Yaşatmak gerekirken batılaşma çabasıyla öldürdüğümüz değerlerimize örnekler başlığı...

Yaşatmak gerekirken batılaşma çabasıyla öldürdüğümüz değerlerimize örnekler başlığı...
Değerlerden uzak büyüyen bir insan değerlerden hep korkar. Toplum ahlakını gerektiren değer yargılarına kültüre düzene kurala hatta dine bile düşman olur. İnsanca yaşamanın gerekliliğini gözardı eder yaşayanları yargılar düşman görür ne acı ki tek bildiği şeyi yapar sadece saldırır. Oysa ki bizleri biz yapan farklı dahi düşünsek inançlarımız değer yargılarımız ve her millete mahsus olan geleneklerimizdir. Değerinden özünden kopmuş bir insanın yaşama bağlanacağı, umudunu taze tutacağı kendini ifade edeceği neyi kalmıştır ki hayatta. Sevgi bile inanç ister kıymet ister değer görmek ister. Ve ben elimden geldiğince gelenek göreneklerimize sahip çıkıyorum sürdürüyorum.
Teşekkür ederim güzel görüşün ve sahip çıktığın değerlerimiz için 😊
Gelenekleri elimden geldiği kadar sürdürmeye çalışıyorum.. Hâlâ babamın yanında dikkatli hareket edip konuşurum.. İçeri girdiğinde bir toparlanırım..
Bayram, düğün, cenazelerde de devam eden ananelerimiz var..
Teşekkür ederim..
Rica ederim.
Misafirlikte kadınlar ayrı , erkekler ayrı bir yerde oturmak.
Bunu seviyorum insanlar daha rahat oluyor.
Cevap
5Cevap
Ayağımı uzatmam, içeri büyük biri gelince kalkarım ne bilem nasıl örnekler 😄
Güzel örnekler 😊
Sıra geceleri, akşamları ev ziyaretleri komşu ziyaretleri, yardımlaşmalar hala sürdürüyoruz.
Sıra gecelerinde çiğ köfte yoğuruyor musunuz? Hep merak edip şimdiye kadar hiç sormayan ben 😁
Yazın demedim zaten. Cumartesi sitenin mavililerini topla git. Kızlar burada parti yapsın 😌
Aaa olur mu hiç şimdi haber geldi seni sevenlerinle burada bırakıp biz kaçıcaz 😇
Sen alınganlık mı yaptın sanki 😳 bak çok şaşırdım
Nötr de olabilir 🤷♀️
Sinir şey 😒
Yok bişey
Efendim 💁♀️
Bile bile inadına 🙄 bence de yok bişey 🫢
👍😒
Bizim köy evleri, hâlâ eski geleneklerin yaşanabildiği güzel bir örnek.
Sizin köy evleri hangi şehirde?
Teşekkürler 👍
Büyüklere saygı en başta gelen.
El öpmek.
Düğün yapmak.😂 bu kadar gereksiz, görgüsüzlük abidesi bir gelenek daha olmamıştır.
Ben öldürenlerdenim🥺 Ben de hiç yok örf adet 🥺
Vardır da aklına gelmiyordur 😅
İşime gelince aklıma geliyor 😂
Biliyorum 🫢 seninle aramızdaki akım için soru açacağım zaten 😂
Ooo merak duygum şşş sakin ol derin nefes al😂😂😂😂
4 5 saat sonra yine gel ama bana gel 😝😂
Şimdi gidiyorum gelmek üzere😎😂
Bekleyeceğim elim kalbimde ❣️😂
Ooov😍 vuruldum 💘😎
Dur dur bana değil hatlar karıştı 😂
😂😂 bu çok, baya iyiydi😂 güzel vuruldum ama💘😎😂
😂😂 diyecek sözüm mü var diyen Emre Altuğ gibi bıraktın beni 🫢😂