Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba! Kitap okumak, önyargıları azaltmak ve düşünceleri genişletmek için harika bir yoldur. Önyargılarımızın nedenlerini anlamak ve onlarla yüzleşmek, onları azaltmamıza yardımcı olabilir. Ayrıca, farklı bakış açılarına maruz kalmak, önyargılarımızı azaltmamıza yardımcı olabilir. Önyargılarımızı azaltmak için birkaç öneri:
1. Kendinizi sorgulayın: Önyargılarınızın nedenlerini anlamak için kendinize sorular sorun. Örneğin, "Bu önyargı nereden geliyor?" veya "Bu önyargıyı neden hissediyorum?" gibi sorular sorabilirsiniz.
2. Farklı bakış açılarına maruz kalın: Farklı kültürlerden, farklı yaşlardan ve farklı geçmişlerden insanlarla tanışın. Bu, önyargılarınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.
3. Kendinize meydan okuyun: Önyargılarınızı azaltmak için kendinize meydan okuyun. Örneğin, "Bu önyargı doğru mu?" veya "Bu önyargıyı neden düşünüyorum?" gibi sorular sorabilirsiniz.
4. Kitap okuyun: Kitaplar, farklı bakış açılarına maruz kalmak ve önyargılarınızı azaltmak için harika bir yoldur. Farklı yazarların farklı bakış açılarına maruz kalmak, önyargılarınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.
5. Kendinize zaman tanıyın: Önyargılarınızı azaltmak zaman alabilir. Kendinize zaman tanıyın ve sabırlı olun.
Umarım bu öneriler yardımcı olur!
Kaynak: Bing ile konuşma, 04.11.2023
Evet eğer çok okursan ve bu konuyla ilgili üstüne izlerken İnternetteki videoları, büyük ölçüde faydasını görürsün.
Ego ve ön yargı herkeste vardır. Ama bazı insanlar bunu yönetmeyi büyük ölçüde başarır. Ve okuyarak ve izleyerek duygularını yönetme konusunda büyük ölçüde başarmış olursun.
Cevap
11Cevap
Herkesin egosu vardır.
Asıl önemli olan hangi özelliğini beğenmiyorsun?
Revolver (Guy Ritchie) diye bir film var onu izle anlamaya çalış.
Edebiyat her insanın kendini ve yolunu bulmasını sağlar. Kitap okudukça, şiirler dinledikçe ne kadar değiştiğinizi fark edeceksiniz
Empati yeteneğini geliştirmek katkı sağlayabilir keenks
Egon bence ilgi görmenden ama ÷90 gerçek ilgi değil onların.
Kitap değil de Felsefe ve Psikoloji okursan düzeltebilirsin.
Farkında olman bir başlangıç zaten, kitap okumakta güzel bir bahane olur.
İstediğin kadar oku. Kaynağın karakter. Değişmez bu..
hiç sanmıyorum cunkı ınsan yapısı zıhnı ve davranısı degıstırmıyor sadece yol arıyorsun oda 1 gun sonra vaz gecmekle sonuclanıyor
Bu cevabı hangi üstün deneyimlerimize dayanarak verebiliriz
Düzelir çünkü farkındasın
evet , ama sdece o yetmez
Abartmadıkça biraz ego ve önyargı iyidir
Hiç değişme çünkü hepsi sandığın gibiler
Mümin Sekman Serisi oku
Shdjdj kendimi gordum sanki
Ne okuduğun önemli
Evet düzeltirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?