Çince öğrenmeyi deneyip bir tür aydınlanma ya da ona benzer şeyler yaşayan var mı? Zeka olarak genelde
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çince en zor dil diye geçiyor Allah yardım etsin öğrenmek isteyene ben birkaç videosuna denk geldim hayattan soğudum
Aslında mesele çince öğrenmek değil şimdi şöyle bir şey var yeni bir şey öğrendiğinde beyinde yeni bağlantılar oluyor. Özellikle dil öğrenmek beyine gerçekten çok önemli hele birde Çince gibi zor bir dil öğrenmeye çalışırsan baya iyi olur. Hatta çince öğrenen insanlara bir bak derim.
o çinde değil tibette oluyor komünizm olan ülke sence çok aydın ister mi
Çincede oluyor birtakım beyinsel olarak aydınlık yaşıyorsun
o zaman sanskriçe ve enochian dillerini öğren on kat aydınlanırsın
Mesaj atacaktım Dm kapalı şey diyecektim siz beyinle ilgili şeylere bakar araştırırmısınız? Yani o iki dili aydınlanma için önerdiğinize göre
Ben beyin ve insan zihni hakkında araştırma yapan biriyim beyin gücü, düşünce gücü, bilinç, bilinçaltı, hayal gücünün önemi, konsantrasyonun gücü, hızlı okuma, hafıza teknikleri, hızlı öğrenme vs. Şeylere bakıyorum kısacası beyin ve insan zihni ile ilgili olan her şeye beyin potansiyelini tam seviyede kullanmak gibi şeyleride hedefliyorum
beyninin yüzde yirmisi lullanabilirsen düşünceleri okuma telekinetik telepatiyi etkin şekilde kullanabilme zene ulaşıp havada durabilme ve uzun yaşamayı elde edersin uzun yaşamdan kastım 700-800 yıl ancak bunun için bazı insani duygu ve hazlardan vazgeçmen gerek mesela cinsellikten budistlerin yaptığı gibi ya da mannanın sırrını öğrenmelisin masonların gizli iksiri şu an internette çok manna tarifi var ama o tariflerde 1 madde eksik
Beynimizin yüzde yüzünü kullanıyoruz zaten o bir hurafe. Siz gerçek beyin potansiyelimizi kullanmayı kast ediyorsanız orası ayrı tabi. Çocuk yapmam lazım o yüzden olmaz gibi. 100-200 yıl yaşasam yeter. Beyin potansiyelimin %13 veya %15 ini nasıl kullanabilirim? Birde sizce nasıl dahi olunur?
beynin yüzde yüzünü kullanıyorsak einstein yüzde 13lük beyin kullanma yüzdesiyle nasıl dünyanın en zeki insanı oluyor dahi olmakla beynin yüzdesini arttırmak aynı ancak bu aşırı bilgi birikimi ve araştırma Atatürk gibi 6 dil bilme gibi beceriler gerektirir ancak çocuk yapmam lazım diyorsun e çocuk zaten bu işler arasında seni çok oyalar sana tavsiyem çocuğunu dahi yap mozartın mozart olmasını sağlayan kişi babasıdır
Şimdi beynimizin yüzdesini arttırmak için aşırı bilgi birikimi ve araştırmamı yapmamız lazım? Atatürk özel eğitim almış. Beyin yüzdemi başka nasıl arttırabilirim? Albert Einstein'ın da çocuğu vardı oda çalışıyordu. Çocuğumuda dahi yapacağım dahi olmak ile ilgili bazı şeyler biliyorum ama yinede size sormak istiyorum bir çocuk nasıl dahi yapılır?
Atatürk özel eğitim almadı sadece zamanının en iyi okulu olan askeriyeyi bitirdi diğer dâhilerin çocukluklarının nasıl geçtiği ile ilgili internette videolar bunları izlerseniz çocuğunuzu nasıl dahi yapabileceğiniz hakkında bir çok fikir edinebilirsiniz burada hem anlatması uzun sürer hem kafanız karışabilir
Bir kaç video var evet ama zahmet olmazsa sizde söyleyin bildiklerinizi üstüne ekliyeyim bir program oluşturacağım bazı
insanlarlada paylaşırım onlarda çocuklarını bu yönde büyütürler dahiler çıkar ülkemizden
Gerçekten önemli bir konu cevap verirseniz sevinirim. Ayrıca ben sizinle iletişime geçmek istiyorum sizin gibi, benim gibi insanlarla konuşmak istiyorum Instagram hesabınız var mı?
bana bu bilgileri 1 keşiş vermişti türkiyede az kaldığı için tam bir eğitim vermesi mümkün olmadı yüzeysel bilgiler ve bazı derin bilgiler kayıp ülke ve kıtalar hakkındaki gerçekler
Zaten böyle işlerle sıradan insanların uğraşacağını sanmıyorum şaşırmadım o yüzden peki ben nereden keşiş bulabilirim Türkiye'den aslında sanaldan iletişime geçicem eğer Türkiye'de değil ama türkçede biliyorsa olur
benim tanıştığım Türkçe dahil 8 dil biliyordu 4ü modern diller 4ü antik diller gezgindi belli 1 yeri yok dünya gezisi bitince Tibet'teki manastırına gideceğini söyledi şu an bilinen tek kesişiş ferrrarisini satan bilge kitabının yazarı robin sharma ama o da amerikada yaşıyor ve türkçe bildiğini sanmıyorum
Size anlattıkları şeyleri söylermisiniz merak ettim
burada çok uzun sürer kısacası bilgi dağarcığımı nasıl geliştirmeyi nasıl başarabileceğimi ve 6 kayıp kıtanın nasıl ve niye battığını anlattı
Bilgi dağarcığını geliştirmeyi anlatın olsun merak ettim gerçekten
ilgilendiğiniz konu ya da konu hakkında bilgileri araştırırken ya da okurken bunların aklınızdan çıkmaması için nasıl odaklanma gerektiği
Ee?
