, zorluklarla elde edilen yer anlamında kullanılır. Bu bölge de zorluklarla elde edildiği için ilk zamanlarda karahisar olarak anılmaktaymış. Zaten bölgede de inşa edilmiş kaleler vardır. Osmanlı döneminde de bu bölge karahisar olarak biliniyormuş. 1061 yılında bölgede afyon yetiştirilmesi ile karahisar kelimesinin önüne afyon eklenmiş, daha sonrasında yeniden çıkarılmıştır. 2005 yılına kadar da Afyon olarak bilinen şehrin ismine karahisar yeniden getirilmiştir
Rica ederim
KARS :Milattan önce 2. Yüzyılda bölgede yaşamış olan Türk oymaklarinindan karsak oymagindan adını almış. Gürcüce de de kapı anlamına gelir.
Bilmiyorum🤷♀️
Cansın reiss
☺️🩵🩵
Cevap
1Cevap
Ankara da yaşıyorum ama şehir ismi anlamlarını tam bilmiyorum
Mekan İstanbul memleket tirabzon
Acaba ne
konya bilmiyom
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?