bu bilgilerin aklınızdan çıkmaması için aklınızı birkaç bölgeye ayırmalı ve bu bölgeleri siz belirlemelisiniz tıpkı imamın yaptığı gibi 1 vaizin karşısında ya da kendiniz okurken sesli okursanız ve bunu 1 kitap ya da söz olarak defalarca tekrar ettiğinde aklından çıkmaz mesela çoçuğun olduğu vakit günde 15-20 dakika yanında sesli olarak yabancı dil konuşursanız ya da o dilde masallar okur müzik dinletirseniz ilerde o dili daha çabuk öğrenir fatih sultam Mehmet'in Latinceyi çok iyi bilmesi sadece aldığı iyi eğitimin yanı sıra dadısının rum olması ve Latinceyle şehzadeliğinde masal anlatıp ninni söyleneside etkiliydi
Siz bu insanlara nasıl denk geliyorsunuz? Bende öyle insanlara denk gelmek istiyorum acaba bu hayat idealinde kendime bir eğitici hayat hocası seçsem mi diye düşünüyorum
aslında ben bulmadım o buldu hatta yolda yürürken karşıma çıktı dur genç adam dedi çok etkileyici ama bazik 1 ses tonuyla konuştu benimle kaldığı zaman oyuncada hep aynıydı neden beni seçtiğini sordum seni seçmediğim başkasını seçtiğini zamanı geldiğini onunla tanışacağımı ve insanları doğruluk ve bilgelik konusunda eğiticimizi söyledi o günden beri arıyorum
Vay be çok şanslı olmalısın nasıl yollarınız ayrıldı peki? Birde lütfen yanlış anlamayın ama bunun bir tür halüsinasyon olmadığına eminsiniz değil mi?
aslında 1 dünya gezisine çıkmış farklı ülkelerden normal insanlara göre biraz daha bu konulara yatkın insanları buluyormuş ama bu yatkınları bulmak kolay değilmiş bazıları bu güçlerini bilirken bazıları farkında değilmiş kendisinden başka 1500 keşiş daha dünyanın çeşitli bölgelerine dağılmış kendilerine en az müslümanlar inandığı için türkiye gibi ılımlı islam ülkelerini seçiorlar ve oralara 1 ya da 2 keşiş göndermişler halüsinasyon görmem için bazı madde ve ilaç kulanmam gerekiyorki iiside yok ve bazı sohbetlerimiz 3-4 saat sürdü sanırım bu zaman halüsinasyon için çok uzun
Ne gibi yatkınlık? Bende bu tür şeylerle ilgilenirim karşıma çıksalar ne gibi güçlerden söz ediyoruz tam olarak? Birde bir konu var ve ben bunu yapmak için kendimi sorumlu hissediyorum niye böyle hissediyorum sizce? Sanki içimde bir güç, potansiyel varmışta bu potansiyelimi tam anlamıyla kullanamıyormuşum gibi hissediyorum bunun hakkında bir şey biliyor musunuz? Niye böyle hissediyorum sizce?
Ve yine bir keşişe denk gelmesem bile keşişe denk gelmiş biriyle konuşmamın acaba tesadüf mü yoksa buna karşılık bir işaret mi diye düşünüyorum
sadece tesadüf ben buraya en son 3 sene önce girmiştim 3 senedi sadece işe odaklanmıştım 3 ay önce yine girdim
Hissettiklerim hakkında ne düşünüyorsunuz
ilerde keşiş gelirse seninle iletişime geçirmeyi düşünüyorum
Tamamdır, iletişim de kalmak için telegram veya Instagram var mı? Kullanıyor musunuz?
kullanmıyorum burdan ulaşırım
Peki, 43 yaşındamısınız gerçekten? Ve çince öğrenmeye başladım bunun için ö nerileriniz var mı
evet yaşım buraya girdiğimde 43tü şimdi 48im çinçe öğreniyorsan konfiçyüsun eserlerini okuyabilirsin böylece ufkunun ve fikirlerinin gelişeceğini göreceksin
Teşekkürler, keşiş sizi gençken bulmuş sanırım neden gitti peki? Ne kadar oluyor gideli? Geri geleceğine eminmisiniz?
32 yaşımdayken gitti zaman zaman böyle dünya gezilerine çıkıyorlar ve daha önce tanıştıkları kişilerle yeniden iletişime geçerlermiş ama daha geçmediler sanırım uzun zaman aralıkları var
16 yıl geçmiş aradan çok değil mi? O kaç yaşında şu an? Telefon filan kullanmıyor mu iletişim de kalmak için? Bu arada harbi çok ilginç buluyorum 😄 ne bileyim böyle farklı insanları bulup seçmeleri filan film gibi sanki sizede ilginç gelmiyor mu? Benim işte böyle biriyle konuşmam lazım aklımdan geçen şeyler, hissettiklerim hakkında ne diyecek çok merak ediyorum hayat bu kadar basit değil çok ilginç şeyler oluyor dünyada ve evrende siz potansiyelinizi açığa çıkarabildiniz mi? Sizi seçmiş ya hani eğitmek için filan
telepati ile iletişim kuruyorlar çok gerekl görürlerse zihin okuyorlar herkesle bu bilgileri sindiremiyeçeği için herkese açılmıyorlar ben astral seyahata çıkaçak kadar kendimi geliştirdim ama gelecekte ya da geçmişteki gizli kalması gereken olayları açıklayamam bu zamanda bozulmaya yol açar birde deli diye tımarhaneye kapatırlar
ben çıkıyorum size iyi geceler
Bende parapsikoloji ile ilgileniyorum ben sindirebilirim diye düşünüyorum, geri dönermi sizce? Ben sizce böyle birini nereden bulacağım? Bir fikriniz filan filan var mı? İnancınız ne bu arada bir sakıncası yoksa
Sizede iyi geceler bu mesajı sabah görürseniz diyede
Günaydın diyeyim 🙂
müslümanım bu adam bana dünyanın çatısındaki manastırdan geldiğini söyledi dünyanın çatısıda tibet oluyor en yüksekteki manastırmış
Sizce bu hayatta ne öğrensem bana maddi bir şey kazandırır? Birde dil olarak hangi dili öğreneyim maddi için sizce?
maddiyatla ilgilenmiyorum ama kripto para ve hisse senenedi alım satımı ya da devlet tahvili hazine bonosu alıp kısa vadede para kazanırsınız kriptoda bitcoin hisse senetlerinde uluslar arası konsorsiyumları ya da ulusal bankaları ve bono ve tahviller dede ABD ya da Almanya'nın bulursanız bono ve tahvillerini alabilirsin bu arada repolar ve fonlar var ancak bunlar uzun sürer yıldan yıla ya da 9 ayda amorti eder
Nikola Tesla hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendisi hakkında neler biliyorsunuz?
nikola tesla zamanının ötesinde bir dehaydı bedava elektrik üretebilecek 1 icadı vardı ama bu enerji şirketlerinin işine gelmediği için destek bulamadı ve engellendi ve notlarda yok edildi bu gün bu icat bilinmemekyedir
Nikola Tesla benim idolüm onun doğrultusundan gitmek istiyorum, onun ulaştığı bilgilere ulaşmak istiyorum, sizce bunun için ne yapmam hakkında bir fikriniz var mı? Birde kendi enerji kaynaklarıma sahip olmayı isterim
bu konularda fazla bilgi sahibi değilim antik medeniyetlerde sadece antik mısır ve hindistandaki hoysala medeniyetinin kendi elektrikleri vardı ve sadece saraylarda kullanılırdı ancak hoysala ile ile ilgili eski metinler bu elektrik olayından bahsetmez zaten hoysala diye 1 medeniyetin olup olmadığıda tam olarak kesin değil efsanevi olduğu düşünüyorlar antik mısırdaki piramitler elektrik santralleriydi piramitlerin tepesi altındandı ki bu altınlardan kanallar yoluyla odalara giren güneş ışınları ve yıldırımlar elektrik enerjisine dönüşüp saraya aktarılıyordu ancak bu işlemleri sadece yüksek rahipler yapılıyordu 2. ramsesin ölmesi ile başlayan mısırın çökme süreçinde yüksek rahibler bu işlem için kullandıkları ekipmanları bilinmeyen 1 yere götürmüşler roma mısırı işgal ettiği zaman piramitlerin tepesindeki altınları almıştır yıldırımlar nasıl piramitlere zarar vermedi dersen onu da açıklıyayım piramitler kireç taşından yapılmaydı ve kireç taşı yalıtkandır
Evrene dair çoğu insanın bilmediği bir şeyi paylaşır mısınız benimle? Gerçekten merak ediyorum, bu tarz şeyleri ben sindirebiliyorum merak etmeyin ilgileniyorum zaten bu tarz şeylerle
siriusun 2 uydusu var denir sirius a ve sirius b ancak birde 3. 1 uydusu var ve bu gezegen daha keşfedilmedi ancak siriusun karanlık tarafında 1 hayat formu bulunduğu kesin ve bu tibetlilerce değil afrikadaki dagon adlı 1 kabilenin sözlü tarihlerinde geçer zaten kuranda sera (sirius) yıldızı ve dünya üzerindekileride biz yarattık der neml süresi ki nemlin türkçe karşılığı yıldız demektir bu da yıldızlar ya da galaksilerde yaşam formları var demektir nasanın bundan 10 yıl önce yaptığı ve bütün veriler bilgiler dokümanlar anekdotlarla yaptığı 3 yıl süren bir araştırma sonucu 18 bin gezegende yaşam olabileceği sonucuna varıldı ALLAHın 1 diğer ismi 18 bin alemin yaratıcısıdır alemin Türkçe karşılığıda dünyadır
Teşekkürler bilgi için, şimdi akıma takıldı sormak istiyorum biraz garip olabilir ama yinede sorayım 2 yıl önce sanırım İstanbul da yağan yağmur ve kapalı hava sonrası gökyüzünde bir silüet belirmiş bu silüet Nikola Teslaya benziyor ve Nikola Tesla da şimşeklerin çok çarptığı bir vakitte doğmuş doğduğu gün hep şimşekler çakmış Nikola Teslaya da benzeyen silüetde de şimşekler çakmış hep acaba bu bir iletişim ya da bir irtibat kurma, mesaj veya bir şey hatırlatma gibi bir şey olabilir mi acaba? Nikola Tesla da sanırım kendisini ilahi gücün yaratıcıdan söz ediyor sanırım galiba kendisinin seçtiğini söylüyor du bu benim ilgimi çekti siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Böyle bir şey olabilir mi?
https://youtu.be/QceC7MsRMTY?si=uA7fYiUcqctJRrvU
bence bu bir rastlantı ama nikola tesla çok ileri görüşlü 1 dahi şimşeklere ilgi duyması ve bu doğa olayını elektriğe çevirip dünyanın kaynaklarına bedava ve az güç sarfederek elektrik vermek istiyordu böylece havayı ve dolayısıyla doğayı kirleten termik santrallere gerek kalmayacaktı
Nikola Teslanın bir sözü var ve bu söz ilgimi çekti ve gerçekten böyle bir şey olup olmadığından emin olmak için size sormak istiyorum birde biliyor olabilirsiniz belki
"Benim beynim sadece bir alıcıdır. Evrende, bilgiyi, gücü ve ihamı ondan aldığımız bir öz var. Bu özün sırlarına nüfuz etmedim, ama var olduğunu biliyorum." Nikola Tesla
Söz bu şekilde bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz? Nikola Teslanın bazı psikolojik sıkıntıları vardı birde geçmişten kalma yaşı ilerledikçe bazen sık sık saçmalıyormuş yani saçma şeyler söylüyormuş, o yüzden belkide bu sözü çılgınca davrandığı günler de söyleme ihtimali olduğu için size sormak istedim bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten böyle bir şey var mı? Biliyor musunuz?
buradaki özden kasıt tanrıdır tanrı bazı insanlara ilham verir
Akaşa kayıtları demişti biri
teslada Einstein gibi tanrıya inanıyordu tanrı bizim aramızda seçtiği insanlara ilham verir peygamberlik verir bu insanlar sayesinde insanlık gelişir da vincinin bir sözü ölmeden önce söylemiştir tanrı beni affetsin çünkü insanlığın gelişmesi için bana verdiği dehayı yeteri kadar kullanamadım mesela mitlede ateşi prometheusun insanlara verdiği söylenir oysa ateş hz. ademin dünyaya indiği zamandan itibaren vardı
Albert Einstein ben sezgilere ve ilhamlara inanıyorum diyormuş bu söylediğinizle ilgili çok güzel bir makale var okuyup görüşünüzü almak istiyorum
https://seyfullahdemir.com/dahi-olmanin-sirri/
uzun bir makale keşiş üstadımın söylediğine göre seçilmişler insanlığın en zor zamanlarında ya da insanlık yobaz ve gericilerin tehdidi altında ortaya çıkacakmış mesela 1. Dünya savaşı bitipte ingilizler ATATÜRK karşısında geri çekilmek zorunda kalınca ingilizler şöyle demiştir insanlık her yüzyılda 1 dahi çıkartır tanrıya şükredin ki bu yüzyıldaki dahi Türklerden çıktı bu şükretmeyi türkler şükretsin diye söylemiştir
Makaleyi okudunuz mu peki? Mutlaka okumanızı öneririm
yarısına kadar uzun bir makale ve bild
ğim ve önceden bilgi sahibi olduğum konularda var mesela şekspırin bazı yazılarının onun olmadığını pek az kişi bilir hamlet gibi
Makaleyi bitirdikten sonra haber verir misiniz
olur
Okudunmu mu
evet işin özü şu tesla einstein ya da diğer dahiler ilham sezgi veya her ne diyorlarsa bunlar bu kişiler doğmadan önce beyinlerine işlenmişti ama ortaya çıkacak zamanları vardı herkes einsteinin aptal olduğu için okula alınmadığını söyler oysa bu doğru değildir tam alınmama sebebi yeterli fizik bilgisine sahip olmamasıydı ama adam izafiyet teorisini buldu fizik nobelini kazandı teslanın gözlerini kapatıp o ışınlar ve elektrik yüklü belleğinde fikirler çıkması ama bunlar için yeterli kaynak bulamaması mısırlı imhotepin kendi zamanının hem mimarı hem astronomi hem matemetikçisi hem hekimi olması tesadüf değil hipokrat insanları iyileştirecek bitkileri nasıl öğrendiki demirden yapılan silahlar da hipoktar sayesinde mısıra girmiştir yeni dahiler kendi zamanlarına göre dünyaya gönderiliyor ancak tesla gibiler zamanlarının ötesinde dahiler olduğu için değerleri tam anlaşılmadı mesela ibni sina 20 yüzyılın başına kadar tüm avrupa ülkelerinde tıp derslerinde mutlaka okutulurdu açık kalp ameliyatını aslında o bulmuştur ancak yapacak ekipmanı olmadığı için teoride kalmıştır
Beyne işlenmekten ziyade kader, alın yazısı diyebilirmiyiz buna? Yani bu kişiler yönlendirilmiş diyor makalede sezgi aldıkları için öyle olmuşlar peki bizim onlar gibi olmamız için tam olarak ne yapmamız lazım? Makalede herkesin dahi potansiyeli olduğu söyleniyor çünkü herkesin bir alıcısı ve sezgisi var sadece o kişiler bu gücü açığa çıkardıkları için isimleri bilinen dahiler olmuşlar peki bizim ne yapmamız lazım bunun için? Aslında cevabını biliyorum galiba ama karışık gibi size sormak istiyorum yine de ve Albert Einstein ben sezgilere ve ilhamlara inanırım diyor
bizim ülkemizin doğusunda eğitim görenle batısında eğitim gören çocuklarımızın arasında batıdan dahi çıkması daha muhtemeldir avrupa ve batı ülkelerinde eskisi gibi dahi çıkmamasının sebebi artık hepsinin yeteri kadar eğitim almış olması ve daha çoğuna ihtiyaç duymuyorlar refah seviyeleri yüksek en yakın osmanlıyı ele alalım yapılan akınlarda savaşlarda veya fetihler sonrası gayrı müslim çocukların içinden zeki olanlar seçilir ve enderunda devlet adamı ya da danışman olarak yetiştirilirdi mesela sokolllu mehmet paşa bu enderunda eğitim görenlerdendir herkes dahidir ama bunu ortaya çıkarmak için eğitim bu dehaların yararlı olabilmeside sezgi ve ilhama ihtiyacı vardır bunları alamayan dehalar normal zekada kalıyor
Sezgi ve ilham konusu aklımda, peki nasıl bir eğitim alması gerekiyor kişinin? Ne yapmalı bunun için
ezoterizm ile ilgili bilgileri okumalı ve ezoterik bilgilerin yanında felsefede en iyi olan bilgelerin bilge olma yolunda nerelere ulaştığını nasıl bilge olduklarını araştırmalısınız mesela eflatun ve Aristo Sokrates'in öğrencisiydi o zaman Sokrates'in nasıl bilge olduğunu araştırmalısın
Ezoterizm çok geniş bir konu birisinin buldum bunla ilgilenen bana ne tarz şeyler öğrenmek istediğimi soruyor ne tarz şeyler öğrenmeliyim tam olarak? Birde bunla ilgili kitapların çoğu gerçek değilmiş sanırım doğrumu bu?
bazı kitaplar popülist olmak için yazılmıştır onlar tam ve doğru bilgi vermez diğer kitaplarda gerçekten ezoterizmi anlatır madam blavatskay (yanlış yazmış olabilirim) kitapları gerçektir ezoterizm de ki bazı yömtemler kullanılarak insan beyninin güçü algılaması ve zekası arttırılır bu konuyu söyle ezoterikler bu işi yapmaya meyillidir
Biri bana bir şey demişti aslında bebeklere isim koyarken bunu kararlaştırırken meleklerin ilham ettiğini düşün onlarda çocuğa ismi ben koydum zannediyor diyor şöyle yazmıştı bana
"Gizli bi ilim var Isimler ona göre veriliyor. Kişi ben koydum zannediyor
melekler ilham ettiğini düşün isim kararlaştırılırken birisinin aklına bişey geliyor ha bu isim güzel diyor ötekiler de tamam diyip onaylıyor ya. işte bu ilham aslında. belli bir ilime dayanıyor o isim ama kişi kendim verdim zannediyor"
Bunu biliyor muydunuz?
peki bu melekler Jack michael jason carl aiden ve bilimum 5 816000 isme ilham mı veriyor arapları örnek alalım rabia diye 1 isim var anlamı nedir 4 demektir araplar çok çocuk sahibi oldukları zaman onların isimlerini aklında tutmak için onlara numara ismi vermiştir rabia adeviyye adlı 1 kadın var islamda saliha 1 kadın onun adı zannedip koyuyorlar oysa rabia 4 ya da 4üncü demektir meleklerin bu işle ilgisi yok
Hayal gücü ile ilgili bir soru sormuştum KS de biride bana şöyle bir şey demişti bu gerçek mi peki?
"Dostum hayal gücü olan adamı bizim toplum genellikle ezmeye kalkar hayalperestlikle suçlar. zaten altın az bulundugu için değerlidir yapacak bir şey yok. Bu arada sana enteresan bir şey daha diyim. aslında hayal gücü dediğimiz olayın metafizik varlıklarla bağlantısı çok yüksek. Buna ilham denir genellikle ve melekeler aracılıgıyla sana hissettirilir , senin aklıma şu geldi dediğin olay esasen bir ilhamdır ya da vesvesedir. sen ise beyninde nöronlarınla onu canlandırır hale getirirsin ve üzerine düşersin ya da vazgeçersin o düşünceden. Özetle Allahın kontrolü dışında hiçbir şey olmuyor ve herkes kaderini seçimleriyle kendi çiziyor. Bu beyinde oluşan düşüncelerin esas kaynağı metafiziktir. Seçtiğin yola göre ya şeytan telkin verir sana ya da Allah melekleri aracılıgıyla sana ilham verir"
Bu kişiye bende cevap veriyorum
Yani evet toplumumuzda bazı geri kafalı insanlar var o yüzden zaten onlara bir şey demiycen. Sadece çalışmalarına odaklanacaksın gerçekleştirene kadar bu arada İlginç miş gerçekten bu ilham olayı Allah (c. c.) yardım ediyor demek ki sen nereden öğrendin peki bunu? Birde sadece ilham içinmi geçerli bu mesela kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek istemek buna da dahilmi? Bu arada evet biz herkesin kaderini kendi çabasına bağlı kıldık diyor.
O da tekrar yorum yazıyor bana;
Bu konu çok teferruatlı. benim kesin olarak bildiğim şey ilham ya da vesveseden gelen telkinler ile hayal gücü şekilleniyor ona göre yol alıyorsun. ama bu işin sonu hayırlı mı değil mi senin Allaha baglılıgına göre değişiyor. Yeryüzünde hak batıl mücadelesi hep vardı ademoğlu yaratıldıgından beri ve iblise de bir mühlet verilmişti zaten ve bunun sonuçlarını yaşıyor tüm insanlık şu an. Peygamberin bir hadisi var bununla ilgili çok manidar olan. insanda 2 bölge vardır birinden melekler ilham eder diğerinden şeytan vesvese verir diyor. farklı başka hadiste ise şeytanın etkisini azaltmak için açlık uygulayın oruç tutun diyor ki gerçekten vücut uzun süre açken otofajiye girip neurogenesis olayını başlatıyor bu kanıtlandı beyin daha zinde daha berrak düşünmeye başlıyor. herneyse ilk yazdıgım hadisin devamında şeytanın işi seni batıla yönlendirmek, meleklerin ise o kulu doğrultmaktır diyor. hadisi tam ifade edemedim ama özetle böyle birşeyi anlatıyordu. Bir ayette de kim Allahtan hakkıyla çekinirse biz ona furkan'ı veririz diyor. Furkanın kelime anlamı doğruyu yanlıştan ayırt etme kabiliyetidir. Esasen kurandaki can alıcı ayetleri okuyan adam bu işlerin hikmetini de iyice kavrar. Kilit noktalar orada hep yazmakta. Mesela bir ayette kim Allahtan yüz çevirirse biz ona şeytanı arkadaş ettiririz ve o onun ayrılmaz dostu olur diyor. Yani rehberi olur diyor. rehberi olmak için ondan telkin alıyor olman gerekiyor zira seni artık o yönlendiriyor.
Tekrar yorum yazıyor bana;
Peygamber de diyor ki insan günah işledikçe kalbinde leke olur, ısrarla devam ettikçe işlemeye o leke büyüdükçe büyür ve iyice kalbi kararır. aslında senin hak yoluna girebilmen ve aklını hak yolunda kullanabilmen senin seçimlerine bağlı. Bunu iyi yönde kullanırsan seni melekler doğrultuyor ve Allah için hak yolunda çalışmış oluyorsun (hayal gücü ve yapacağın şeyler sonraki aşamalar) şeytan ise seni kurduğu batıl düzene dahil ederek çeşitli kuruntu ve oyalama stratejileriyle yeryüzünde kurduğu düzende kendi planları için seni kullanıyor, haliyle sen batıl için çalışmış oluyorsun ve şirk bir hayatta Allahın en sevmediği şekilde yaşıyıp ölüyorsun ve düşük notla sınavını vermiş oluyorsun
çok detaya girmişsiniz oysa olayın özü şu RRabbim hayvanları bitkileri ve insanları yarattı bitkiler ilkel bir zeka verdi böylece asli görevleri olan karbondioksiti oksijene çevirmeye başladılar hayvanların bazılarını etçil bazılarını otçul yarattı hayvanlar kendi aralarında 1 hiyerarşi kurdular bölgenin en güçlüsü aslan oldu aslan avcı ceylan av oldu biri kovalamaya diğeri kaçmaya programlandı ve bunlara uygun yaratıldılar ancak insan farklıydı akıl zeka ve en önemlisi özgür iradesi vardı ancak doğruyu bulması için ALLAH kullarına rehber yollamış kitap ve sahifelerle desteklemiş inanıp inanmamayı insana bırakmıştır 124 bin peygamber gelmiştir 4 kitap 100 sahife inmiştir irade özürlüğün ve her canlıdan üstün olarak sana verilen akıl ve zeka ile sen ister kötüye ister iyiye karar verirsin bu karar sana bırakılmıştır kaderin baştan yazılı ancak alacağın kararlar yapağın seçimler kaderini değiştirir şeytan ve meleğe gelirsek onlar bu işe karışmaz şeytanın kendi hizmetkarları meleklerinde kendi rablerine inanan insanları vardır böylece kıyamete kadar bu çarpışma sürer kimin kazanaçağınada ALLAH karar verir Uhud'da olduğu gibi
Anladım, keşiş üstadınız hayal gücü, beyin ve insan zihni, rüyalar, zeka, Türkiye'nin geleceği ile ilgili vs. Şeylerden bahsetmişmiydi size?
Birde sezgi
sezgiye çok takılıyorsun sezgi dünyasal plan ve olmayan diye 2ye ayrılır dünyasal olan sezgi senin etrafında olan ya da olacak olayları önceden tahmin ermen ya da ön görmendir olmayan ise olacak küresel olayları rüyada iken görmendir gelecek hakkında bazı kehanetleri vardı küresel 1 kuraklık büyük devletlerin zayıflamaya başlayacağı Türkiye'nin zor 1 dönem geçireceği ama tarihinde hep olduğu gibi halk ve iktidarın birlikte bunu aşacağını söyledi ama hangi siyasi oluşumun olduğunu yani parti ismi vermedi beyin ve insan zihnine gelince bunu ancak 21 yüzyılın 2. yarısında ve 22 yüzyılın başında bazı bilim adamlarının buluşlarıyla çığır açılacağını söyledi zeka ise devamlı bilgi edinmeyle pşur
Nasıl zor bir dönemden geçicekmiş Türkiye? Birde 22 yüzyıl diyorsunuzda tabi en doğrusunu Allah bilir ben dünyanın o kadar vakit duracağını pek zannetmiyorum.. yani zor.. kıyamet alametlerin çoğu gerçekleşti, toplum gün geçtikçe daha da bozuluyor, savaşlar, su sıkıntısı, küresel ısınma, artan nüfus vs. Bir çok şey var o yüzden 22 yüzyıla kadar dünya dururmu bilemem
Bu arada bir şey sormak istiyorum bir insan hayatının her anını verimli geçirebilir mi? Geçirebilirse nasıl geçirebilir? Bir fikriniz var mı ya da üstadınız bahsettimi bu konudan?
Sezgi benim için önemli Albert Einstein da diyor gerçekten önemli olan tek şey sezgi diye yine aynı şekilde sezgilerine güveniyordu Albert Einstein bazı başarılı isimler sezginin başarı getirdiğini söylüyorlar yine aynı şekilde sezgiyle kişi bilgi elde edebiliyor
Benim için en önemli şeylerden biri sezgi ve hayal gücü
peygamber efendimize sormuşlar dünyanın ömrü ne kadardır oda demiş ki 7 bin yıldır ve benim zamanıma kadar 2000 yılı geçmiştir 2 bin artı 1600 eşittir 3600 yani 3400 gibi daha zaman var ayrıca ay da ve marsta yaşam yerleri kurmak için çalışılıyor asgardia adlı 1 gök ülke inşa ediliyor ve buraya sadece sağlıklı insanlar alınacak ve dünya yörüngesindeki bu gök ülke kendi besin ürünlerini yetiştirecek ve ilk olarak 2.5 milyon insan iskan edilecek ayrıca deniz altlarındada yaşam alanları oluşturmalar düşünülüyor ve bunun için pasifik okyanusu düşünülüyor üstadım bu zor dönem hakkında bilgi vermedi ancak 1 savaş olmayacağını söyledi
İsminiz raifmi?
Şimdi ben Anadolu lisesine gidiyorum ve 3 dersin üzerinden fazla dersten kalırsan sınıf tekrarı yapıyorsun ( Türkiye eğitim sistemi) ben 1. Dönemde 5 tane dersten zayıf almıştım şimdi ikinci dönemdeyim ikinci dönem birinci sınavları da olduk bitti sayılır artık kalacağım sanırım matematik, fizik, ingilizce bunlar sıkıntı diğerlerini çok çalışsam yapardım neyse birde diyelim hadi bu sene geçtim o sorumlu olduğum yani kaldığım 5 dersten sorumlu olarak geçiceğim o dersleri verip geçmeden üniversite sınavına giremiyormuşuz ya da diyelim kaldım seneye çok çalıştım geçtim yine bazı derslerden sorumlu olarak geçme ihtimalim yüksek şimdi bu sene kalıp bu okulda devam edip seneye yine kalırsam sıkıntı iki senem boşa gider... Birde servisle gittiğim için aylık 1700 TL servis parası veriyoruz eğer bu sene kalırsam seneye bu okula devam edip yine kalırsam sıkıntı hem iki senem boşa gidecek hemde iki yıl boyunca boşa 1700 TL servis parası vermiş olacağım + birde deneme sınav paraları, defterler var yani maddi açıdan boşa zarara uğrar para çöpe gider
Şimdi bu sene kalırsam seneye tekrar bu bu okulda devam etmekmi? Yoksa açık öğretime geçmek mi? Yoksa meslek lisesine geçmekmi? Meslek lisesine geçersem bu kadar zarara uğramam. ( Düzeltme: meslek lisesi sıkıntılı çıktı biraz) Birde üniversiteye geçmek istiyorum ona göre bir şey yapmalıyım
Birde şey var benim matematiğim berbat sıfır neredeyse birde bu var önümde ki 4 yıl boyunca matematiğimi sıfırdan başlayıp düzeltmem lazım çünkü matematik olmadan olmuyor ne doğru düzgün bir üniversite nede doğru düzgün bir meslek sözelci olmak istemiyorum
Birde ben bu hayatta büyük idealleri olan bir insanım sıradan bir meslek düz, monoton bir hayat beni tatmin etmiyor böyle bir hayat yaşamak istemiyorum mutsuz olurum çünkü aklımda çok güzel şeyler var ben bilimle uğraşmak istiyorum önemli buluşlar yapmak vs. İstiyorum dahilik ve bilim ilgimi çekiyor Nikola Teslanın doğrultusundan gitmeyi istiyorum onun kadar olamasamda yönlendirildiğim taktirde büyük şeyler yapabilirim Albert Einstein, Nikola Tesla vs. Dahilerin ilgilendikleri şeylerle ilgilenmek istiyorum içimde bir potansiyel var bunu gün yüzüne çıkarmam lazım eğer potansiyelimi kullanamadan ölürsem gerçekten trajikomik olur
Şu sıradan hayat yaşamama ve dünyaya bakış açımı daha iyi anlaman için sitede paylaştığım soruyu yazayım sana;
Kapitalizm sistemi insanları basitçe şeylere yönlendiriyor , basit bir hayat sunuyor ama bu evrende hiç basit olmayan şeyler dönüyor.
Gerek beynin yapısı gerekse evrenin yapısı.
Bunu sadece beyninizle çözebilirsiniz.
Ama insanlara göre hayat bundan ibaret.
->Çalış, çok para bulmaya çalış, arkadaşlarınla takıl gez toz, müzik dinle , işlerle ilgilen, birilerini geçmeye çalış vs.
Çok basit bir düzenden ibaret. Peki ya işin alt yapısına inmiş olan bu insanlar kimler?
1- hackerlar
hackerlar Teknolojiyle değil teknolojiyi oluşturan etmenlerle ilgilenirler. Bunlara sızarlar, teknolojinin elemanı değil yönetmeni olurlar.
2- Bilim adamları
Evrenin sunduklarına değil nasıl sunduğuyla ilgilenirler. Evrende gerçekleşmiş, gerçekleşecek olaylarla ilgilenirler.
3- Dahiler
Sahip oldukları yetenekleri öylesine iyi kullanırlar ki, onlar bardağı olduğu gibi görmezler. Müzik onlara göre başkadır, Matematik onlara göre başkadır. En ince detayına kadar görürler.
Kimileri bu düzene ayak uydurup her şeyden mahrum kalırlar, basit bir hayat yaşar ve ölür. Kimileriyse bu düzenden çıkıp her şeyi sorgularlar, ölmeden önce bir çok şeyi öğrenir ve insanlığa bırakırlar.
Hiç merak etmiyor musunuz? Gerçekten soruyorum, böyle basit bir hayata neden gömülü kalıyorsunuz? Hiç sıkıcı değil mi?
İşte böyle, sıradan basit düz bir hayat ve meslek beni tatmin etmiyor öyle bir hayatı seçmek istemiyorum kafayı yerim lan öyle bir hayatta bak bunu şey gibi düşünebilirsin Adolf Hitler bilirsin şimdi bu Adolf Hitler gençliğinde fallara vs. İnanıyormuş bakıyormuşta arkadaşı buna diyormuş işte gün gelecek büyük işler yapacaksın sadece o günü beklememiz gerek diyor Adolf Hitler içinde bir potansiyel olduğunun farkında.. sonra işte noluyor? Hastan de 1. Dünya savaşından çıktığı için hastanede bitik bir şekilde yatarken birden pat ne oluyor diyor benim Almanya'yı ayağa kaldırmam lazım diyor tanrı beni seçti, bu bana verilen bir görev vs. Gibi cümleler kuruyor
Benimde durumum buna benzer içimde bir potansiyel var bunu elması açığa çıkarır gibi açığa çıkartmam lazım birde bende kendimi sorumlu hissediyorum bunu yapmak için bunu yapmak için yaşıyorum bu olmazsam ben yokum zaten büyük düşünüyorum böyle düşünen bir beyne sahipsem hayata karşı böyle bakıyorsam bunu yapmalıyım yukarıda her şeyi anlattım sana senden bana fikir vs. bir şey vermeni istiyorum
Son olarakta sana biraz kendimden ve şu an nasıl bir hayat yaşadığımdan bahsedeyim
Yalnız, asosyalim umrumda değil,
Beni sevmeyen, nefret eden insanlar var buda umrumda değil, buda sevgi eksikliği var yani sevmek sevilmeyi istiyordum buda umrumda değil, onların sevdiği, seveni insanlardan motive alacak bir motivasyon, sevgi kaynakları var benim yok.. bunuda takmıyorum
( Umrumda değil dediğime bakmayın hepsine zamanında kafayı takıp üzüldüğüm çok günler oldu ama aşmaya başladım artık)
Umrumda olan şey bu işte hayalimde hayat tarzı ve dahilik..
Bu istediğim hayat tarzını yaşamak için uğraşıyorum bir yandanda o sözde umrumda değil dediğim şeylerle zaman zaman savaşıyorum
Bu arada ilgi alanlarım da baya var hepsiyle şu an da ilgilenmesemde bir gün hepsiyle ilgileneceğim
1-Tarih
2- siyaset
3- dinler
4- diller
5- psikoloji
6- felsefe
7- tıp bilgisi
8- matematik
9- fizik
10- kuantum fiziği
11- astronomi
12- kimya
13- mimar
14- mühendis
15- edebiyat
16- ekonomi
17- sanat ( daha fazla şeyle ilgilenebilirim, listeye bir gün başka şeylerde eklenebilir
Bu arada bu istediğim hayatı yaşamak için çıktığım bu yolda kemdime 5 tane mega büyük konular ekledim bu konularda kendimi yoğun bir şekilde eğiteceğim ve bilgi elde edeceğim bu konular bana bu yolcuğumda çok fayda sağlayacak
1- İslam ( inanç meselesi)
2- Beyin ve insan zihni
3- parapsikolojiyi, metafizik vs.
4- psikoloji, sosyoloji
5- kendini eğitme
1- İslam
Dinim bana yol gösterecek gerek Allah (c. c.) ile kulu olan ben ile bağlantım, gerek İslam'da ki ilimler gerek Mevlana gibi ermişlerin sözleri, öğütleri ve ilimleri
2- Beyin ve insan zihni
Bu benim yolcuğumda aşırı fayda sağlayacak şeylerden birisi gerek beynin güçleri gerek zihin gücü konusunda zekadan tut hayal gücüne, başarıya giden yolda bu fayda sağlayacak
3- parapsikoloji, metafizik
Burdanda öğreneceğim ilimler sayesinde yolcuğum adına fayda sağlayacak bu değerli ilimleri bu yolcuğumda kullanacağım
4- psikoloji, sosyoloji
İnsanları çözmede onları anlama onlara karşı kendimi koruma ve onları alt etmemde bu fayda sağlayacak adeta bir Sherlock Holmes gibi o insanları nasıl çözüyorsa öyle yolculuğum sırasında karşıma çıkan insanları alt etmek için ve kendi tarafıma çekmek için sfhjkgdfjg
5- kendimi eğitme
Bu konuda yapılacak çok şey var bu yolculukta kendimi ölüm tehlikesinden ve tehlikelerden korumak için bu lazım nefesini uzun süre tutabilme, zamana karşı yarışma, dövüş eğitimleri, hızlı koşma, refleks geliştirme, usta bir saklambaç oyuncusu olmak vs. Bir sürü şey var işte bu konuda kendimi eğiteceğim
Söyleyeceklerim bu kadardı yorumlarını ve şu anki mevcut durumum hakkında ne yapıp ne yapmamam hakkında senden fikir istiyorum
İçimde büyük bir istek ve merak var niyeyse tarih, dinler, diller, psikoloji, felsefe, matematik, fizik, kuantum fiziği, astronomi, kimya, edebiyat, sanat
Bu tarz konularla ilgilenmek istiyorum bilime katkıda bulunmak istiyorum baya baya bu konuları öğrenip emesim geliyor resmen her bilgiyi :d evreni filan anlamak istiyorum kozmoloji ile uğraşmak istiyorum
İleri matematik ve ileri fizik bilmek istiyorum ünlü fizikçiler gibi olmak istiyorum birde idolüm Nikola Tesla
eğitimleri sözlü mü yazılı mı istiyorsun
Eğitim sisteminden mi bahsediyorsunuz? Sınavlarda eskiden test şeklinde yapılırdı a, b, c, d, e şıklı diye o kalktı artık sınavlar test şeklinde olmuyor artık yazılı şekilde oluyor klasik sınav soru soruyor cevabı yazman gerekiyor hatırlamıyorsan ya da bilmiyorsan yazamıyorsun ben test şeklinde istiyorum sınavları
onu demedim sözlü anlatım mı istersin yazılı anlatım mı istersin demek isterim bilmediğin konularda sınava çekilemezsin
Sözlü anlatım, önemli kısımları deftere yazarım zaten beyin ve insan zihninde yaptığım gibi onun için de bir defter tutmuştum bütün önemli bilgileri ona yazıyordum ve devam ediyorum hala bir sürü şey var
pasaportunu hazırla Tibet'te git shaolin manastırına ulaş oradan dünyanın çatısı manastırına götürmelerini ya da yönlendirilmeni iste orada sözlü olarak tüm gizli ilimler hakkında bilgi edinirsin benim üstat oradan gelmişti
Aradan 2 ay geçti ben unutmuyorum peki siz? Yorumunuzu yeni görmüyorum bir şey yazmamıştım, reis şu an tibete nasıl gideyim 😅 şey için yazmak istedim matematikle aranız nasıl? Matematiğe başladım da ben bunun için matematiği hızlı öğrenme vs. Diye bir tavsiyeniz var mı diye yazmak istedim
Birde ingilizce öğrenme ile ilgili
açık öğetim daha uygun olur ama tembellik etmezsen ben üniversiteye gitmedim ama benim hazır ticaret tezgahım vardı yani gelecek kaygım yoktu o yüzden üniversiteye gitmek yerine piyasada pişmeyi tercih ettim
matematik ya da İngilizce öğrenmek evet kolay değil ama imkansızda değil öncelikle ingilizce şarkılar bunların anlamını öğren mesela man in the mirror anlamı aynanın içindeki adam ya da meuve sebze isimleri aborjin patlıcan demek hayvan isimleri aslında çoğonu bilirsin lion tığer leopard bird eagle wolf bear kelimelerle başlayıp cümleler oluşturursun sonra cümleyi yazıp altın ada anlamlarını yazarsın ilk başta cümlelerin devrik olacaktır ancak bunları zaman içinde düzeltirsin mesela ı love you kelimesinin tam anlamı ben seviyorum senidir oysa seni seviyorum diye çeviriyoruz seni seviyorumda I yani ben harfini çıkartmak gerekir matematik ise çok işlem yapmakla olur önce dört işlemi hızlı yapmalısın çarpma bilme zorluk çıkarabilir özellikle kusurlu sayılarda pi sayısını unutmamalısın hiç ummadık anda işine yarar bu arada Hitler hastanede yatıp kafayı sıyırmıştı deli dahiydi aslında ressam olacaktı aryan ırkı olarak alman ırkını seçmiş olmasına rağmen yarı Avusturyalıydı yahudi soykırımının 2 sebebi vardı1-incilde yahudiler şeytanın askerleri olarak kıyamette deccal ordusunu oluşturacak denmes2-i gençliğinde sevdiği yahudi kızının ailesinin evlenmelerine izin vermemesi hitler nasyonel sosyalistti bu faşizme benzer fark şudur karşı olduğu mileti yok etmez köle eder yani Hitler Mussolini ile birlikte dünyaya hakim olacak doğu asya japonyada kalacak İtalyan ve Almanlar efendi diğer milletler hizmetkar olacak bir bölümü özellikle yahudiler yok edilecek plan buydu rusya karşı çıkmasa ABD normandiyaya çıkartma yapmasa ve mussolini devrilip asılmasa olabilirdi
Sınıfı geçtim, kalacağımı sanmıştım bende
"kelimelerle başlayıp cümleler oluşturursun sonra cümleyi yazıp altın ada anlamlarını yazarsın" bunu yapmak ne kadar işe yarar sizce? Ben zaten önceden de nasıl ingilizce öğreneceğim konusunda bazı şeyleri not ettim onlarıda yapıcam sizinde fikirlerinizi almak istedim
Matematik konusunda evet 4 işlemi hızlı yapmam lazım şöyle bir şey var ben 4 işlemi kağıtta yazarak yapabiliyorum ama zihnimden yapamıyorum yanlış oluyor zihnimden yapınca çarpma ve bölme, toplama ve çıkarmayı zihinden yapabiliyorum zaten
Pi sayısı mı hiç ummadık yerde işe yarar? Nasıl yani tam olarak
Yahudi soykırımından itibaren okuduklarımı yeni öğrendim
Reis bu arada meşgul oluyorum bazen yazamıyorum kusura bakma
sorun değil zaten bu sıcakta insanın yazası gelmiyor
Denemedim. Ama çince en zor dil diye geçiyor.
Aslında mesele çince öğrenmek değil şimdi şöyle bir şey var yeni bir şey öğrendiğinde beyinde yeni bağlantılar oluyor. Özellikle dil öğrenmek beyine gerçekten çok önemli hele birde Çince gibi zor bir dil öğrenmeye çalışırsan baya iyi olur. Hatta çince öğrenen insanlara bir bak derim.
Belkide o yüzden bu kadar zekiler.
Yani evet buda sayılabilir ama onların kendi ülkelerinin dili olduğu için sana göre bir tık daha kolay öğreniyor bazen daha kendileriyle iletişim kurmakta zorlanabiliyorlar düşünsene bir çince öğrendiğini..🙂
Abooovvv beynim yanar.
Eğer öğrenirsen gerçekten çok büyük faydasını göreceksin emin ol yani zeka olarak bildiğin aydınlanma geçirirsin öğrenemesen bile dene en azından birde severek öğrenmeyi denersen işin daha kolay olur
😂😂 ogrenebilecegimi sanmiyorum. Ama iletişim kurabilecegim biri de yok zaten. Ama bir gün denicem.
Sen kendine öğrenemem dersen zaten öğrenmezsin yapıcam diyerek, severek yapacaksın evet bence de dene bir de ögrenemezsen bile ne bileyim belli aralıklarla çince kelimeler öğren cümle kurmayı filan dene gerçekten çok önemli çince öğrenmek milyarderler bile çocuklarına çince öğretiyor
👍👍👍
Almanca da beyin yakıyor tavsiye edilmez.
Yok ya o kadarda değil bende Almanca öğreniyorum bu arada